0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Elég virágos Zalaegerszeg?

A megyeszékhely idén is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez, a zsűri múlt hét végén járta végig a várost, és pontozta a látottakat.

A virágosításról, a zöldterületek állapotáról és az önkormányzat környezetvédelmi intézkedéseiről tájékozódó zsűrit dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország mozgalom hazai szervezőbizottságának elnöke, a Szent István Egyetem professor emeritusa vezette. Rajta kívül nagykanizsai és hévízi szakemberek kaptak tájékoztatást Zalaegerszeg környezetszépítő tevékenységéről – írja a zaol.hu.

Belvárosi sétájuk a Dísz térről indult, ahol sajtótájékoztatóval kezdődött a program. Elsőként Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a bíráló bizottság tagjait, hangsúlyozva, hogy folyamatban van a járműipari tesztpálya építése, s ha elkészül, a világ minden pontjáról jönnek majd hozzánk, ezért sem mindegy, hogy milyen képet mutat magáról a város.

Tolvaj Márta alpolgármester beszámolt arról, hogy Zalaegerszeg a kezdetektől fogva részt vesz a Virágos Magyarország mozgalomban, s folyamatosan zajlanak zöldfelületi fejlesztések. Kiemelte egyebek mellett a Vizslapark felújítását, a skanzen bővítését, a túraútvonalakat, és szólt a helyi virágosítási versenyről, valamint a legszebb konyhakertek pályázatról. A zsűri a belvárosi séta után a díszteremben előadásokat hallgatott meg, majd buszos városnézésen alkotott képet Zalaegerszeg környezeti állapotáról.

Forrás: zaol.hu