0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Természetjáró szálláshelyek

Négykötetes zsebkalauz készült az év elején, hogy segítse a hazai túrázás kedvelőit nem prémium kategóriás szálláshelyet találni. A kis füzetek az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és a Magyar Természetjáró Szövetség bakancsos szálláshelyeit tartalmazza.

A hazai erdőkben túrázók az elmúlt években tanúi lehettek annak, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre színvonalasabb, nívósabb turisztikai létesítmények, szálláshelyek találhatók országszerte. Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok több mint 100 erdei szálláshelyet újítottak fel vagy építettek. A folyamat nem áll meg, a kormány a tervek szerint idén is 5 milliárd forintot különít el a turistaházak fejlesztésére, hangsúlyozza a zsebkalauz köszöntőjében Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

A zsebkalauz az országot 4 tájegységekre bontva segít kiigazodni a hazai szálláshely-kínálatban. A bemutatkozó sorokat követően minden szálláshelynél megtaláljuk a férőhelyek számát, a felújítás évét, az igénybe vehető szolgálatatásokat, és egyebek között azt is, hogy milyen kedvezményeket érvényesíthetünk a foglalási díjból.

Pár soros ízelítőt olvashatunk a környék, a régió látványosságairól is.

Az első rész a Dunántúli-középhegység ajánlatait foglalja össze, a Balaton és a Dunakanyar, a Keszthelyi-hegység, a Balaton-felvidék, a Bakony, emellett a Vértes és a Gerecse, a Budai-hegység, a Pilis és a Visegrádi-hegység bakancsos szállásait mutatja be.

A második kis kötet az Északi-középhegység turistaszállásait listázza látványosan, oldalanként bemutatva a Börzsöny és a Cserhát, a Mátra és a Bükk, majd az Aggteleki-karszt és a Zempléni- hegység szálláslehetőségeit.

A harmadik rész az Alföldön túrázóknak nyújt segítséget. A Hortobágy és a Nagykunság, a Maros-Körös köze, a Kiskunság és Gemenc térségek bakancsos szállásait foglalja magába.

A negyedik kis füzetben a Dél- és Nyugat-Dunántúl gazdag szálláshelykínálatát találjuk. Ez a legvaskosabb kötet, a Tolnai domboktól a Mecsekig, a Zselictől Belső-Somogyig, a Zalai dombságtól az Őrségig, sőt, még a Fertő-Hanságtól a Szigetközig is böngészhetjük a kedvező árú szálláshelyeket.

Mindegyik kötet tartalmaz egy jól tagolt térképet, piktogramokkal, jelmagyarázattal segítve az olvasót. Vendégház, kulcsosház, kemping, erdei iskola, vadászház, és még sorolhatnánk hosszasan milyen szálláshelyek közül választhatunk túrahelyszínünknek és pénztárcánknak megfelelően.

Az ingyenes kötetek beszerezhetők a 22 állami erdőgazdaság turisztikai és közjóléti létesítményeiben.

Forrás: A Mi Erdőnk