0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

– Állandó visszatérő firenzei barátunk Alessandro Casaglia – mondta el Kozári Miklós. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette: a veterán világbajnok Jónás Györggyel már az első órában 104 kilót fogtak – tudósít a sonline.hu.

– A maraton nem csak verseny, hanem baráti találkozó is. A résztvevők 80-90 százaléka visszatérő horgásznak számít – tette hozzá Kozári Miklós.

A Pusztakovácsi Horgász Tó csapata szerint nem volt könnyű dolga a horgászoknak, az időjárás nem mindig volt kegyes hozzájuk.

– Az elmúlt éjszaka nagy esőzése miatt a vízszint magas volt, a zsilip folyamatosan folyt és kevés volt a halunk. Nem úgy sikerült a verseny, mint a korábbi években – mondta el a marcali Oláh Gábor. Annak ellenére, hogy szákjukba kevés ponty és keszeg került, nem csüggednek, számukra a pihenést jelenti a horgászat, amely sportágat kisgyerek koruk óta űznek.

A horgászmaraton szombat délután négytől egészen vasárnap délig tartott. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de küsz is került a szákba. A csapatok összesen 939 kiló halat fogtak. A legnagyobb hal egy 4250 grammos ponty volt, amelyet Kovács János Krisztián fogott ki.

A csapatverseny végeredménye
1. HE Somogy Megyei Szövetségének csapata
2. Stonfo-Vác KSHE vegyescsapata
3. Kaposvári HE

A páros verseny végeredménye
1. Horváth Tamás–Horváth Tibor, HE Somogy Megyei Szövetsége
2. Martin Gábor–Kovács János Krisztián, Kaposvári HE
3. Jónás György–Alessandro Casaglia, Stonfo-Vác KSHE

 

youtube://v/MhMSzzzCbu8

 

Forrás: sonline.hu