Back to top

Kővágószőlősi győzelem a Vágta szeles, de izgalmas velencei fordulóján

Élénk szélben, de napos időben és nagy érdeklődés mellett folytak az első alkalommal megrendezett Velencei Vágta programjai vasárnap.

Több sorban álltak az érdeklődők a velencei evezőspálya és az Északi strand közötti területen kialakított pálya szélén, ahol a hivatalos megnyitón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Koszti András, Velence polgármestere, valamint Weisz Fanni, esélyegyenlőségi aktivista, modell, a rendezvény arca köszöntötte a vendégeket. A képviselő bevezető gondolataiban kiemelte: Velence régi álma vált valóra azzal, hogy elsőként Fejér megyében – a magyar huszárok emlékét őrző pákozdi Miska huszár és a sukorói dombok szomszédságában rendezhették meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamát. Külön dicsérendő, hogy az eseményt az esélyegyenlőség jegyében rendezték - írta a feol.hu.

Hatalmas vágtákat láthatott a közönség
Hatalmas vágtákat láthatott a közönség
Fotó: feol.hu

Ami a verseny hivatalos programját illeti, 3 futamon 10 versenyző indult, közöttük kettő olyan, aki volt már döntős és dobogós a Nemzeti Vágtán, illetve Velencén indult ezúttal az a Németh János is, aki eddig már kétszer nyert az országos megmérettetésen.

A futamok között többek között díjugrató, díjlovas és csikós bemutató szórakoztatta a nagyérdeműt, de sokan voltak kíváncsiak kora délután az UEFA-döntőt játszó egykori Videoton futballisták – Disztl Péter, Csongrádi Ferenc, Szabó József és Horváth Gábor – küzdelmére is, akik a nemrégiben elhunyt Kovács Ferenc és Bencsik István emlékére mérkőztek meg egymással fogathajtásban és íjászatban.

Sasvári Sándor színművész is részt vett a rendezvényen
Sasvári Sándor színművész is részt vett a rendezvényen
Fotó: feol.hu

A fiatal lovasok versenyét, a Kishuszár döntőt az orosházi Mórocz Mercédesz nyerte, a második helyet a szigetszentmiklósi Galgovits Réka, míg a harmadikat a velencei Pásztor Flóra szerezte meg. A felnőttek versenyében a kővágószőlősi Bagonyi Gergely diadalmaskodott Déva nevű lovával, második a tatai Mátyás Edina lett Vandussal, a harmadik helyet pedig a decsi Schvarzenbart József szerezte meg Luvly Jubly Luca nevű lovával. A budapesti Nemzeti Vágtán tehát ők lehetnek ott, illetve a rendező Velence lovasa, Pásztor Dorina is nyeregbe szállhat az országos döntőn.

Bagonyi Gergely (k) lett az első, a második Mátyás Edina (b) harmadik pedig Schvarzenbart József
Bagonyi Gergely (k) lett az első, a második Mátyás Edina (b) harmadik pedig Schvarzenbart József
Fotó: feol.hu

 

 

 

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat.

A lovas foglalkozások pozitívan hatnak az iskolai teljesítményre is

Huszonöt éve foglalkozik kezdő lovasok és lovak oktatásával a bükkösdi Szabó Zoltán. Négy éve, 2015 óta nem csak nyári táborokban lovagolhatnak nála a gyerekek, lovasoktatáson vehetnek részt az iskolások.

Virtuóz módon költöttek el kétszázmilliót az egyetemisták

Az egy hónapos selejtező után végre elérkezett az Agrovirtus döntője: az agrárhallgatókból álló nyolc csapatnak négy órája volt virtuális gazdaságuk fejlesztéseinek tökéletesítésére. A versengést szakmai programokkal színesítették a szervezők.

Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

Az állattartás nemcsak örömet okoz vagy hasznot hajt az állattartónak, hanem felelősséggel is jár. A állatokkal kapcsolatos jogi felelősség egy olyan örökzöld téma, amihez többször vissza kell térnünk, mivel Kistermelők Lapjának olvasói is keresnek minket ebbe a körbe tartozó konkrét kérdésekkel.

Meglepő karrier

Sjef Janssen a mai díjlovaglósport egyik legsikeresebb, ám annál megosztóbb személyisége. A híresztelésekkel ellentétben egy nagyon nyitott, kedves embert ismertem meg, másrészt sok olyan érdekes információval lettem gazdagabb, amelyek árnyaltabbá tették a róla kialakult képet számomra. Az idei díjlovagló országos bajnokság alkalmával látogatott hazánkba, mint Yom Tov Jázmin edzője.

Először rendeztek feeder csapatbajnokságot Nógrádban

Pár napja rendezték meg első ízben a Nógrád megyei feeder csapatbajnokságot. A helyszín a ludányhalászi sóderbányató volt. A versenyen tizenkét megyei horgászegyesület három-három fős csapata vett részt.

Főpróba a luxembourgi gasztrovébére

Kedden Szentesen, szerdán Szabadkán mutatta be világbajnoki versenymunkáit a Békés Megyei Culinary Team. A luxembourgi gasztrovébét november 24-28. között rendezik meg. Ez már a hatodik nagy világversenye lesz a gárdának, eddig mindig éremmel tértek haza, most is ezt tűzték ki célként.

"Békés" fogásokkal készül a szakács a világkupára

Egyéniben indul a következő nagy nemzetközi megmérettetésén Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, békéscsabai mesterszakács, a megyeszékhelyi Kornélia étterem és a Kornélia Grill&Bár séfje.

A ló beállításának mesterfogásai

Kész a ló, kész a helyszín, már „csak” a legnehezebb van hátra a fotózás előkészítéséből: a ló megfelelő felállítása. Lássuk, mi a cél: a lónak általában a bal oldalát fotózzuk.

A Kincsem Díj is Esti Fényé

A Magyar Derby és a Szent István Díj után Esti Fény a Kincsem Díjat is megnyerte. A sprintereknél Tour To Paris nyolcadik alkalommal nem talált legyőzőre, míg a mérföldes lovak Imperiál Díját Capitaine Fregate nyerte. A legjobb magyar tenyésztésű háromévesek nagydíjában nagy meglepetésre Selyemkő, a kétévesek Blaskovich Ernő Emlékversenyében pedig Dynamo győzedelmeskedett.