Back to top

Fogathajtásban versenyzett Somogy Balatonbogláron

Amatőr fogathajtó versenyt rendeztek szombaton Balatonbogláron.

Somogyi Zsolt az esemény szervezője elmondta, hogy

a balatonboglári verseny éppen olyan, mint amiben az ismert Lázár-fivérek nyerik sorra a versenyeket szerte a világon. Ugyanazt a pályát hajtják, gyakran hasonló idő alatt, és a feladatok is megegyező távolságra vannak egymástól.

A szombati rendezvény „picinek” tekinthető, de nem az előbb említett tulajdonságaiban, sokkal inkább a költségvetése volt jóval kisebb, mint egy világversenyé - tudósít az eseményről a sonline.hu.

A versenyen húsz induló volt, és az esemény különlegessége, hogy mindannyian Somogy megyei településekről érkeztek.

Két kategóriát rendeztek szombaton, a Somogy Megyei Bajnoki Döntő és Országos Pontszerző Versenyt, illetve egy D kategóriás számot. Ez utóbbi azt jelenti, hogy teljesen amatőr versenyzők is rajthoz állhattak, vagy olyanok is elindulhatnak, akik csak nagyon ritkán hajtják fogataikat.

Fotó: sonline.hu

– A fogathajtó sporthoz, legelőször elszántság kell. – mondta el kérdésünkre Somogyi Zsolt. – De elengedhetetlen kettő ló is, és egy fogat. A felszereltség aztán már széles határok közt változhat. Ezen a versenyen számtalan formájú, felépítésű fogatot láthatunk a pár tízezer forintosoktól, a több milliós fogatokig. Ugyanígy a szerszámozottsága is lehet olcsó, de akár a milliós nagyságrendet is elérheti. A tengelytávolság van meghatározva a versenyszabályzatba, de azon túl sok változat építhető a tengelyekre.

Képgaléria az eseményről elérhető itt.

 

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat.

A lovas foglalkozások pozitívan hatnak az iskolai teljesítményre is

Huszonöt éve foglalkozik kezdő lovasok és lovak oktatásával a bükkösdi Szabó Zoltán. Négy éve, 2015 óta nem csak nyári táborokban lovagolhatnak nála a gyerekek, lovasoktatáson vehetnek részt az iskolások.

Virtuóz módon költöttek el kétszázmilliót az egyetemisták

Az egy hónapos selejtező után végre elérkezett az Agrovirtus döntője: az agrárhallgatókból álló nyolc csapatnak négy órája volt virtuális gazdaságuk fejlesztéseinek tökéletesítésére. A versengést szakmai programokkal színesítették a szervezők.

Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

Az állattartás nemcsak örömet okoz vagy hasznot hajt az állattartónak, hanem felelősséggel is jár. A állatokkal kapcsolatos jogi felelősség egy olyan örökzöld téma, amihez többször vissza kell térnünk, mivel Kistermelők Lapjának olvasói is keresnek minket ebbe a körbe tartozó konkrét kérdésekkel.

Meglepő karrier

Sjef Janssen a mai díjlovaglósport egyik legsikeresebb, ám annál megosztóbb személyisége. A híresztelésekkel ellentétben egy nagyon nyitott, kedves embert ismertem meg, másrészt sok olyan érdekes információval lettem gazdagabb, amelyek árnyaltabbá tették a róla kialakult képet számomra. Az idei díjlovagló országos bajnokság alkalmával látogatott hazánkba, mint Yom Tov Jázmin edzője.

Először rendeztek feeder csapatbajnokságot Nógrádban

Pár napja rendezték meg első ízben a Nógrád megyei feeder csapatbajnokságot. A helyszín a ludányhalászi sóderbányató volt. A versenyen tizenkét megyei horgászegyesület három-három fős csapata vett részt.

Főpróba a luxembourgi gasztrovébére

Kedden Szentesen, szerdán Szabadkán mutatta be világbajnoki versenymunkáit a Békés Megyei Culinary Team. A luxembourgi gasztrovébét november 24-28. között rendezik meg. Ez már a hatodik nagy világversenye lesz a gárdának, eddig mindig éremmel tértek haza, most is ezt tűzték ki célként.

"Békés" fogásokkal készül a szakács a világkupára

Egyéniben indul a következő nagy nemzetközi megmérettetésén Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, békéscsabai mesterszakács, a megyeszékhelyi Kornélia étterem és a Kornélia Grill&Bár séfje.

A ló beállításának mesterfogásai

Kész a ló, kész a helyszín, már „csak” a legnehezebb van hátra a fotózás előkészítéséből: a ló megfelelő felállítása. Lássuk, mi a cél: a lónak általában a bal oldalát fotózzuk.

A Kincsem Díj is Esti Fényé

A Magyar Derby és a Szent István Díj után Esti Fény a Kincsem Díjat is megnyerte. A sprintereknél Tour To Paris nyolcadik alkalommal nem talált legyőzőre, míg a mérföldes lovak Imperiál Díját Capitaine Fregate nyerte. A legjobb magyar tenyésztésű háromévesek nagydíjában nagy meglepetésre Selyemkő, a kétévesek Blaskovich Ernő Emlékversenyében pedig Dynamo győzedelmeskedett.