Back to top

Saját lovasklubot alapítottak a községbeliek

Szombaton először a saját szervezetük tagjaiként mérték össze ügyességüket a rédeiek. Nemrég megalakult ugyanis a Réde Lovasklub, igen szép számú taggal.

Szombaton negyedszer rendeztek lovasversenyeket a Kastélyparkban a helybéliek, de eddig a Bakonyalja Lovasklub keretében tették. Viszont most először önállóan, a két hónappal ezelőtt megalakult Réde Lovasklub tagjaiként. Elnöküktől, Mogyorósi Imrétől egyebek mellett megtudta a kemma.hu, hogy azért váltak ki a kisbéri szervezetből, mert egyre többen tartanak hátasokat a községben, melyek száma pillanatnyilag 34. Az új klub tagjai alig vannak kevesebben; az alapító „atyák” száma pont 32.

Nem mindenki lovasgazda, vannak köztük önzetlen segítők. Nekik is komoly szerepük volt a versenyeken, amiket két pályán bonyolítottak le. Az egyiken az amatőr fogathajtók mérték össze felkészültségüket, a másikon pedig a díjugratók 50-90 centiméter közötti akadályokon át. Jöttek versenyzők a Kisbéri járás területéről és azon túlról is. Például Pérről és Pápáról. Rajthoz álltak a helyiek mind, köztük a 17 esztendős Takács Vilmos, aki egyelőre az egyetlen rajtengedéllyel is rendelkező „hivatalos” versenyzője a Réde Lovasklubnak. Hamarosan többen is lesznek.

Forrás: 
kemma.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ikercsikók születtek Egyházasrádócon

Két hét eltelt az előrejelzett időponthoz képest, mikor megindult az ellés, de végül minden rendben ment. A tulajdonos nagyon büszke vagyok a lovára, hogy könnyen, egyedül a világra hozta az ikreket.

Temerin lovasa nyerte a 11. Nemzeti Vágtát

Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 11. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

Készen állsz egy fiatal lóra?

Európában csupán kevés ember olyan szerencsés, hogy lovas, gazdálkodó, esetleg tenyésztő szülei révén lovak között nőhet fel. A legtöbben lovasiskolákon, póniklubokon keresztül kapcsolódnak be a lovassportba, iskolalovakon tanulják meg az alapokat.

Felvonuló lovasok, lovas felvonulások

Tavasztól őszig, sőt, akár a tél beköszöntéig is rendeznek különféle szabadtéri felvonulásokat, ünnepeket, amelyeket lovas kísérettel is igyekeznek szervezőik minél szebbé, színesebbé tenni.

Látványos lovasbemutató a Bábolnai Gazdanapokon - képgaléria

Bábolna – mi más jutna eszünkbe e név hallatán, ha nem a lovak és a régi magyar hagyományok? Látványos lovasbemutatót láthatott a nagyérdemű közönség a 31. Bábolnai Gazdanapok nyitónapján.

„Mindig a legjobbat kívánjuk egymásnak”

Ahogy a tudósításban olvasható, másnak esélyt sem hagyva nyerte meg a budapesti U25 Grand Prix-t a nem akármilyen teljesítményre képes Máriás Sára. Őt kérdeztük a verseny után.

Fiatal fogatlovak világbajnoksága lesz Mezőhegyesen

Hét ország negyvenhárom versenyzője indul majd a fiatal fogatlovak idei, már negyedik világbajnokságán Mezőhegyesen a jövő héten, szerdától vasárnapig.

A lovasíjászatot népszerűsítették Barnagon

A verseny során a lovasok kilenc versenyvágta alatt annyi nyílvesszőt lőnek ki, amennyit csak tudnak. 20 másodpercnyi idő áll rendelkezésükre egy-egy vágta alatt, hogy a 99 méter hosszú pályán minél többször eltalálják a 90 centiméteres céltáblát.

Európa élmezőnyében

Egy héten át figyelhettük Magyarország utánpótlását a franciaországi Európa-bajnokságon. Harminc nemzet, 620 ló és ugyanennyi lovas sorakozott fel Fontainebleau-ben, ahol ezúttal a három olimpiai szakág rangos versenyét együtt rendezték. A díjugratóknál a három korosztály tizenöt magyar lóval indult a kontinensviadalon.

Dobrovitz és Penzer nyerte a hétvégén a nemzetközi fogathajtó ob-döntőt

A négyeseknél Dobrovitz József, a ketteseknél Penzer László nyerte a nemzetközi fogathajtóversenyt és ezzel együtt az ob-döntőt Izsákon.