0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Óriás Mastergood beruházás Vietnamban

Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években - mondta Nagy István agrárminiszter Vietnámban, ahol bejelentették, hogy a Mastergood cégcsoport és vietnami partnere 12,5 millió eurós beruházással egy baromfitenyésztő üzemet hoz létre.

Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítunk ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnámmal – mondta Nagy István agrárminiszter az üzem ünnepélyes alapkőletételén.

A magyar Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg Vietnámban egy baromfitenyésztési üzem. A közös magyar-vietnámi vállalat formájában létrejövő tenyésztési és keltetési létesítmény új mérföldköve a két ország mezőgazdasági együttműködésének.

A megépülő komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz. Ennek több mint felét – 60 százalékát– a magyar gép és technológiagyártók fogják biztosítani.

Nagy István hivatalos vietnámi útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak. A két miniszter megállapodott abban, hogy további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnámban az erdészet és a sertésszektor területén.

A közel 100 milliós ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé.

Forrás: AM Sajtóiroda