Back to top

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

– Állandó visszatérő firenzei barátunk Alessandro Casaglia – mondta el Kozári Miklós. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette: a veterán világbajnok Jónás Györggyel már az első órában 104 kilót fogtak - tudósít a sonline.hu.

– A maraton nem csak verseny, hanem baráti találkozó is. A résztvevők 80-90 százaléka visszatérő horgásznak számít – tette hozzá Kozári Miklós.

A Pusztakovácsi Horgász Tó csapata szerint nem volt könnyű dolga a horgászoknak, az időjárás nem mindig volt kegyes hozzájuk.

Fotó: sonline.hu

– Az elmúlt éjszaka nagy esőzése miatt a vízszint magas volt, a zsilip folyamatosan folyt és kevés volt a halunk. Nem úgy sikerült a verseny, mint a korábbi években – mondta el a marcali Oláh Gábor. Annak ellenére, hogy szákjukba kevés ponty és keszeg került, nem csüggednek, számukra a pihenést jelenti a horgászat, amely sportágat kisgyerek koruk óta űznek.

A horgászmaraton szombat délután négytől egészen vasárnap délig tartott. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de küsz is került a szákba. A csapatok összesen 939 kiló halat fogtak. A legnagyobb hal egy 4250 grammos ponty volt, amelyet Kovács János Krisztián fogott ki.

A csapatverseny végeredménye
1. HE Somogy Megyei Szövetségének csapata
2. Stonfo-Vác KSHE vegyescsapata
3. Kaposvári HE

A páros verseny végeredménye
1. Horváth Tamás–Horváth Tibor, HE Somogy Megyei Szövetsége
2. Martin Gábor–Kovács János Krisztián, Kaposvári HE
3. Jónás György–Alessandro Casaglia, Stonfo-Vác KSHE

 

Díjátadó a horgászmaraton végén

 

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

EuroSkills Budapest 2018 - A szakmák Európa-bajnoksága

Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

Elképesztő, 222 centis vízi szörnyet fogtak Tiszaszalkánál

Hatalmas harcsa került horogra Tiszaszalkán: 15 perc fárasztás után Tiszaszalkán a Tisza parton óriás harcsát emelt ki a folyóból Böjtös László helyi horgász.

Megúsztuk az évet: a halászati ágazat tavalyi eredménye

Magyarország hosszú évtizede jelentős szerepet tölt be Európa édesvízi haltermelésében. Ennek legfőbb oka, hogy országunk kedvező vízrajzi adottságokkal és nagy termelési hagyományokkal rendelkezik. Kiemelkedő halas múltunk ellenére mára az ágazat nehezen alkalmazkodik a nemzetközi kihívásokhoz, kevésbé igazodik a fogyasztói szokások, az értékesítési csatornák változásához.

Hat mázsa ponty került két zalai tóba

Az őszi szezon megerősítéseként újabb telepítéseket végzett a kezelésében lévő zalai állóvizeken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Ezúttal hat mázsa halat tettek a kerkaszentkirályi és a Kerkafalva melletti tavakba.

Temerin lovasa nyerte a 11. Nemzeti Vágtát

Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 11. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

A megelőzéssel lehet a legtöbbet tenni a halbetegségek ellen

A halbetegségek kórokozóinak 10-20 százalékát már ismerik az állatorvosok, a többit még nem. A halak a lehalászás, a szállítás és a lerakodás során könnyen megfertőződhetnek, de a gondatlan tógazdák saját maguk is elősegíthetik a betegségek kialakulását.

Lezárta a Nébih az illegálisan áttelepített óriásponty ügyét

Jogerősen lezárta az eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az illegálisan áttelepített óriásponty ügyében. A hatóság a jellegzetes pikkelyrajzolat-rendellenességgel rendelkező egyedet zár alá helyezte.

A Desedában is pusztulnak a busák

A Deseda tó több pontján is algásodik a víz. Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke szerint a képződményt több minden okozhatja. – Belemosódik a permettel kevert víz és sár a tóba – mondta Kozári Miklós.

Videón elemzik ellenfeleiket a somogyi lovasok

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamain induló 72 település sorrendjét: a lovasok szeptember 15-én a Hősök terén állnak rajthoz, a Kaposvári Vágtáról négyen jutottak a fővárosi döntőbe.

Pestre készül az újkígyósi kishuszár

Az egyik legfiatalabb versenyzőként állhat rajthoz az újkígyósi Makoviczki Martin szeptemberben a Nemzeti Vágta keretében meghirdetett Kishuszár Vágtán. Martin a második a Makoviczki családban, aki megmutathatja tehetségét a budapesti Hősök terén rendezett versenyen; bátyja, Ákos, 2016-ban nyerte meg a vágtát. Két idősebb fivére is lovakkal foglalkozik, Zoltán és Ricsi fogathajtásban jeleskedik.