0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Igényelhető a tészek működési támogatása

A termelő szervezetek és társulásai számára támogatás vehető igénybe az operatív programjuk megvalósításához, valamint az operatív programok keretében megvalósított piacról történő árukivonáshoz, be nem takarítás műveletekhez is.

2018. június 21-én megjelent a Magyar Államkincstár 33/2018-as közleménye az egyes termelő szervezetek támogatási lehetőségéről.

A támogatás igénybevételének a feltétele, hogy a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek rendelkezzenek az agrárminiszter által jóváhagyott operatív programmal. A kérelmek benyújtásához az igénylőknek ügyfélnyilvántartási számmal kell rendelkezniük.

Az operatív program megvalósításához kapcsolódó időközi kifizetési igénylések október 30-ig nyújthatók be évente legfeljebb 3 alkalommal.

Benyújtandó nyomtatványok:
– a feldolgozott termékek listája,
– a B0542 számú főlap,
– a B0543 számú betétlap,
– a B0544 számú betétlap,
– beruházás esetében a B0540 számú betétlap,
– a mezőgazdasági területhez köthető környezetvédelmi intézkedés esetében a B0541 számú betétlap,
– amennyiben promóció és kommunikáció intézkedés után is igényel támogatást, úgy a B0456-3 számú betétlap,
– amennyiben piacról történő árukivonás művelet megvalósítása kapcsán is igényel támogatást, úgy a B0535 számú betétlap,
– amennyiben be nem takarítás megvalósítása kapcsán is igényel támogatást, úgy a B0545 számú betétlap.

A piacról történő árukivonás, be nem takarítás műveletek vonatkozásában a megvalósítás időpontjáról legalább 7 nappal megelőzően értesíteni kell a kincstárt.

Benyújtandó nyomtatványok:
a) piacról történő árukivonás esetében
– a B0546 számú főlap,
– a B0526 számú betétlap
b) be nem takarítás esetében
– a B0546 számú főlap,
– a B0528 számú betétlap.

A kérelmek benyújtása postai úton lehetséges, azonban ügyelni kell, hogy egyes mellékleteket elektronikus úton is továbbítani szükséges a közreműködő szervezet részére.

A fent leírtak csak tájékoztató jellegűek, a támogatási kérelemmel kapcsolatos közlemény – a mellékletekkel együtt – teljes egészben itt elérhető.

Forrás: nak.hu