0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kiemelten figyelnek a magyar gazdák ügyeire

Hivatalában fogadta Nyitrai Zsolt Kiemelt Társadalmi Ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat (Miniszterelnöki Kabinetiroda) Nagy István agrárminiszter.

A megbeszélésen megállapították, hogy a közelmúltban megkezdett munka sikeresnek mondható, a tavasz folyamán több stratégiai megállapodást megújítottak az agrárium meghatározó szervezeteivel, közös összefogással a méhészek európai uniós szintű érdekeit eredményesen tudták képviselni és a gazdákkal való személyes kapcsolattartás is erősödött – idézte a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményét a heol.hu.

Az egyeztetés fő célja a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Agrárminisztérium együttműködésének a további megerősítése, a gazdálkodók és az ágazati irányítás közötti egyetértési pontok megtalálása, folyamatos párbeszéd folytatása.

A felek kiemelt figyelmet fordítanak közös munkájuk során a családi gazdálkodókra, szőlészekre-borászokra, a méhészekre és a horgászokra.

Ahogy fogalmaznak, a miniszterelnöki megbízott és a miniszter megbeszélésen szóba került, hogy a tej ÁFA csökkentésének a kiterjesztése nem csak a tejágazat részére jelent óriási segítséget, hanem a lakosság terheit is képes csökkenteni.

A két tárca folyamatosan együtt dolgozik a kiemelt társadalmi ügyek képviseletén, az érintettek bevonásával a párbeszéden alapuló döntések előkészítésén.

Forrás: heol.hu