0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Hőség elől irány az erdő!

Az előrejelzések szerint július első teljes hétvégéjén visszatér a nyár. A közel 30 fokos hőmérséklet szép napos idővel párosul. Az erdő árnyékában nemcsak a vadaknak, hanem nekünk, embereknek is kellemes a pihenés, így hát hátizsákot fel, irány az erdő!

Erdész szemmel

A nyár az erdőművelés fő szezonja, de a kollégák már a téli munkákat is tervezik. Az úgynevezett vágásbesorolás során azokat az idős erdőket járják be, amit az erdészeti hatóság által készített 10 évre szóló erdőterv szerint a közeljövőben valamilyen fahasználattal kell érinteni. Ez a munka a természetesen, avagy a makkból lehulló csemete meglétére alapszik és nagy szakmai tapasztalatot igényel ennek elbírálása.

Rendészeti képzés

Az EGERERDŐ Zrt. több, mint 100 fős szakszemélyzete rendészeti képzésen vett részt, melynek a Mátrafüredi Erdészeti Szakiskola épülete adott helyet. A rendészeti feladatokat is ellátó erdész, vadász kollégáknak az 5 évvel ezelőtti képzés óta bekövetkezett jogszabályi változásokról és azok gyakorlati alkalmazhatóságáról kellett számot adniuk a képzés végén rendezett vizsgán.

Heves Megyei vadásznap

Szombat korán reggel már gyújtják a tüzet a bográcsok alatt Parádfürdőn, hiszen kezdődik a Heves Megyei Vadásznap, melynek az EGERERDŐ Zrt. is támogatója, mint a megye legnagyobb vadászatra jogosult szervezete. A vad- és halételek finom illata mellett Szent Hubertus mise, zenei programok, vadászati és trófea kiállítás, illetve gyerekprogramok is csalogatják a vendégeket Parádfürdőre, a parkba.

Kisvonatok

A héten elkezdődött a Mátravasút felújításának terepi munkája, mely reményeink szerint ebben az évben le is zárul. A kivitelezők elkezdték a pálya bontását, ami hosszú hetekig fog tartani. Több tízezer rozsdát csavart kell meglazítaniuk, több, mint tízezer korhadófélben lévő talpfát kell kiszedniük az ágyazatól, hogy új kerülhessen helyükre.

A Mátravasút Mátrafüredi vonala, illetve a Felsőtárkányi és Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint várja az utasokat!

 

Képeket készítette: Urbán Pál, Tölgyesi Gergő és Vigh Ilona.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény