Back to top

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

Megújult csoport PowerShift T6-os váltó! A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag-felhasználást és továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál. A gyártó 2018-as traktorpalettájából a négyhengeres T6.145, T6.155, T6.165 és T6.175 modellek rendelhetőek. 

Intelligens sebességváltás

Az IntellShift rendszer úgy szabályozza a fokozatok kapcsolását, hogy folyamatosan figyeli az aktuális motorfordulatot és a váltómű be- és kimenő tengelyének fordulatát is, így biztosítva az egyenletes és lágy kapcsolásokat még fagyos reggeleken is. 

Automata funkciók egész sora

A kérhető opciók között újdonságnak számít a Brake To Clutch funkció, ami azt jelenti, hogy amint a gépkezelő a fékpedálra lép, a váltómű megszakítja az erőátvitelt, vagyis „bekuplungol”. Hasznos lehet, amikor sokszor kell megállni, majd újra elindulni, például homlokrakodóval történő munka során vagy szállításkor. 

Automata váltófunkcióval az adott alkalmazásnak megfelelően a gépkezelő beállíthatja, hogy az automatika meddig engedje esni a motorfordulatot, mielőtt visszavált. Az automata szántóföldi és országúti üzemmód használatakor a rendszer fenntartja a beállított célsebességet és abba a fokozatba kapcsol, ahol a legideálisabb az üzemanyag-fogyasztás. 

Egy T6 Dynamic Command-ban ülő gépkezelő kiválaszthatja, hogy az irányváltás mennyire legyen agresszív. A lágy beállítás az általános szántóföldi munkálatokhoz ajánlott, a standard beállítások a mindennapi munkák elvégzéséhez, a legagresszívabb beállítás pedig a sok irányváltást igénylő homlokrakodóval végzett munkákhoz.

CustomSteer precíziós kormányzási rendszer

A CustomSteer opció segítségével beállíthatjuk, hogy a kormánykereket mekkora szögben kell elmozdítani, hogy végállástól végállásig tekerjük az első kerekeket. A rendszer egy meghatározott haladási sebesség mellett automatikusan kikapcsol. 

SideWinder II kartámasszal

A T6 Dynamic Command modellek a többszörös díjnyertes jobboldali SideWinder II kezelői kartámasz két különböző verziójával rendelhetőek. Mechanikus hátsó kihelyezett hidraulika szelepek esetében a T6 / T7 Auto Command erőgépekből ismert integrált vezérlő panelt áthelyezik a kézigáz kar mellé, a praktikus kezelőszerv gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerő vezérlő rendszer, az automata TLT és differenciálzár, a hátsó három pont emelése-süllyesztése, vagy a mellső hídrugózás ki-be kapcsolása. 

Ha elektromos kihelyezett szelepekkel szerelt egy Dynamic Command, akkor az Auto Command traktorokból ismert kiosztású SideWinder II kartámaszt használhatja a gépkezelő a színkódolt szabályzó karokkal, megszokott helyen található integrált vezérlő panellel és az opcióként kérhető IntelliView IV kezelői monitorral. 

A jobb oldali kartámaszon található a Command Grip vezérlő kar is, amely rendelhető fix vagy az erőalapú menetvezérlést biztosító mozgatható kivitelben is. A Command Grip joystick kar segítségével egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az opciós elektro-hidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztő szerkezet emelését és süllyesztését, de akár az IntelliSteer™ kormányautomatika rendszert, táblavégi forduló rendszert is. 

Igény szerinti komfortfokozat

A kategória legjobb ülésválasztéka áll rendelkezésre, a Comfort üléstől a Dynamic Comfort opción át a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított, a finom szabás olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk.

A T6 Dynamic Command traktorok háromféle fülke lámpacsomaggal rendelhetők, amelyek 8, 12, vagy 16 db LED munkalámpát tartalmaznak a vezetőfülkén különféle elrendezésben, az egyéni igényeknek megfelelően. Ezek az ugyanilyen standard változatokhoz képest nagyobb fényerejű és kisebb fogyasztású lámpák olyan széles, fehér fénynyalábot szórnak, ami nappallá változtatja az éjszakát.

Rugózott kabinnal és első híddal

Minden T6-os modell szerkezetileg könnyű, de erős mellső híddal rendelkezik, hogy teljes mértékben kihasználható legyen a homlokrakodó vagy a függesztés. Az összes T6-os traktor robusztus 275 mm-es peremes kialakítású hátsó híddal szerelt. Opcióként elérhető a féltengelyes véglehajtású hátsó híd is. 
Ha nagy sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, válaszható a Terraglide™ rugózott első híd, amely megvédi a gépkezelőt a felesleges rázkódástól. Az új generációs rugózási rendszernek köszönhetően a kerék a talajjal folyamatosan érintkezik, így a gép vonóereje folyamatosan ideális. A beépített alapfelszereltségnek számító Comfort Ride™ rugózott kabin a gépkezelőt érő rázkódást a negyedére csökkenti.

Az T6 Dynamic Command traktor egy újabb ékes példája a New Holland azon fejlesztési alapelvének, hogy a hatékonyság és a komfort növelése mellett az elsődleges szempont mindig a gépkezelő mindennapi munkájának megkönnyítése.

Az AGROTEC Magyarország Kft. idei évi demós traktora egy New Holland T6.155 Dynamic Command lesz, amelyet a nyári szezontól láthatnak az érdeklődők munka közben. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új román traktor olasz motorral

Tíz év után újból saját traktort gyárt Románia: az IRUM Reghin gyárában, az erdélyi Szászrégenben mutatták be a TAGRO elnevezésű modellt, amelynek fejlesztése öt évig tartott és nagyjából 6 millió euróba került. A tervek szerint a traktorok sorozatgyártása 2019 áprilisában kezdődhet el.

Gépújdonságok a gyakorlatban

A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.

Brexit: a használt mezőgépek felé fordultak a brit gazdák

A Nagy-Britannia EU-s tagságának megszűnésével együtt járó bizonytalanság arra ösztönzi a briteket, hogy az új gépek helyett a használt modelleket válasszák. A vásárlók leginkább a prémium modelleket keresik a használtpiacon, mivel így alacsonyabb áron juthatnak hozzá a jól felszerelt gépekhez.

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

New Holland: széleskörű gépkínálat

Az Agrotec Kft. piaci jelenléte dinamikusan fejlődött az elmúlt években. A stasztikai számok azt mutatják, hogy mind gép, mind alkatrész értékesítésében az országos trendet meghaladóan növekedtek. A gépkapcsolások segítik a hatékony munkavégzés, ugyanakkor a gazdák az időjárási kockázatok miatt mind kevesebb időt szeretnének a földön tölteni.

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

Tovább pörög a traktorpiac

Tízszázalékos bővülést mért az Agrárgazdasági Kutató Intézet az idei első féléves mezőgép-forgalomban. Egyértelműen látszik a gépbeszerzési támogatások hatása mellett az önellátásra törekvés is.

„Jövő a szántóföldön”: 110 traktort és önjáró gépet mutattak be

Kereken 110 Fendt traktort és egyéb önjáró gépet tekinthettek meg az érdeklődők, melyek egytől-egyig igazodtak a rendezvény mottójához: “Jövő a szántóföldön”. A Fendt - SAATEN-UNION gyakorlati bemutatóját 2018. augusztus 23-án tartották Würzburg mellett, Wadenbrunn térségben.

„Őrült” egy menet volt - traktorral fogták a fiatalokat!

Sikerült rátenniük egy lapáttal a Hódmezőrület 3.0 szervezőinek: az AXIÁL Kft. idei mezőgépész-toborzó fesztiválja ugyanis az eddigieknél is több programot és gépet – a mezőgépek mellett autókat és motorokat – sorakoztatott fel. A látogatók, ahogy a régmúlt, úgy a modern kor darabjainak többségébe is bepattanhattak.

Megszállják a traktorok Hódmezővásárhelyet

Szombaton rendezik meg a Hódmezőrület 3.0-t. Az agrárszakmát népszerűsíti a fiatalok körében a hétévégi Hódmezőrület 3.0; a rendezvény egyik fő célja, hogy divatszakmává váljon a mezőgépészet.