0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A Magyar Bor Akadémia tagja lett Vesztergombi Csaba

A bor kultúrájának ügyéért kifejtett kiemelkedő és állhatatos tevékenységének elismeréseképpen a Magyar Bor Akadémia rendes tagjai közé választotta Vesztergombi Csaba szekszárdi borászt.

A megtisztelő címre még novemberben jelölték, a tagságról szóló oklevelet a napokban Budapesten, a Gerbeaud cukrászdában megtartott ünnepségen vehette át.

Vesztergombi Csaba a teol.hu kérdésére elmondta, nagy megtiszteltetés ez számára, ráadásul ezzel a családból már ketten is kiérdemelték az elismerést, hiszen édesapja, Vesztergombi Ferenc az Év Bortermelőjeként alanyi jogon kapta meg ezt a nemes címet.

A Magyar Bor Akadémiát egyébként huszonhat éve, 1992-ben alapították, azzal a céllal, hogy a hazai szőlészet és borászat tudományos fejlődését szolgálja, a gazdasági életben elfoglalt helyét erősítse, a bor fogyasztási kultúráját segítse, a magyar bor és a kultúra kapcsolatát megújítsa.

Az Akadémiának jelenleg százhetven körüli tagja van, a pártoló és tiszteletbeli tagokkal együtt. Vannak köztük szőlészek, borászok, művészek, tudósok és közéleti személyiségek. Tolna megyéből Vesztergombi Csaba taggá választásával tízre nőtt a szekszárdi akadémiai tagok száma. Öten az Év Bortermelője cím birtokosai, így Vesztergombi Ferenc, Takler Ferenc, Vida Péter, Dúzsi Tamás és Mészáros Pál. Rajtuk kívül tag még Eszterbauer János, Ferenc Vilmos, Módos Ernő és Takler András.

 

Forrás: teol.hu