Back to top

Húsz órán át lógattak: maratoni horgászat Töröcskén

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a töröcskei horgászmaraton. Hét négy fős csapat indult, az ország minden tájáról érkeztek Mosonmagyaróvártól egészen Vácig, de külföldről is jött induló horgász.

– Állandó visszatérő firenzei barátunk Alessandro Casaglia – mondta el Kozári Miklós. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette: a veterán világbajnok Jónás Györggyel már az első órában 104 kilót fogtak - tudósít a sonline.hu.

– A maraton nem csak verseny, hanem baráti találkozó is. A résztvevők 80-90 százaléka visszatérő horgásznak számít – tette hozzá Kozári Miklós.

A Pusztakovácsi Horgász Tó csapata szerint nem volt könnyű dolga a horgászoknak, az időjárás nem mindig volt kegyes hozzájuk.

Fotó: sonline.hu

– Az elmúlt éjszaka nagy esőzése miatt a vízszint magas volt, a zsilip folyamatosan folyt és kevés volt a halunk. Nem úgy sikerült a verseny, mint a korábbi években – mondta el a marcali Oláh Gábor. Annak ellenére, hogy szákjukba kevés ponty és keszeg került, nem csüggednek, számukra a pihenést jelenti a horgászat, amely sportágat kisgyerek koruk óta űznek.

A horgászmaraton szombat délután négytől egészen vasárnap délig tartott. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de küsz is került a szákba. A csapatok összesen 939 kiló halat fogtak. A legnagyobb hal egy 4250 grammos ponty volt, amelyet Kovács János Krisztián fogott ki.

A csapatverseny végeredménye
1. HE Somogy Megyei Szövetségének csapata
2. Stonfo-Vác KSHE vegyescsapata
3. Kaposvári HE

A páros verseny végeredménye
1. Horváth Tamás–Horváth Tibor, HE Somogy Megyei Szövetsége
2. Martin Gábor–Kovács János Krisztián, Kaposvári HE
3. Jónás György–Alessandro Casaglia, Stonfo-Vác KSHE

 

Díjátadó a horgászmaraton végén

 

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Nyergelj, fordulj”

Játékos szabadidős sportvetélkedő indul lovasiskolák, lovas klubok és lovas közösségek részére országszerte! A rendezvény célja minél több emberrel megismertetni és kapcsolatba hozni a lovat, azt az élőlényt mely az állatvilág legsokoldalúbb, legnemesebb és legszínesebb állatfaja.

Kapitális harcsát fogtak Pákozdon

Egy helybéli horgász idén már másodszor emelt csónakjába kapitális méretű halat.

24 órás versenyen: háromszáz kiló hal akadt horogra

A legnagyobb halat egy helyi horgász fogta a községben nyolcadik alkalommal megrendezett 24 órás versenyen, a végső mérlegeléskor azonban egy muravidéki pecás örülhetett a legjobban.

A malajziai világdöntőben fehérvári szakácsok remekeltek

Kiválóan szerepeltek a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőben. Szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan mezőnyben, melyben a 6–12. helyezett csapatok között csak minimális különbségek voltak.

10 tonna hal 15 ezer liter vízben főzve: újra hódít a halászlé Baján

Hivatalosan is megkezdődött a Bajai Halfőző Fesztivál szombaton kora este, amikor mintegy ezerötszáz bogrács alatt gyújtották meg a tüzet a Bács-Kiskun megyei városban. Nagy István agrárminiszter az eseményen célként jelölte meg, hogy emelkedjen az országos halfogyasztás átlaga.

Farkaslaka lovasa nyerte az idei Székely Vágtát

Farkaslaka lovasa, Tamás Csaba nyerte Fiber nevű lován a 2018-as Székely Vágtát, melyet szombaton és vasárnap a háromszéki Óriáspince-tetőn szerveztek meg immár nyolcadik alkalommal.

Versenyképes a magyar hal?

Az agráripar képviselőivel telt meg a bajai turisztikai központ július 11-én. A vendégek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete által megtartott szakmai nap alkalmából látogattak el a városba. A konferencián elhangzó előadások során a résztvevők tájékoztatást kaptak a hazai hal- és vadgazdálkodást érintő fejlesztésekről és jövőbeli tervekről.

Kényszerből fogott bele, mára díjakat nyer vele

Godó Oszkár, helyi lakos nyolcéves kora óta foglalkozik különféle nyulakkal. Ez a tevékenység azóta is végigkíséri életet, mindennapjainak részévé vált, és saját bevallása szerint ez idő alatt bele is szeretett ezekbe az állatokba.

„Kapj rá!” a halra Baján, a halászlé fővárosában!

Több száz kondérban rotyog majd a halászlé a XXIII. Bajai Halfőző Fesztiválon 2018. július 14-én a belvárosban és a Petőfi-szigeten. Az immár 23. alkalommal megrendezett, több tízezer látogatót vonzó eseményen idén mintegy kétezren ragadnak fakanalat. Az ország egyik legnépszerűbb és legrangosabb halfőző fesztiválján természetesen a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány faháza is megjelenik.

Tizenhat halőr vigyáz a balatoni halakra

Orvhalászat miatt az első félévben hét személy ellen kezdeményezett eljárást a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Legutóbb Badacsony térségében buktak le, s akadt olyan szabályszegő is, akit letöltendő börtönre ítéltek. Jelenleg 16 halőrt foglalkoztat a társaság, s teljes erőbedobással dolgoznak a nyáron.