0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Rangos elismerést kapott Brüsszelben a Gyulahús

Két aranycsillaggal jutalmazta a brüsszeli székhelyű­ Nemzetközi Íz és Minőség­ Intézet a Gyulai Kézműves­ Vékony Kolbászt a közelmúltban. A Gyulahús termékeit sorozatban a negyedik­ évben ismeri el a komoly presztízzsel rendelkező szervezet.

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet tagjai a tizenhat legnevesebb, legmagasabb elismertségű európai kulináris és sommelier szervezetből kerülnek ki. Az egyetlen olyan intézet a világon, amely vakteszt alapján minősíti a termékeket – fogalmazott az elismeréssel kapcsolatban megtartott keddi sajtótájékoztatón Daka Zsolt. A Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a zsűri egyaránt figyel a termék ízére, illatára, megjelenésére és az összbenyomásra – írja a beol.hu.

– A két aranycsillag nem csak egy fontos szakmai elismerés, hanem nagyban hozzájárul cégünk exporttörekvéseinek erősítéséhez is – tette hozzá az ügyvezető igazgató. – Nyugat-Európában a fogyasztók jól ismerik a díjhoz kapcsolódó logót, amit egyébként a cégek három évig használhatnak. Ezek a termékek kitüntetett figyelemben részesülnek a kontinensen.

Dr. Görgényi Ernő polgármester rávilágított, a Gyulahús különböző termékei sorozatban negyedik alkalommal érdemeltek ki két aranycsillagos elismerést Brüsszelben.

Az idei díj a gyulai húsipar fennállásának 150. évfordulóját még különlegesebbé teszi, ugyanakkor nagyon kemény munka, tudatos termék- és minőségfejlesztési törekvések állnak az eredmények mögött – ecsetelte a polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyulai húsipar, illetve a gyulai kolbász sikereinek számos ismert állomása kötődik Brüsszelhez.

Balog József 1910-ben nyert ott aranyérmet, míg 1935-ben Stéberl András vitte el termékeit a brüsszeli világkiállításra. A „kis páros Gyulai kolbász” aranydiplomát nyert. Dr. Görgényi Ernő hozzátette,

a Gyulahús termékei évről évre a Magyar Termék Nagydíjakat is kiérdemlik.

– Mind a hazai, mind a nemzetközi piacon folyamatos elismerés övezi a cég munkáját – húzta alá. A társaság emellett gazdaságilag is eredményes és sikeres. Tavaly is nyereséget termelt, amelynek segítségével a társaság újabb beruházásokat valósít meg a felügyelőbizottság által elfogadott fejlesztési program alapján. Így folyamatosan hatékonyabbá teszik a termelést és még tovább javítják a termékek minőségét.

Bíró Antal termelésvezető kiemelte, a kézműves kolbász egy klasszikus készítményük.

– A termék egy 28-36 centiméter hosszúságúra töltött, 6-8 milliméter szemcsézettségű, paprikás kolbász, amelynek meghatározó fűszere a paprika, a só, a bors, a köménymag és a fokhagyma – mutatta be a díjnyertes terméket a szakember. Bíró Antal elmondta, a kézműves termékekre külön előállítási előírások vonatkoznak. A feldolgozás folyamatában a kézműves tevékenységnek dominálnia kell. A kézi pározást követi a hagyományos, bükkfán történő füstölés, illetve az érlelés, amelynek során összeérnek a gyulai termékekre jellemző ízek, kialakul a különleges ízdominancia.

Forrás: beol.hu