0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új front kasza jobb talajkövetéssel

Szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette DISCO sorozatát. Az innovatív konstrukció 1000 milliméteres szabad mozgást tesz lehetővé, a traktor fronthidraulikájától függetlenül, a kaszasín optimális talajkövetése érdekében.

A DISCO 3600 MOVE és DISCO 3200 MOVE szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette sikeres DISCO sorozatát. Az új kaszák 3,0 és 3,4 méteres munkaszélességben kaphatók szársértő nélkül (F), illetve verőujjas (FC) vagy gumihengeres (FRC) szársértővel.

Vonószerkezet teljes mozgási szabadsággal és beépített tehermentesítéssel

A DISCO MOVE kasza szíve a teljesen új fejlesztésű függesztőkeret beépített kinematikával. Felfelé 600, lefelé 400 mm-es elmozdulásban képes a talajkövetésre, a nagyobb talajegyenetlenségeket is biztosan kiegyenlíti. A kaszatest vízszintesen, oldalirányban is képes kitérni a központi forgásponthoz képest, amely 30 fokban van beállítva, így a kaszatest oldalirányban hátra enyhén srégen tér ki, kikerülve az akadályokat, ezáltal még tökéletesen lett a talajkövetés is.

A kaszatest a DISCO PROFIL ismert és elismert, talajhoz közeli forgópont-megoldásának köszönhetően a kisebb talajegyenetlenségeket nagyon gyorsan tudja követni. Különösen a nagy traktoroknál és nagy menetsebességeknél kínálja az új vonószerkezet és a talaj közeli forgáspont kombinációja a felszín nagyon jó követését.

A traktor fronthidraulikája fix pozícióban marad, és nincs hatása a talajkövetésre. A vonószerkezetbe integrált hidraulika átveszi a kaszatest kiemelését a fordulókban.

A hidraulikus ACTIVE FLOAT felfüggesztés szériafelszereltségként szintén a vonószerkezetbe van integrálva, így nincs szükség a tehermentesítő rugók csatlakozópontjaira a traktoron. A kasza talajnyomásának állítása bármikor megtehető egy egyszeres működésű munkahenger segítségével. Opcióként a DISCO MOVE kezelése a nagyteljesítményű kaszák vezérlésébe is beköthető. A kezelés a központi kezelőterminálon keresztül történik, a hátsó kasza átveszi például az ACTIVE FLOAT tehermentesítésének irányítását.

Gyakorlati használatra kialakítva – szársértővel vagy anélkül

Az új DISCO 3600 MOVE és a DISCO 3200 MOVE felszereltsége igen meggyőző. Kívánság szerint szársértő nélkül, illetve gumihengeres vagy verőujjas szársértővel is lehet rendelni ezeket az eszközöket.

A kasza felfüggesztését gyorscsatlakozó háromszöggel, és közvetlenül is lehet a traktorhoz csatlakoztatni.

A hidraulikus csatlakozók szériafelszereltségként Kennfixx-csatlakozókkal vannak ellátva. Ezek a függesztőkeret jobb és bal oldalán is elvezethetők a traktorokhoz történő optimális illeszkedés érdekében. A tehermentesítő nyomást ellenőrzésére szolgáló nyomásmérő is felszerelhető mindkét oldalra.

Egy praktikus beállító jelzés gondoskodik a kasza megfelelő magasságban történő beállításáról. A meghajtás alacsony karbantartásigényű, a kardántengely kenési intervalluma 250 üzemóra. Az új kaszáknál nincs szükség parkolókeretre. Lekapcsolásnál a függesztőkereten található parkoló retesz rögzíti a kinematikát, a kasza biztosan áll kiegészítő támasztóláb nélkül is.

Az új frontkaszák opcióban lehajtható, világítással ellátott figyelmeztető jelzésekkel, hidraulikusan felhajtható oldalsó védőponyvákkal, és a keresztirányú forgalom jobb belátását elősegítő, széles látószögű tükrökkel is felszerelhetők.

Innovatív MAX CUT kaszasín

Az elismert MAX CUT kaszasín a CLAAS saját fejlesztése, és a DISCO MOVE kaszákban is megtalálható.

A kaszasín a speciális kialakítású, egyetlen darabból préselt vázával tűnik ki a piactársak megoldásai közül.

A hullámos kialakításnak köszönhetően a kaszatárcsák egészen elöl helyezkednek el, ez még jobb vágásminőséget eredményez, bármilyen munkakörülményről legyen is szó. Az extra széles csúszótalpak és a közöttük levő nagy alagút nagyobb öntisztulást és tiszta takarmányt eredményeznek. A kaszasín csavarozása, illetve a folyamatos kenésű meghajtás-elemek leegyszerűsítik a karbantartást és biztosítják a kaszasín formatartását és hosszú élettartamát. (x)

youtube://v/CxQJs7iTlSY

 

Forrás: Axiál Sajtóközlemény