0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Továbbra is Ledó Ferenc a FruitVeb elnöke

A 2018. tavaszán megkezdett átalakulási és megújulási folyamat lezárásaként a FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2018. július 4-én megtartotta Tisztújító Közgyűlését.

A rendezvény első részében dr. Feldman Zsolt az Agrárminisztérium Mezőgazdaságért felelős államtitkára „A szaktanácsadás és integráció szerepe a zöldség-, gyümölcstermelésben és kereskedelemben” címmel tartott előadást, majd válaszolt a megjelentek kérdéseire. A rendkívül konstruktív szakmai megbeszélés során terítékre került a szaktanácsadás, az adózás, az öntözés és a pályázati rendszer kérdésköre is.

Ezt követően dr. Mártonffy Béla, a NAK Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztály elnöke tartott előadást „Az Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztály feladatai és szervezeti felépítése Együttműködés a FruitVeB-bel” címmel. Az előadó kitért a két szervezet között 2017-ben aláírt együttműködési megállapodás sikereire és felvázolta a további együttműködés lehetséges területeit.

A szakmai előadások után került sor a tisztújításra. A FruitVeB tagszervezeteinek küldöttei a 2018. július 4-től 2022. július 4-ig tartó időtartamra választották meg a tisztségviselőket. A szervezet elnöki tisztét a következő ciklusban újra Ledó Ferenc tölti be, az alelnöki posztra dr. Apáti Ferenc, Gubacsi Zoltán, Nagypéter Sándor, Sebesta Péter kerültek megválasztásra.

A FruitVeB Elnökségének tagjai: dr. Apáti Ferenc, Apel Margit, Buszlai István, Családi János, Gubacsi Zoltán, Dorcsinecz Balázs Ákos, Kelemen Péter, Nagy József, Nagypéter Sándor, Sebesta Péter, dr. Sebők András, Somfai Sándor, dr. Szórádi Sándor, Varga István, Volenszki Tamás.

Felügyelő Bizottság elnöki tisztét dr. Thurn László tölti be, az FB tagjai Németh Márta, Sütő Mária és dr. Szukics József lettek.

Forrás: FruitVeB