0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tórekord: hatalmas halat fogtak Maconkán

A Maconkai-víztározót és tórendszerét nem véletlenül nevezik horgászparadicsomnak. Az ott található Rekord-tó nemcsak a csúcsméretű halak, hanem számos különleges és ritka kopoltyús fellegvára is.

Szikora Gábor, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület tagja tavaly egy magas hátú – „púpos” – tükörpontyot akasztott horogra: 31,05 kilogramm súllyal és 93/94 centiméterrel – írja a nool.hu. A horgász e fogással akkor történelmet írt a mátrai horgászparadicsomban. Gábor emellett januárban egy több mint 23 kilós lapátorrú tok partra húzásával is abszolút tórekordot állított fel.

A közelmúltban azonban Kozik Norbert kapásával felülírta szép eredményét, mikor a gáti szakaszon egy 31,17 kilogrammos és 93/102 centiméteres „púpos” tükörpontyot halászott ki a vízből.

Norbert példánya e paraméterekkel megdöntötte a faj szerinti abszolút tórekordot. Ezen felül Jámbor János a Rekord-tavon egy 14,40 kilós volgai tokot is fogott, mely szintén rekorder lett. A halak egy fotózás után vissza­kerültek a tóba.

Forrás: nool.hu