Back to top

Hogyan hűtsünk le egy egész „kocka” sört gyorsan?

Egyszerű, ötletes megoldással állt elő egy feltaláló arra a problémára, miként lehetne egy egész rekesz sört fél óra alatt jéghidegre hűteni. Az osztrák Interspar most bejelentette, hogy üzleteiben elkezdi forgalmazni ezt a hatalmas jégkockatartót.

A teli rekeszekre tervezett hűtőrendszert kizárólagosan az Interspar fogja forgalmazni Ausztriában. A speciális jégkocka fél óra alatt egy egész láda 0,5-ös vagy 0,33-as sört hűt le.

Az SL Ice Block Ideális kerti partikhoz, olyan vendéglátó-egységekbe, melyek szabadtéren nagy mennyiségben adnak el üveges sört, ám sok, nagy teljesítményű hűtő felállítására nincs lehetőség.

A rendszer felettébb egyszerű. Végeredményben egy hatalmas jégkockatartó, mellyel olyan formájúra fagyaszthatjuk a vizet, hogy az tökéletesen belecsusszanjon egy rekesz sör tetejére.

Az óriás, műanyag jégkockatartót Stefan Limmer tervezte, a Spar „Young & Urban” programjának keretében, mellyel a cég start-upok indulását segíti.

Heves jeges

Limmer elmondta, hogy az ötlet télen, a legnagyobb fagyok közepette jutott eszébe. Arra gondolt, olyan jeget kéne „tervezni” mely az üvegek nyakán kezdi hűteni az italokat.

„Amikor megépítettem az első prototípust, teljesen meglepett, hogy 30 perc alatt elérte a teljes rekesz az ideális hőmérsékletet.”

A tárolóedényből a jeget egyszerűen fel lehet helyezni a rekesz tetejére. Olvadás közben a jégtömb fokozatosan végigcsúszik az üvegek egyre szélesedő falán anélkül, hogy összetörne. A fizika törvényeit követve az üveg nyakából a hideg folyadék leszáll az üveg aljára – így az ital egyenletesen hűl le.

sl EISBLOCK – Bierkühler – Das Original

 

 

 

Forrás: 
esmmagazine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megúsztuk az évet: a halászati ágazat tavalyi eredménye

Magyarország hosszú évtizede jelentős szerepet tölt be Európa édesvízi haltermelésében. Ennek legfőbb oka, hogy országunk kedvező vízrajzi adottságokkal és nagy termelési hagyományokkal rendelkezik. Kiemelkedő halas múltunk ellenére mára az ágazat nehezen alkalmazkodik a nemzetközi kihívásokhoz, kevésbé igazodik a fogyasztói szokások, az értékesítési csatornák változásához.

Aprítjuk a metélőket: levélzöldségek betakarítása

A levélzöldségek közé tartoznak a különböző, színben és formában eltérő saláták (fejes saláta, madársaláta, tépősaláta, rukkola), továbbá a spenót, a sóska, a mángold, a kapor, a levélpetrezselyem, a metélőpetrezselyem, a metélőzeller és a metélőhagyma. Betakarításukra speciális vágógépeket alkalmaznak.

A világ egyik legritkább sörfajtáját veszélyezteti a klímaváltozás

Az emelkedő hőmérsékletek veszélyeztetik a belgák savanykás lambic sörét, állítják a környezettudósok és Belgium egyik vezető kézműves sörgyártói.

Sör helyett marihuánás ital

Az amerikai sörgyárak és italforgalmazó cégek egy új élvezeti cikkel, a marihuánával tervezik felfuttatni stagnáló forgalmukat.

Csemegekukorica: kíméletes betakarítás

A csemegekukorica-csöveket héjlevelekkel együtt, taroló rendszerben takarítják be. A feladat kézi és gépi úton egyaránt megoldható, de mára a gépi módszerek váltak uralkodóvá.

Élelmiszer-hulladékból virágcserép

A világméretű élelmiszerhulladék-problémára is megoldást nyújt egy újonnan tervezett virágcserép. Mivel szerves anyagból készül, nem szennyezi a környezetet, és ha túl nagyra nő benne a növényünk, cserepestől kiültethetjük – miután a talajba kerül, biológiai úton lebomlik.

Betolok nekik 15 kiló cukrot és ennyi? Méhek betelelés előtt

Nemrég beszélgettem egy önbizalommal teli fiatal méhésszel a betelelésről és a következőket mondta: „…a betelelés az nem probléma. Betolok nekik 15 kiló cukrot és ennyi." Tapasztalataim szerint eléggé kockázatosnak ítélhető a betelelésnek az ilyesfajta leegyszerűsítése, sokkal inkább az egyre több munka- és időráfordítás jellemzi.

Harmadával esett a gabonaexport

Júniusban az export euróban számolt értéke 9,1 százalékkal az importé 8,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a külkereskedelmi áruforgalom többlete 1,024 milliárd euró volt, 165 millió euróval több a tavaly júniusinál - jelentette második becslésében pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kávézóláncot vesz a Coca-Cola

A Coca-Cola megvásárolja a brit Whitbread vállalattól a Costa kávéház láncot 5,1 milliárd dollárért (4,4 milliárd euró) - jelentette be pénteken Atlantában a Coca-Cola.

A térségbeli gazdák terményeit dolgozzák fel

Főként alma, körte, szőlő és levendula kerül be abba a csáfordi feldolgozóüzembe, amelynek az a célja, hogy a térségbeli gazdák által megtermelt gyümölcsök, zöldségek ne menjenek veszendőbe. Gyümölcslé és illóolaj is készül a nonprofit alapon működő szövetkezetben.