Back to top

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

– Állandó visszatérő firenzei barátunk Alessandro Casaglia – mondta el Kozári Miklós. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette: a veterán világbajnok Jónás Györggyel már az első órában 104 kilót fogtak - tudósít a sonline.hu.

– A maraton nem csak verseny, hanem baráti találkozó is. A résztvevők 80-90 százaléka visszatérő horgásznak számít – tette hozzá Kozári Miklós.

A Pusztakovácsi Horgász Tó csapata szerint nem volt könnyű dolga a horgászoknak, az időjárás nem mindig volt kegyes hozzájuk.

Fotó: sonline.hu

– Az elmúlt éjszaka nagy esőzése miatt a vízszint magas volt, a zsilip folyamatosan folyt és kevés volt a halunk. Nem úgy sikerült a verseny, mint a korábbi években – mondta el a marcali Oláh Gábor. Annak ellenére, hogy szákjukba kevés ponty és keszeg került, nem csüggednek, számukra a pihenést jelenti a horgászat, amely sportágat kisgyerek koruk óta űznek.

A horgászmaraton szombat délután négytől egészen vasárnap délig tartott. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de küsz is került a szákba. A csapatok összesen 939 kiló halat fogtak. A legnagyobb hal egy 4250 grammos ponty volt, amelyet Kovács János Krisztián fogott ki.

A csapatverseny végeredménye
1. HE Somogy Megyei Szövetségének csapata
2. Stonfo-Vác KSHE vegyescsapata
3. Kaposvári HE

A páros verseny végeredménye
1. Horváth Tamás–Horváth Tibor, HE Somogy Megyei Szövetsége
2. Martin Gábor–Kovács János Krisztián, Kaposvári HE
3. Jónás György–Alessandro Casaglia, Stonfo-Vác KSHE

 

Díjátadó a horgászmaraton végén

 

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megméretett piros aranyunk

Nem egymást kell kiütnie a versenyből a szegedi és a kalocsai paprikának. Inkább az olcsó importtal és a tájékozatlansággal kell megküzdeniük a minőségi fűszereknek. A szegedi paprika ellenfele a rossz minőségű import mellett a tájékoztatás hiánya. Mindez akár lehetne az évek óta Szatymazon megszervezett fűszerpaprika – és bor – verseny mottója is.

Az „akváriumi halak királya”, a vitorlás

Akinek megfelelő méretű az akváriuma, annak bizton ajánlható a vitorláshal. Ma már szinte minden állatkereskedésben beszerezhető, gondozása egyszerű és több változata is ismert. Ám nem volt mindig így.

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat.

Virtuóz módon költöttek el kétszázmilliót az egyetemisták

Az egy hónapos selejtező után végre elérkezett az Agrovirtus döntője: az agrárhallgatókból álló nyolc csapatnak négy órája volt virtuális gazdaságuk fejlesztéseinek tökéletesítésére. A versengést szakmai programokkal színesítették a szervezők.

„Kapj rá!” a Várkert Bazárban

Ötven kiállító, több mint ezer termékével találkozhatnak a látogatók a Magyar Ízek Őszi Vásárán a Várkert Bazárban, 2018. november 17-én, szombaton.

Halkedvelők figyelem: Garda Fesztivál Tihanyban

November 16-18-ig ismét vendégekkel teli lesz a tihanyi Visszhang-domb, immár 17 alkalommal elevenítik fel az egykori gardahalászat hagyományait a helyiek. A balatoni gasztronómiai fesztiválon lesz látványhalászat, kóstolhatnak gardát sütve, füstölve, és a vállalkozó kedvűek akár a halfőző versenyre is benevezhetnek.

Megkezdődtek az őszi lehalászások

Az ősz beköszöntével és vizeink fokozatos lehűlésévél megkezdődtek az őszi halászatok. Magyarországon 26 065 hektár halastó üzemel, melynek jelentős részét október-november hónapban halásszák le a haltermelők.

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Idén is három őshonos fajra, a vörösszárnyú keszegre, a szivárványos öklére és a sebes pisztrángra lehet szavazni az év hala versenyen - közölte a Magyar Haltani Társaság vasárnap az MTI-vel.

Először rendeztek feeder csapatbajnokságot Nógrádban

Pár napja rendezték meg első ízben a Nógrád megyei feeder csapatbajnokságot. A helyszín a ludányhalászi sóderbányató volt. A versenyen tizenkét megyei horgászegyesület három-három fős csapata vett részt.

Főpróba a luxembourgi gasztrovébére

Kedden Szentesen, szerdán Szabadkán mutatta be világbajnoki versenymunkáit a Békés Megyei Culinary Team. A luxembourgi gasztrovébét november 24-28. között rendezik meg. Ez már a hatodik nagy világversenye lesz a gárdának, eddig mindig éremmel tértek haza, most is ezt tűzték ki célként.