Back to top

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

– Állandó visszatérő firenzei barátunk Alessandro Casaglia – mondta el Kozári Miklós. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette: a veterán világbajnok Jónás Györggyel már az első órában 104 kilót fogtak - tudósít a sonline.hu.

– A maraton nem csak verseny, hanem baráti találkozó is. A résztvevők 80-90 százaléka visszatérő horgásznak számít – tette hozzá Kozári Miklós.

A Pusztakovácsi Horgász Tó csapata szerint nem volt könnyű dolga a horgászoknak, az időjárás nem mindig volt kegyes hozzájuk.

Fotó: sonline.hu

– Az elmúlt éjszaka nagy esőzése miatt a vízszint magas volt, a zsilip folyamatosan folyt és kevés volt a halunk. Nem úgy sikerült a verseny, mint a korábbi években – mondta el a marcali Oláh Gábor. Annak ellenére, hogy szákjukba kevés ponty és keszeg került, nem csüggednek, számukra a pihenést jelenti a horgászat, amely sportágat kisgyerek koruk óta űznek.

A horgászmaraton szombat délután négytől egészen vasárnap délig tartott. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de küsz is került a szákba. A csapatok összesen 939 kiló halat fogtak. A legnagyobb hal egy 4250 grammos ponty volt, amelyet Kovács János Krisztián fogott ki.

A csapatverseny végeredménye
1. HE Somogy Megyei Szövetségének csapata
2. Stonfo-Vác KSHE vegyescsapata
3. Kaposvári HE

A páros verseny végeredménye
1. Horváth Tamás–Horváth Tibor, HE Somogy Megyei Szövetsége
2. Martin Gábor–Kovács János Krisztián, Kaposvári HE
3. Jónás György–Alessandro Casaglia, Stonfo-Vác KSHE

 

Díjátadó a horgászmaraton végén

 

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Lassan csökken az osztrák húsfogyasztás

Bár évről évre csökken, szakértői vélemények szerint még mindig rendkívül magas az ausztriai húsfogyasztás. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy míg 2007-ben az egy főre jutó évi húsfogyasztás 66,8 kilogramm volt, ez a mennyiség 2017-re 63,4 kilogrammra mérséklődött.

Kapj rá – együnk több halat!

A magyar lakosság az európai – fejenként évi 20 kg körüli – átlaghoz képest kevés halat eszik. A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá” marketing kampány célja, hogy a jelenleg évente 6 kilogrammos fejenkénti halfogyasztásunk 2023-ig legalább 2-3 kilóval emelkedjen – tudtuk meg a FEHOVA kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Horgászok figyelem: minden vízterületre kell horgászjegy

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismételten felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy Magyarországon nincs olyan vízterület, ahová nem szükséges állami horgászjegyet váltaniuk a horgászati tevékenységhez. Az állami horgászjegyen túl területi engedély megváltása is kötelező.

A vadászat és a horgászat a szenvedélyük

Megnyitotta kapuit a 26. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállítás. Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, vadász- és horgászrendezvényén 17 ország csaknem 300 kiállítója várja a látogatókat a Hungexpo területén vasárnap estig.

Halálosan finom a gömbhal

Egyedi és különleges íze miatt – talán azért is, mert tudvalevő, hogy a fogyasztása halált is okozhat – sokan tekintik delikátesznek a fugut (gömbhal).

Pálinka és párlatversenyt rendeztek Kőszegen

A pálinka az elmúlt évszázadok alatt a mindennapjaink részévé vált, hozzátartozik a magyar emberhez, a kultúránkhoz, és a magyar tájhoz is - fogalmazott V. Németh Zsolt miniszteri biztos a kőszegi Jurisics-várban rendezett III. Páratlan Párlatnapon február 3-án.

Négy mázsa küsz pusztult el a Balatonnál

Az elmúlt hétvégén Balatonlelle egyik strandján egy esővíz befolyónál négy mázsányi elpusztult szélhajtó küszre lettek figyelmesek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei. Az esetről lakossági bejelentéseket is érkeztek, valamint az interneten több rémhír is szárnyra kelt.

Február 1-jén elkezdődik a csuka fogásának fajlagos tilalmi ideje

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a horgászok és a halászok figyelmét, hogy – a hatályos jogszabályok értelmében – 2019. február 1-jén nulla órától tilos a csuka kifogása és elvitele Magyarország halgazdálkodási vízterületein. A fajlagos tilalom március 29-én éjfélkor ér véget.

Videojátékban vetnek, aratnak és milliókat nyernek vele

Saját bajnokságot indít a népszerű földművelős videojátékot, a Farming Simulatort fejlesztő Giants Software, miután felvetődött, hogy a programot profi szinten űzőket akár egy nagyobb mérkőzés keretein belül is egymásnak ereszthetnék.