Back to top

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

Megújult csoport PowerShift T6-os váltó! A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag-felhasználást és továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál. A gyártó 2018-as traktorpalettájából a négyhengeres T6.145, T6.155, T6.165 és T6.175 modellek rendelhetőek. 

Intelligens sebességváltás

Az IntellShift rendszer úgy szabályozza a fokozatok kapcsolását, hogy folyamatosan figyeli az aktuális motorfordulatot és a váltómű be- és kimenő tengelyének fordulatát is, így biztosítva az egyenletes és lágy kapcsolásokat még fagyos reggeleken is. 

Automata funkciók egész sora

A kérhető opciók között újdonságnak számít a Brake To Clutch funkció, ami azt jelenti, hogy amint a gépkezelő a fékpedálra lép, a váltómű megszakítja az erőátvitelt, vagyis „bekuplungol”. Hasznos lehet, amikor sokszor kell megállni, majd újra elindulni, például homlokrakodóval történő munka során vagy szállításkor. 

Automata váltófunkcióval az adott alkalmazásnak megfelelően a gépkezelő beállíthatja, hogy az automatika meddig engedje esni a motorfordulatot, mielőtt visszavált. Az automata szántóföldi és országúti üzemmód használatakor a rendszer fenntartja a beállított célsebességet és abba a fokozatba kapcsol, ahol a legideálisabb az üzemanyag-fogyasztás. 

Egy T6 Dynamic Command-ban ülő gépkezelő kiválaszthatja, hogy az irányváltás mennyire legyen agresszív. A lágy beállítás az általános szántóföldi munkálatokhoz ajánlott, a standard beállítások a mindennapi munkák elvégzéséhez, a legagresszívabb beállítás pedig a sok irányváltást igénylő homlokrakodóval végzett munkákhoz.

CustomSteer precíziós kormányzási rendszer

A CustomSteer opció segítségével beállíthatjuk, hogy a kormánykereket mekkora szögben kell elmozdítani, hogy végállástól végállásig tekerjük az első kerekeket. A rendszer egy meghatározott haladási sebesség mellett automatikusan kikapcsol. 

SideWinder II kartámasszal

A T6 Dynamic Command modellek a többszörös díjnyertes jobboldali SideWinder II kezelői kartámasz két különböző verziójával rendelhetőek. Mechanikus hátsó kihelyezett hidraulika szelepek esetében a T6 / T7 Auto Command erőgépekből ismert integrált vezérlő panelt áthelyezik a kézigáz kar mellé, a praktikus kezelőszerv gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerő vezérlő rendszer, az automata TLT és differenciálzár, a hátsó három pont emelése-süllyesztése, vagy a mellső hídrugózás ki-be kapcsolása. 

Ha elektromos kihelyezett szelepekkel szerelt egy Dynamic Command, akkor az Auto Command traktorokból ismert kiosztású SideWinder II kartámaszt használhatja a gépkezelő a színkódolt szabályzó karokkal, megszokott helyen található integrált vezérlő panellel és az opcióként kérhető IntelliView IV kezelői monitorral. 

A jobb oldali kartámaszon található a Command Grip vezérlő kar is, amely rendelhető fix vagy az erőalapú menetvezérlést biztosító mozgatható kivitelben is. A Command Grip joystick kar segítségével egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az opciós elektro-hidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztő szerkezet emelését és süllyesztését, de akár az IntelliSteer™ kormányautomatika rendszert, táblavégi forduló rendszert is. 

Igény szerinti komfortfokozat

A kategória legjobb ülésválasztéka áll rendelkezésre, a Comfort üléstől a Dynamic Comfort opción át a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított, a finom szabás olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk.

A T6 Dynamic Command traktorok háromféle fülke lámpacsomaggal rendelhetők, amelyek 8, 12, vagy 16 db LED munkalámpát tartalmaznak a vezetőfülkén különféle elrendezésben, az egyéni igényeknek megfelelően. Ezek az ugyanilyen standard változatokhoz képest nagyobb fényerejű és kisebb fogyasztású lámpák olyan széles, fehér fénynyalábot szórnak, ami nappallá változtatja az éjszakát.

Rugózott kabinnal és első híddal

Minden T6-os modell szerkezetileg könnyű, de erős mellső híddal rendelkezik, hogy teljes mértékben kihasználható legyen a homlokrakodó vagy a függesztés. Az összes T6-os traktor robusztus 275 mm-es peremes kialakítású hátsó híddal szerelt. Opcióként elérhető a féltengelyes véglehajtású hátsó híd is. 
Ha nagy sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, válaszható a Terraglide™ rugózott első híd, amely megvédi a gépkezelőt a felesleges rázkódástól. Az új generációs rugózási rendszernek köszönhetően a kerék a talajjal folyamatosan érintkezik, így a gép vonóereje folyamatosan ideális. A beépített alapfelszereltségnek számító Comfort Ride™ rugózott kabin a gépkezelőt érő rázkódást a negyedére csökkenti.

Az T6 Dynamic Command traktor egy újabb ékes példája a New Holland azon fejlesztési alapelvének, hogy a hatékonyság és a komfort növelése mellett az elsődleges szempont mindig a gépkezelő mindennapi munkájának megkönnyítése.

Az AGROTEC Magyarország Kft. idei évi demós traktora egy New Holland T6.155 Dynamic Command lesz, amelyet a nyári szezontól láthatnak az érdeklődők munka közben. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A pályázatok mozgatják a géppiacot idén is

Kétévi visszaesés után 2017-ben végre magára talált, és újra növekedésnek indult a hazai mezőgép-piac, és a prognózisok szerint idén is folytatódhat a bővülés. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet júniusi Agrárpiaci Információk című kiadványának gépértékesítési adataiból azonban az látszik, hogy átalakulóban van a gépkereslet.

Az öreg traktor sem vén traktor

Munka helyett szórakozni gyűltek össze a traktor(os)ok Csáfordon. Egy év kihagyás után ugyanis sokak nagy örömére újra, immár kilencedik alkalommal is megrendezték az öreg gépek találkozóját a településen. Ezt bizonyítja, hogy mintegy százötven traktor érkezett a rendezvényre.

Százmilliós adócsalás mezőgazdasági gépekkel

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága négy ember ellen, aki a gyanú szerint százmillió forinttal károsította meg a költségvetést - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Kaposváriak nyerték az Agrolympiát

Bálakazlakból toronyépítés és traktorkerékcsere: nyolc középiskola diákjai közül a Gantner Márk, Bálint Dominik, Vati Flórián és Ládás Olivér alkotta somogyi küldöttség nyert és így ők képviselik hazánkat a harmadik Agrolympián szeptemberben, Portugáliában.

Hiába a modern géppark, nincs se szerelő, se traktoros

A mezőgazdasági üzemek számára egyre nagy problémát okoz, hogy pótolják a folyamatosan nyugdíjba vonuló, tapasztalt szakembereket, akik a munkagépek működtetését, karbantartását végzik. Megoldást csak a szakma és az oktatás népszerűsítése jelenthet.

Traktoros kontra autós: a gépkezelő felelőssége, hogy látható legyen

Javában tartanak a mezőgazdasági munkálatok, fokozottan számítani lehet az utakon haladó, lassabb mezőgazdasági gépekre. Mind a gépkezelőknek, mind az utakon közlekedő többi résztvevőnek kiemelten figyelnie kell egymásra a balesetek megelőzése érdekében.

Mindig van tovább: elkészült a legmodernebb AGROTEC-telephely

Meghozta „gyümölcsét” az első májusi esős nap a Dél-Dunántúlon: itt adta át ugyanis új telephelyét az elsősorban a New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos itthoni forgalmazójaként ismertté vált AGROTEC Magyarország Kft. A Marcaliban felépült központ a cég legmodernebb létesítménye az országban, amely a régió gazdálkodóinak gépek, alkatrészek és szerviz iránti igényeit igyekszik kiszolgálni.

Traktorokkal vonultak át a városon a ballagó diákok

Szekszárdon és Tatán is traktoros felvonulással búcsúztak a középiskolától és városuktól a mezőgazdasági szakiskolák végzős diákjai.

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

Traktoron keresztül vezetett az út a győzelemhez

Véget ért a Szakma Sztár Fesztivál 2018, ezzel együtt pedig kiderült, kik képviselhetik hazánkat a szeptemberi EuroSkills-en - idén először nehézgép-szerelőt is indítunk a kontinensviadalon.