0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hogyan hűtsünk le egy egész „kocka” sört gyorsan?

Egyszerű, ötletes megoldással állt elő egy feltaláló arra a problémára, miként lehetne egy egész rekesz sört fél óra alatt jéghidegre hűteni. Az osztrák Interspar most bejelentette, hogy üzleteiben elkezdi forgalmazni ezt a hatalmas jégkockatartót.

A teli rekeszekre tervezett hűtőrendszert kizárólagosan az Interspar fogja forgalmazni Ausztriában. A speciális jégkocka fél óra alatt egy egész láda 0,5-ös vagy 0,33-as sört hűt le.

Az SL Ice Block Ideális kerti partikhoz, olyan vendéglátó-egységekbe, melyek szabadtéren nagy mennyiségben adnak el üveges sört, ám sok, nagy teljesítményű hűtő felállítására nincs lehetőség.

A rendszer felettébb egyszerű. Végeredményben egy hatalmas jégkockatartó, mellyel olyan formájúra fagyaszthatjuk a vizet, hogy az tökéletesen belecsusszanjon egy rekesz sör tetejére.

Az óriás, műanyag jégkockatartót Stefan Limmer tervezte, a Spar „Young & Urban” programjának keretében, mellyel a cég start-upok indulását segíti.

Heves jeges

Limmer elmondta, hogy az ötlet télen, a legnagyobb fagyok közepette jutott eszébe. Arra gondolt, olyan jeget kéne „tervezni” mely az üvegek nyakán kezdi hűteni az italokat.

„Amikor megépítettem az első prototípust, teljesen meglepett, hogy 30 perc alatt elérte a teljes rekesz az ideális hőmérsékletet.”

A tárolóedényből a jeget egyszerűen fel lehet helyezni a rekesz tetejére. Olvadás közben a jégtömb fokozatosan végigcsúszik az üvegek egyre szélesedő falán anélkül, hogy összetörne. A fizika törvényeit követve az üveg nyakából a hideg folyadék leszáll az üveg aljára – így az ital egyenletesen hűl le.

youtube://v/MvU0Mmyta-w

 

 

 

Forrás: esmmagazine.com