Back to top

Saját lovasklubot alapítottak a községbeliek

Szombaton először a saját szervezetük tagjaiként mérték össze ügyességüket a rédeiek. Nemrég megalakult ugyanis a Réde Lovasklub, igen szép számú taggal.

Szombaton negyedszer rendeztek lovasversenyeket a Kastélyparkban a helybéliek, de eddig a Bakonyalja Lovasklub keretében tették. Viszont most először önállóan, a két hónappal ezelőtt megalakult Réde Lovasklub tagjaiként. Elnöküktől, Mogyorósi Imrétől egyebek mellett megtudta a kemma.hu, hogy azért váltak ki a kisbéri szervezetből, mert egyre többen tartanak hátasokat a községben, melyek száma pillanatnyilag 34. Az új klub tagjai alig vannak kevesebben; az alapító „atyák” száma pont 32.

Nem mindenki lovasgazda, vannak köztük önzetlen segítők. Nekik is komoly szerepük volt a versenyeken, amiket két pályán bonyolítottak le. Az egyiken az amatőr fogathajtók mérték össze felkészültségüket, a másikon pedig a díjugratók 50-90 centiméter közötti akadályokon át. Jöttek versenyzők a Kisbéri járás területéről és azon túlról is. Például Pérről és Pápáról. Rajthoz álltak a helyiek mind, köztük a 17 esztendős Takács Vilmos, aki egyelőre az egyetlen rajtengedéllyel is rendelkező „hivatalos” versenyzője a Réde Lovasklubnak. Hamarosan többen is lesznek.

Forrás: 
kemma.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Nyergelj, fordulj”

Játékos szabadidős sportvetélkedő indul lovasiskolák, lovas klubok és lovas közösségek részére országszerte! A rendezvény célja minél több emberrel megismertetni és kapcsolatba hozni a lovat, azt az élőlényt mely az állatvilág legsokoldalúbb, legnemesebb és legszínesebb állatfaja.

Nyáron sem kell lemondaniuk a lovasterápiáról a rászorulóknak

Autista, pszichés zavarokkal, magatartásproblémákkal küzdő, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, hallás- vagy látássérült gyermekeknek szerveznek lovasterápiás tábort Fóton.

Fogathajtásban versenyzett Somogy Balatonbogláron

Amatőr fogathajtó versenyt rendeztek szombaton Balatonbogláron.

Méz, pörkölt és fogathajtás

Idén is megtartották a méz ünnepét Dobozon, a kastélyparkban. A Dobozi Mézes Fesztivál – kiegészülve a Dobozi Fogathajtó Emlékversennyel – a település legnagyobb eseményévé nőtte ki magát. De nemcsak a méz és a fogathajtás, hanem a különleges étkek is főszerepet kaptak a hétvégi eseményen.

Mezőhegyesi nóniuszfogattal kocsikázhatunk az Anna-bálon

A mezőhegyesi nóniuszok díszes fogataival is sétakocsikázhatnak július 21-én Balatonfüreden az idei Anna-bál látogatói. A nagy hagyományokkal bíró, grandiózus eseményre idén ötszáz vendéget várnak.

A seregélyesi hajtó szépen irányította lovait

Harminc fogat vett részt a zombai országos egyes-, kettes- és négyesfogathajtó-versenyen.

Egyedi pályán a Grand Prix

A kecskeméti Airvent Lovasklubban rendezték az idei év második díjugrató Grand Prix-fordulóját, ahol amatőr, gyermek, U25 és felnőtt kategóriában is összemérték tudásukat a lovasok.

A ménes szerelmese, Dallos Andor

Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója gyerekkorát a természet és a lovak közelségének élménye határozták meg. Erdész édesapja nyomdokaiba akart lépni, de a sors a lovak mellé sodorta. Azaz nem is sodorta, tudatos döntés volt. Így került Szilvásváradra, ahol aztán mindkét szenvedélyének hódolhatott: az erdőnek és a lovaknak egyaránt.

Díjugrató grand prix-t tartottak a stadionban

Díjugrató grand prix viadalt rendeztek Szilvásváradon, s a versenynek az új, a közönség számára egyelőre meg nem nyitott lovasstadion adott otthont.

Túl a záróvizsgán

Lezajlott a Talent Program záróvizsgája, azt megelőzően pedig megtartottuk a szezon harmadik díjugrató és díjlovagló edzőtáborát. Ebben a szezonban már új lehetőségekkel is élhettek a résztvevők a programszabályzat módosításának köszönhetően.