Back to top

Hogyan hűtsünk le egy egész „kocka” sört gyorsan?

Egyszerű, ötletes megoldással állt elő egy feltaláló arra a problémára, miként lehetne egy egész rekesz sört fél óra alatt jéghidegre hűteni. Az osztrák Interspar most bejelentette, hogy üzleteiben elkezdi forgalmazni ezt a hatalmas jégkockatartót.

A teli rekeszekre tervezett hűtőrendszert kizárólagosan az Interspar fogja forgalmazni Ausztriában. A speciális jégkocka fél óra alatt egy egész láda 0,5-ös vagy 0,33-as sört hűt le.

Az SL Ice Block Ideális kerti partikhoz, olyan vendéglátó-egységekbe, melyek szabadtéren nagy mennyiségben adnak el üveges sört, ám sok, nagy teljesítményű hűtő felállítására nincs lehetőség.

A rendszer felettébb egyszerű. Végeredményben egy hatalmas jégkockatartó, mellyel olyan formájúra fagyaszthatjuk a vizet, hogy az tökéletesen belecsusszanjon egy rekesz sör tetejére.

Az óriás, műanyag jégkockatartót Stefan Limmer tervezte, a Spar „Young & Urban” programjának keretében, mellyel a cég start-upok indulását segíti.

Heves jeges

Limmer elmondta, hogy az ötlet télen, a legnagyobb fagyok közepette jutott eszébe. Arra gondolt, olyan jeget kéne „tervezni” mely az üvegek nyakán kezdi hűteni az italokat.

„Amikor megépítettem az első prototípust, teljesen meglepett, hogy 30 perc alatt elérte a teljes rekesz az ideális hőmérsékletet.”

A tárolóedényből a jeget egyszerűen fel lehet helyezni a rekesz tetejére. Olvadás közben a jégtömb fokozatosan végigcsúszik az üvegek egyre szélesedő falán anélkül, hogy összetörne. A fizika törvényeit követve az üveg nyakából a hideg folyadék leszáll az üveg aljára – így az ital egyenletesen hűl le.

sl EISBLOCK – Bierkühler – Das Original

 

 

 

Forrás: 
esmmagazine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ki milyen műtrágyát?

A világon és Európában is a nitrogén hatóanyagú műtrágyákból termelnek és juttatnak ki a legtöbbet. Az európai felhasználás a jóval kisebb mennyiségben termelt káliumhoz és foszforhoz hasonlóan nitrogénből is alulmúlja a gyártást. Hazánkban is nitrogén hatóanyagból fogy a legtöbb, abból is a kalcium-ammónium-nitrátból. Szerzőink a Faostat-adatokból állították össze a műtrágyapiaci helyzetképet.

Szebb és főleg olcsóbb termények: a bolgárkertészek titka

Az 1800-as évek végén Magyarországra települt, nagyobb, szebb és főleg olcsóbb terményeik miatt sokszor utált bolgár kertészcsaládok sikerének egyik titka az öntözés volt.

Mégsem tűnik el a magyar málna

Szomorú hírrel volt tele a magyar sajtó néhány napig: eszerint kiveszőfélben van hazánkból a málna. Venyimen rácáfolnak, ahol Rendkívül finom termést hoznak az új nemesítésű málnafajták.

Feltörőben a kézműves sör

A nyári meleg és az oroszországi labdarúgó világbajnokság bizonyára egyaránt jó hatással lesznek a hazai sörgyárak 2018-as teljesítményére, de az elmúlt 3 év adatait vizsgálva sem panaszkodhatnak a magyarországi főzdék – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Nagy sörteszt: a Nébih atomjaira bontotta a dobozosokat

A nyár és a meccsnézés egyik sláger termékét, a világos dobozos söröket tesztelte Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Első alkalommal fordul elő, hogy mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt.

Hagymafélék fölszedése

A vöröshagymát hazánk ökológiai viszonyai között az egyszerűbb és olcsóbb kétmenetes módszerrel takarítják be, így is jó minőségű, jól tárolható termék lesz belőle.

Szarvasmarha-hizlalás Peruban

Peruban a lakosság élelmezése szempontjából a sertés és a szárnyasok a legjelentősebb fajok, ugyanakkor az ország állattenyésztésében máig ható következményei vannak annak, hogy az itt élők már a spanyol hódítás előtt háziasítottak egyes teveféléket (guanakó, láma, alpaka, vikunya). Az országban ma csak alpakából 4, lámából 5 millió állat van.

Jól sikerült a zöldségszüret az Antarktiszon – videó

92 kilónyi zöldséget uborkát, paradicsomot és salátát szüreteltek már le a Német Űrközpont (DLR) antarktiszi üvegházában. Egy konténerben alakították ki az üvegházat, amelyben 13 négyzetméteren talaj, napfény és növényvédőszerek használata nélkül kezdtek termeszteni zöldséget és gyümölcs.

A precíziós növénynemesítésé a jövő

A jövő biztonságos élelmiszer-ellátása és a magyar gazdák jövedelmezősége érdekében az egyetlen út a versenyképes és magas színvonalú gabonatermesztés, amit a helyes technológiák mellett a korszerű fajták is megalapoznak.

Ibolyán túli és távoli vörös

A hagyományos vegyi anyagok és biológiai készítmények kiegészítéseként alkalmazott UV-kezelések révén a BioLumic új lehetőséget kínál a gazdálkodóknak a termésátlag és a növények ellenállóságának növelésére. A cég ultraibolya fényt kibocsátó, szabadalmaztatott világítórendszerével a vetőmagokat és a magoncokat kezeli.