Back to top

Kővágószőlősi győzelem a Vágta szeles, de izgalmas velencei fordulóján

Élénk szélben, de napos időben és nagy érdeklődés mellett folytak az első alkalommal megrendezett Velencei Vágta programjai vasárnap.

Több sorban álltak az érdeklődők a velencei evezőspálya és az Északi strand közötti területen kialakított pálya szélén, ahol a hivatalos megnyitón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Koszti András, Velence polgármestere, valamint Weisz Fanni, esélyegyenlőségi aktivista, modell, a rendezvény arca köszöntötte a vendégeket. A képviselő bevezető gondolataiban kiemelte: Velence régi álma vált valóra azzal, hogy elsőként Fejér megyében – a magyar huszárok emlékét őrző pákozdi Miska huszár és a sukorói dombok szomszédságában rendezhették meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamát. Külön dicsérendő, hogy az eseményt az esélyegyenlőség jegyében rendezték - írta a feol.hu.

Hatalmas vágtákat láthatott a közönség
Hatalmas vágtákat láthatott a közönség
Fotó: feol.hu

Ami a verseny hivatalos programját illeti, 3 futamon 10 versenyző indult, közöttük kettő olyan, aki volt már döntős és dobogós a Nemzeti Vágtán, illetve Velencén indult ezúttal az a Németh János is, aki eddig már kétszer nyert az országos megmérettetésen.

A futamok között többek között díjugrató, díjlovas és csikós bemutató szórakoztatta a nagyérdeműt, de sokan voltak kíváncsiak kora délután az UEFA-döntőt játszó egykori Videoton futballisták – Disztl Péter, Csongrádi Ferenc, Szabó József és Horváth Gábor – küzdelmére is, akik a nemrégiben elhunyt Kovács Ferenc és Bencsik István emlékére mérkőztek meg egymással fogathajtásban és íjászatban.

Sasvári Sándor színművész is részt vett a rendezvényen
Sasvári Sándor színművész is részt vett a rendezvényen
Fotó: feol.hu

A fiatal lovasok versenyét, a Kishuszár döntőt az orosházi Mórocz Mercédesz nyerte, a második helyet a szigetszentmiklósi Galgovits Réka, míg a harmadikat a velencei Pásztor Flóra szerezte meg. A felnőttek versenyében a kővágószőlősi Bagonyi Gergely diadalmaskodott Déva nevű lovával, második a tatai Mátyás Edina lett Vandussal, a harmadik helyet pedig a decsi Schvarzenbart József szerezte meg Luvly Jubly Luca nevű lovával. A budapesti Nemzeti Vágtán tehát ők lehetnek ott, illetve a rendező Velence lovasa, Pásztor Dorina is nyeregbe szállhat az országos döntőn.

Bagonyi Gergely (k) lett az első, a második Mátyás Edina (b) harmadik pedig Schvarzenbart József
Bagonyi Gergely (k) lett az első, a második Mátyás Edina (b) harmadik pedig Schvarzenbart József
Fotó: feol.hu

 

 

 

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Nyergelj, fordulj”

Játékos szabadidős sportvetélkedő indul lovasiskolák, lovas klubok és lovas közösségek részére országszerte! A rendezvény célja minél több emberrel megismertetni és kapcsolatba hozni a lovat, azt az élőlényt mely az állatvilág legsokoldalúbb, legnemesebb és legszínesebb állatfaja.

Bugacon gyűlnek össze a lovas hagyományőrzők

Augusztusban lesz Bugacon a VI. Kurultáj, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválja, amelyen idén 12 országból, 27 "hun és türk tudatú" nemzet képviselője vesz részt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Nyáron sem kell lemondaniuk a lovasterápiáról a rászorulóknak

Autista, pszichés zavarokkal, magatartásproblémákkal küzdő, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, hallás- vagy látássérült gyermekeknek szerveznek lovasterápiás tábort Fóton.

24 órás versenyen: háromszáz kiló hal akadt horogra

A legnagyobb halat egy helyi horgász fogta a községben nyolcadik alkalommal megrendezett 24 órás versenyen, a végső mérlegeléskor azonban egy muravidéki pecás örülhetett a legjobban.

A malajziai világdöntőben fehérvári szakácsok remekeltek

Kiválóan szerepeltek a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőben. Szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan mezőnyben, melyben a 6–12. helyezett csapatok között csak minimális különbségek voltak.

Farkaslaka lovasa nyerte az idei Székely Vágtát

Farkaslaka lovasa, Tamás Csaba nyerte Fiber nevű lován a 2018-as Székely Vágtát, melyet szombaton és vasárnap a háromszéki Óriáspince-tetőn szerveztek meg immár nyolcadik alkalommal.

Kényszerből fogott bele, mára díjakat nyer vele

Godó Oszkár, helyi lakos nyolcéves kora óta foglalkozik különféle nyulakkal. Ez a tevékenység azóta is végigkíséri életet, mindennapjainak részévé vált, és saját bevallása szerint ez idő alatt bele is szeretett ezekbe az állatokba.

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

Idén e borok lettek az ország büszkeségei

Átadták a 2018. évi Országos Borverseny díjait. A hazai szőlő-bor ágazat legszélesebb merítésű, egyben legismertebb bormustrája idén mind a versenyre nevező termelők száma, mind a nevezett tételek tekintetében rekordot döntött. A nevező 223 pincészet 770 mintájából három bornak nagy aranyérmet, 119-nek arany-, 112-nek pedig ezüstérmet ítéltek.

Fogathajtásban versenyzett Somogy Balatonbogláron

Amatőr fogathajtó versenyt rendeztek szombaton Balatonbogláron.