Oleg Sirota 2015-ben nyitotta meg „Russky Parmezan” nevű gyárát, nem sokkal azután, hogy a nyugati szankciókkal szembeni megtorlás részeként Moszkva betiltotta az Európai Unióból származó friss élelmiszerek behozatalát. Ahogy a 30 éves, egykori informatikai szakember ahogy mondja, az élelmiszerbojkott adott lehetőséget számára, hiszen ezekben az időkben az országban ki kellett tölteni valahogyan azt az űrt, amit például a francia camembert vagy éppen az olasz parmezán hiánya okozott.
Sirota ekkoriban hozta létre üzleteit, melyeket a világbajnokságot megelőzően, egy a francia válogatott szállodájától néhány kilométernyire épült kereskedéssel egészített ki, s ahonnan aztán
Az orosz sajtgyáros szerint az, hogy Franciaország csoportelsőként jutott tovább az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjébe, egyebek között az ő termékeinek is köszönhető. A játékosok egyébként elégedettek az orosz tejtermékekkel, hiszen ahogyan azt Nabil Fekir, a csapat egyik középpályása is mondta, azok nem sokban különböznek azoktól, amikhez hazájukban szoktak fogyasztani.
Bár az Oroszországba látogatók kis mennyiségben vihetnek magukkal az EU-ból származó friss élelmiszerek közül, a franciák sajtófőnöke, Philippe Tournon úgy nyilatkozott:
Az orosz sajtgyáros elismeri, hogy hazája válogatottja nem tartozik a világ futballelitjébe, de szerinte legalább így a protekcionizmusban élen járhatnak, nem elfeledve, hogy mindebben – s persze üzletének sikerében – az importtilalom játszotta a főszerepet. Mindettől függetlenül úgy véli: a politika komolyan sújtja ez esetben a gasztronómiát, ám van az a helyzet, amikor a gyomor győzedelmeskedhet felette.