0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Meguin: A nagy hagyományokkal rendelkező olajmárka eljut Magyarországra

Egy hosszú múltra visszatekintő olajmárka először jut el Magyarországra: Meguin. A nagy hagyományú márka elsősorban az agrárszektort, a járműpark-üzemeltetőket és az ipari ügyfeleket célozza meg. A márkát kizárólagos jelleggel a siófok-kiliti Autó-Doktor Horváth értékesíti.

A Meguin a német olaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY-hoz tartozik, és hosszú múltra tekint vissza. Az 1847-ben alapított Meguin patkózsírokat, lenolajokat és más kenőanyagokat gyártott. A későbbiekben acélipari kenőanyagok miatt, illetve a motorizáció előretörése következtében bővült a kínálat: motor, váltó és speciális olajok, zsírok és más kenőanyagok készülnek az ipar és az autóipar számára. A Meguin 170 év elteltével is kizárólag Németországban folytatja gyártótevékenységét.

Míg a LIQUI MOLY kifejezetten az autóiparra összpontosít, addig a Meguin az agrárszektor és az ipar igényeinek tesz eleget. A két cég 2017-ben 532 millió eurós árbevételt realizált. Termékeiket több, mint 120 országban forgalmazzák.

Ezen felül cél a flottaüzemeltetők megszólítása. A forgalmazást kizárólag a siófok-kiliti Autó-Doktor Horváth végzi, amely már több, mint 20 éve a LIQUI MOLY kizárólagos importőre.

„Örülünk, hogy a Meguinnal új területekre léphetünk” – mondta Benjamin Kopp, aki a Meguin és a LIQUI MOLY magyarországi tevékenységéért felelős. „Az Autó-Doktorral egy tapasztalt és erős partnerünk van, aki a piacot és minket is kiválóan ismer.”

 

Forrás: Meguin sajtóközlemény