Back to top

Hogyan hűtsünk le egy egész „kocka” sört gyorsan?

Egyszerű, ötletes megoldással állt elő egy feltaláló arra a problémára, miként lehetne egy egész rekesz sört fél óra alatt jéghidegre hűteni. Az osztrák Interspar most bejelentette, hogy üzleteiben elkezdi forgalmazni ezt a hatalmas jégkockatartót.

A teli rekeszekre tervezett hűtőrendszert kizárólagosan az Interspar fogja forgalmazni Ausztriában. A speciális jégkocka fél óra alatt egy egész láda 0,5-ös vagy 0,33-as sört hűt le.

Az SL Ice Block Ideális kerti partikhoz, olyan vendéglátó-egységekbe, melyek szabadtéren nagy mennyiségben adnak el üveges sört, ám sok, nagy teljesítményű hűtő felállítására nincs lehetőség.

A rendszer felettébb egyszerű. Végeredményben egy hatalmas jégkockatartó, mellyel olyan formájúra fagyaszthatjuk a vizet, hogy az tökéletesen belecsusszanjon egy rekesz sör tetejére.

Az óriás, műanyag jégkockatartót Stefan Limmer tervezte, a Spar „Young & Urban” programjának keretében, mellyel a cég start-upok indulását segíti.

Heves jeges

Limmer elmondta, hogy az ötlet télen, a legnagyobb fagyok közepette jutott eszébe. Arra gondolt, olyan jeget kéne „tervezni” mely az üvegek nyakán kezdi hűteni az italokat.

„Amikor megépítettem az első prototípust, teljesen meglepett, hogy 30 perc alatt elérte a teljes rekesz az ideális hőmérsékletet.”

A tárolóedényből a jeget egyszerűen fel lehet helyezni a rekesz tetejére. Olvadás közben a jégtömb fokozatosan végigcsúszik az üvegek egyre szélesedő falán anélkül, hogy összetörne. A fizika törvényeit követve az üveg nyakából a hideg folyadék leszáll az üveg aljára – így az ital egyenletesen hűl le.

sl EISBLOCK – Bierkühler – Das Original

 

 

 

Forrás: 
esmmagazine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Felére csökkent a cukrozott üdítők fogyasztása

Ötvenkét százalékkal csökkent a cukrozott üdítők fogyasztása három év alatt Kalifornia államban, ahol 2015-ben vezették be az egészséget károsító italok megadóztatását - derítették ki a Kaliforniai Egyetem kutatói.

Rengeteg pénzt hoz az új technológia

A precíziós technológia alkalmazásának szükségszerűségét hangsúlyozták a felszólalók a PREGA 2019 nyitónapján. A rendezvényen elhangzott: a magyar mezőgazdaság több száz milliárd forinttal lenne gazdagabb, ha a precíziós technológia teljesen elterjedne a termelésben.

Szárnyal a prémium sörök forgalma

Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon. A felsőkategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24 százalékkal nőtt. Szintén átlag feletti növekedést ért el az alkoholmentes és az ízesített sörök forgalma is.

Csúcsot döntött a skót whisky exportja

Kiemelkedően jó évet zártak a skót whiskyt előállítók és exportálók.Tavaly mind mennyiségében, mind értékében megdőlt az eddigi eladási rekord, s ezzel a kőolajat nem számítva, a brit exportbevétel 1 százaléka származott a skót whisky értékesítéséből.

Viaskodó ölyvcsontvázak, okos talpbetét

Az idei FeHoVa is sok újdonsággal szolgált nemcsak a szűken vett szakmabelieknek, hanem azoknak is, akik érdeklődnek az újdonságok, ritkaságok iránt, melyet a gyártók a horgászok, vadászok munkájának hatékonyabbá, kényelmesebbé tételére fejlesztettek ki. De legalább ekkora vonzerőt jelentett a látogatók számára az immár hagyományos kutyakiállítás is.

Piros kivi nyert a Fruit Logistica-n

Olasz konzorcium piros kivije nyerte a Fruit Logistica kiállítás Újdonságdíját az idén. Ez a zöldség-gyümölcs ágazat legfontosabb elismerése, amit a berlini kiállítás látogatói szavazata alapján ítélnek oda, az idén már a 14. alkalommal. A Fruit Logistica-n az idén 90 ország több mint 3200 kiállítója mutatkozott be.

Megújul a Borsodi portfólió

Borsodi Szituk platform tavalyi elindítása, valamint a vállalati arculat megújítását követően az idei év első felében a Borsodi márka termékei is új csomagolást kapnak.

Almatermesztés: darázsfészek vagy mélabú

Január 29-én kicsinek bizonyult a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Ház nagyterme. A meghirdetett program szerint térségi agrárfórumot tartottak, ám a valóságban a tavaly ősz óta nyugvópontra nem jutó léalma-felvásárlásnak szólt a fokozott kíváncsiság.

Kézműves sör: ne tároljuk, minél előbb igyuk meg!

A müncheni Leibniz-Institute intézetben végzett legújabb kutatás kimutatta, hogy a kézműves sört hűvös helyen kell tartani, és a lehető leghamarabb meg is kell inni.

A növények és az állattok is szenvednek a klímaváltozástól

Egyre több szélsőséges kilengésre, extrém csapadékmennyiségre és hosszan elhúzódó aszályos időszakokra kell felkészülnie az agráriumnak. Milyen változások várhatók a növénytermesztésben és állattenyésztésben?