Back to top

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

Megújult csoport PowerShift T6-os váltó! A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag-felhasználást és továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál. A gyártó 2018-as traktorpalettájából a négyhengeres T6.145, T6.155, T6.165 és T6.175 modellek rendelhetőek. 

Intelligens sebességváltás

Az IntellShift rendszer úgy szabályozza a fokozatok kapcsolását, hogy folyamatosan figyeli az aktuális motorfordulatot és a váltómű be- és kimenő tengelyének fordulatát is, így biztosítva az egyenletes és lágy kapcsolásokat még fagyos reggeleken is. 

Automata funkciók egész sora

A kérhető opciók között újdonságnak számít a Brake To Clutch funkció, ami azt jelenti, hogy amint a gépkezelő a fékpedálra lép, a váltómű megszakítja az erőátvitelt, vagyis „bekuplungol”. Hasznos lehet, amikor sokszor kell megállni, majd újra elindulni, például homlokrakodóval történő munka során vagy szállításkor. 

Automata váltófunkcióval az adott alkalmazásnak megfelelően a gépkezelő beállíthatja, hogy az automatika meddig engedje esni a motorfordulatot, mielőtt visszavált. Az automata szántóföldi és országúti üzemmód használatakor a rendszer fenntartja a beállított célsebességet és abba a fokozatba kapcsol, ahol a legideálisabb az üzemanyag-fogyasztás. 

Egy T6 Dynamic Command-ban ülő gépkezelő kiválaszthatja, hogy az irányváltás mennyire legyen agresszív. A lágy beállítás az általános szántóföldi munkálatokhoz ajánlott, a standard beállítások a mindennapi munkák elvégzéséhez, a legagresszívabb beállítás pedig a sok irányváltást igénylő homlokrakodóval végzett munkákhoz.

CustomSteer precíziós kormányzási rendszer

A CustomSteer opció segítségével beállíthatjuk, hogy a kormánykereket mekkora szögben kell elmozdítani, hogy végállástól végállásig tekerjük az első kerekeket. A rendszer egy meghatározott haladási sebesség mellett automatikusan kikapcsol. 

SideWinder II kartámasszal

A T6 Dynamic Command modellek a többszörös díjnyertes jobboldali SideWinder II kezelői kartámasz két különböző verziójával rendelhetőek. Mechanikus hátsó kihelyezett hidraulika szelepek esetében a T6 / T7 Auto Command erőgépekből ismert integrált vezérlő panelt áthelyezik a kézigáz kar mellé, a praktikus kezelőszerv gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerő vezérlő rendszer, az automata TLT és differenciálzár, a hátsó három pont emelése-süllyesztése, vagy a mellső hídrugózás ki-be kapcsolása. 

Ha elektromos kihelyezett szelepekkel szerelt egy Dynamic Command, akkor az Auto Command traktorokból ismert kiosztású SideWinder II kartámaszt használhatja a gépkezelő a színkódolt szabályzó karokkal, megszokott helyen található integrált vezérlő panellel és az opcióként kérhető IntelliView IV kezelői monitorral. 

A jobb oldali kartámaszon található a Command Grip vezérlő kar is, amely rendelhető fix vagy az erőalapú menetvezérlést biztosító mozgatható kivitelben is. A Command Grip joystick kar segítségével egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az opciós elektro-hidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztő szerkezet emelését és süllyesztését, de akár az IntelliSteer™ kormányautomatika rendszert, táblavégi forduló rendszert is. 

Igény szerinti komfortfokozat

A kategória legjobb ülésválasztéka áll rendelkezésre, a Comfort üléstől a Dynamic Comfort opción át a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított, a finom szabás olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk.

A T6 Dynamic Command traktorok háromféle fülke lámpacsomaggal rendelhetők, amelyek 8, 12, vagy 16 db LED munkalámpát tartalmaznak a vezetőfülkén különféle elrendezésben, az egyéni igényeknek megfelelően. Ezek az ugyanilyen standard változatokhoz képest nagyobb fényerejű és kisebb fogyasztású lámpák olyan széles, fehér fénynyalábot szórnak, ami nappallá változtatja az éjszakát.

Rugózott kabinnal és első híddal

Minden T6-os modell szerkezetileg könnyű, de erős mellső híddal rendelkezik, hogy teljes mértékben kihasználható legyen a homlokrakodó vagy a függesztés. Az összes T6-os traktor robusztus 275 mm-es peremes kialakítású hátsó híddal szerelt. Opcióként elérhető a féltengelyes véglehajtású hátsó híd is. 
Ha nagy sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, válaszható a Terraglide™ rugózott első híd, amely megvédi a gépkezelőt a felesleges rázkódástól. Az új generációs rugózási rendszernek köszönhetően a kerék a talajjal folyamatosan érintkezik, így a gép vonóereje folyamatosan ideális. A beépített alapfelszereltségnek számító Comfort Ride™ rugózott kabin a gépkezelőt érő rázkódást a negyedére csökkenti.

Az T6 Dynamic Command traktor egy újabb ékes példája a New Holland azon fejlesztési alapelvének, hogy a hatékonyság és a komfort növelése mellett az elsődleges szempont mindig a gépkezelő mindennapi munkájának megkönnyítése.

Az AGROTEC Magyarország Kft. idei évi demós traktora egy New Holland T6.155 Dynamic Command lesz, amelyet a nyári szezontól láthatnak az érdeklődők munka közben. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Traktorokkal demonstrálnak a gazdák Pozsonyban

Kedden 11 órakor értek Pozsonyba traktoraikkal a gazdák, a kormány illetékes képviselőivel szeretnének tárgyalni. A mezőgazdászok követelései között szerepel a földrendezés felgyorsítása, a pótföldek zökkenőmentes kiadása, a szlovákiai termőföld, erdők és vízkészlet védelme, illetve a mezőgazdaságban tapasztalható korrupció elleni hatékony fellépés.

Kukoricabetakarítási rekord: 8 óra alatt 1110 tonna

Egy Amerikában összeszerelt 503 LE-s motorral szerelt CLAAS Lexion 760 Terra Trac RotoPlus APS hibrid cséplőszerkezetű kombájn 8 óra alatt 1110 tonna kukoricát takarított be,

Kétszer jobban teljesít az elektromos önvezető traktor

A John Deere kifejlesztett egy 400 LE teljesítményű elektromos önvezető traktort, a GridCon vállalattal közösen, amely a mezőgazdasági gépek villamosításával foglalkozó vállalkozás. A vállalat szerint ez egy új lehetőség a villamos meghajtás használatára a gépjárművek és a mezőgazdasági gépek számára.

Univerzális traktorok az Odisystől

Tavalyi év közepére elkészült az Odisys Bt. korosfa ültető gépe, s üzembe is állt. Egy projekt keretein belül kaptak lehetőséget a hasznos gép megalkotására, s mutatták be az AgroMashexpon. Hernek Zoltán, a kecskeméti cég tulajdonosa kiemelte, idén a Goldoni fog sok újdonságot tartalmazni.

Traktorokkal torlaszolták el a főutakat a görög gazdák

A görög gazdák egy országos szintű megmozdulás keretében tüntettek, és számos főbb útvonalat le is zártak. A követelések között szerepel az üzemanyagárak és a termelés költségeinek csökkentése, egy jobb adózási rendszer, és alacsonyabb társadalombiztosítási járulékok.

Lendületes növekedésben a mini erőgépek piaca

Immár hagyomány, hogy január utolsó harmadában rendezik meg Budapesten, a kőbányai vásárvárosban hazánk legnagyobb agráripari szakkiállításait, az AGROmashEXPO-t és az Agrárgépshow-t. Idén a zord időjárás ellenére is mintegy 46 ezer látogató jött el a rendezvényre, hogy megtekintse a világ számos országából érkező mintegy 350 kiállító standját.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Sofőr nélkül, rekord sebességgel tolta le a havat a Valtra

Országúti hóeltakarításban állított fel 73,17 km/h sebességi világrekordot Dél-Finnországban, egy vezető nélküli (autonóm) Valtra T254 Versu traktor.

Jotodeer és társai

Van a világnak egy pontja, ahol igen elterjedt a legkedveltebb típusú autómárkák másolása. Nem lehet elmenni amellett, hogy a jelenség egyre inkább kapcsolódik a mezőgazdasági gépekhez is.

Precíziós vagy sem, működjön a gyakorlatban

Bár az elektronizálás az egyik fejlesztési irány a kertészeti gépek gyártásában, elektromos traktort csak korlátozottan lehet használni a ma ismert akkumulátorok mellett, nagyobb jövő előtt állnak a különböző robotok és önjáró eszközök. Gyümölcsszedő robotok is léteznek mechanikus vagy pneumatikus fogószerkezettel, amelyek fölismerik és leszedik a gyümölcsöt.