0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Helyreállították: szombaton menetrend szerint indul a kisvasút

Hétfőn éjszaka Szilvásváradon rekord mennyiségű csapadék, összesen 181 mm eső hullott, mely nemcsak a falu házaiban, hanem az EGERERDŐ Zrt. erdei infrastruktúrájában is tetemes károkat okozott.

A kétórás intenzív csapadékot, a talaj nem tudta egyből elnyelni, így az a felszínen hömpölygött le a hegyoldalon, eldugítva az erdei utak átereszeit, magának utat keresve, utakat szakított át, és a kisvasút vonalát rongálta. A „szabad utakon járó” lefolyó víz, 30 m szélesen, 5-8 m mélyen kimosta az ágyazatot és a töltést a kisvasút Halastó megállójánál, amiről már korábban hírt adtunk.

A helyreállítás azonnal, már hétfőn reggel megkezdődött, a villamos szakemberek ellenőrizték a földkábel állapotát, majd következett a kimosott szakadék visszatöltése

– mondta Kovács László, az EGERERDŐ Zrt. vasútüzemének vezetője, aki a helyreállítási munkákért felelős. A teljes feltöltéshez közel 65 teherautónyi ágyazati anyag visszatöltésére volt szükség, mely szerdára elkészült.

A szakember elmondása szerint, a friss töltés megfelelő tömörítése után kezdődhetett a teljes pálya megtakarítása, hiszen a lefolyó víz sarat, köveket, leveleket, gallyakat hordott rá. A megtisztított pályán csütörtökön és pénteken végzi a pályamester az újra szabályozását.

Az EGERERDŐ Zrt. vasúti szakembereinek és minden egyes kisvasúti dolgozójának kitartó, megfeszített szervezői és tényleges fizikai munkájának köszönhetjük, hogy szombaton (2018. június 16-án) menetrend szerint ismét elindulhat a Szilvásváradi Állami Erdei Kisvasút szerelvénye, mely 9.30-kor indul első útjára.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény