Back to top

A seregélyesi hajtó szépen irányította lovait

Harminc fogat vett részt a zombai országos egyes-, kettes- és négyesfogathajtó-versenyen.

Fotó: teol.hu
Harminc fogat vett részt a sportpályán tizennegyedik alkalommal megrendezett fogathajtó versenyen. A hazai lovassport jeles eseményén egyes-, kettes- és négyesfogatok indultak. A program a szakmai közönségnek szóló díjhajtással kezdődött, majd ezt követte a maratonhajtás. Szombaton este kezdődött az éjszakai show, amelyen tizenhárom fogat félmaraton versenyen vett részt. Vasárnap délután az akadályhajtást bonyolították le - írta a teol.hu.

A viadalt rendező Zombai Lovasklub Egyesület elnöke, Hirnikl György elmondta, a program idén ifjúsági versenyzőkkel bővült, ugyanis augusztusban Kisbéren lesz az ifjúsági Európa-bajnokság, amelynek erőfelmérő versenye volt a zombai.

Külön értékelték a profi élversenyzőket (A-kategória), illetve az utánpótlás és hobbi (B-kategória) versenyzőket. Utóbbiban indultak azok is, akik szeretnének felkerülni az A-ba, és akik ezt nem tervezik, de szeretik a lovakat, a versenyt. Ez a kategória alkalmas arra is, hogy fiatal lovakat próbáljanak ki. Az elnök szerint idén háromezer néző látogatott ki a viadalra.

Végeredmény

Kettesfogat, A-kategória: 1. Penzer László (Seregélyesi Lovas Club), 2. Farkas László (Dobro Horses SE), 3. Hartmann János (Barcsi Lovas SE).
B-kategória: 1. Horváth Árpád (Perkáta SE), 2. Sipos Zoltán (Füzesgyarmati Alapítvány), 3. Baranyai Géza (Tihanyi Lovas Klub).

Hirnikl György díjhajtásban harmadik, akadályban ötödik, maratonban hatodik, összesítésben pedig végül a hatodik helyen zárta a háromnapos erőpróbát.

Négyesfogat: 1. Bárdos Attila (Hetényegyházi FHE), 2. Ujházi Attila (Abonyi Imre LSE).

Forrás: 
teol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Nyergelj, fordulj”

Játékos szabadidős sportvetélkedő indul lovasiskolák, lovas klubok és lovas közösségek részére országszerte! A rendezvény célja minél több emberrel megismertetni és kapcsolatba hozni a lovat, azt az élőlényt mely az állatvilág legsokoldalúbb, legnemesebb és legszínesebb állatfaja.

Bugacon gyűlnek össze a lovas hagyományőrzők

Augusztusban lesz Bugacon a VI. Kurultáj, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválja, amelyen idén 12 országból, 27 "hun és türk tudatú" nemzet képviselője vesz részt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Nyáron sem kell lemondaniuk a lovasterápiáról a rászorulóknak

Autista, pszichés zavarokkal, magatartásproblémákkal küzdő, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, hallás- vagy látássérült gyermekeknek szerveznek lovasterápiás tábort Fóton.

Farkaslaka lovasa nyerte az idei Székely Vágtát

Farkaslaka lovasa, Tamás Csaba nyerte Fiber nevű lován a 2018-as Székely Vágtát, melyet szombaton és vasárnap a háromszéki Óriáspince-tetőn szerveztek meg immár nyolcadik alkalommal.

Fogathajtásban versenyzett Somogy Balatonbogláron

Amatőr fogathajtó versenyt rendeztek szombaton Balatonbogláron.

Méz, pörkölt és fogathajtás

Idén is megtartották a méz ünnepét Dobozon, a kastélyparkban. A Dobozi Mézes Fesztivál – kiegészülve a Dobozi Fogathajtó Emlékversennyel – a település legnagyobb eseményévé nőtte ki magát. De nemcsak a méz és a fogathajtás, hanem a különleges étkek is főszerepet kaptak a hétvégi eseményen.

Mezőhegyesi nóniuszfogattal kocsikázhatunk az Anna-bálon

A mezőhegyesi nóniuszok díszes fogataival is sétakocsikázhatnak július 21-én Balatonfüreden az idei Anna-bál látogatói. A nagy hagyományokkal bíró, grandiózus eseményre idén ötszáz vendéget várnak.

Kővágószőlősi győzelem a Vágta szeles, de izgalmas velencei fordulóján

Élénk szélben, de napos időben és nagy érdeklődés mellett folytak az első alkalommal megrendezett Velencei Vágta programjai vasárnap.

A ménes szerelmese, Dallos Andor

Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója gyerekkorát a természet és a lovak közelségének élménye határozták meg. Erdész édesapja nyomdokaiba akart lépni, de a sors a lovak mellé sodorta. Azaz nem is sodorta, tudatos döntés volt. Így került Szilvásváradra, ahol aztán mindkét szenvedélyének hódolhatott: az erdőnek és a lovaknak egyaránt.

Saját lovasklubot alapítottak a községbeliek

Szombaton először a saját szervezetük tagjaiként mérték össze ügyességüket a rédeiek. Nemrég megalakult ugyanis a Réde Lovasklub, igen szép számú taggal.