Back to top

Újabb rekordévet zártunk - HG2018/1

A Holstein Genetika Kft. dinamikus gazdasági évet tudhat maga mögött. 2017-es forgalmi számaink ismét rekordokat döntöttek, minden korábbinál többféle anyagot és szolgáltatást nyújtottunk partnereinknek.

A március 26–29. között tartott értékelő tárgyalásokon anyavállalatunk, a World Wide Sires képviseletében Steve Winnington regionális igazgatón kívül ismét személyesen tisztelt meg bennünket John Schouten, a cég vezérigazgatója. A rendes éves taggyűlés volt hivatott a 2017-es évet lezárni, de alkalmunk nyílt kötetlen beszélgetésekre is, amelyeken áttekintettük a korábbi tapasztalatokat, és felkészültünk az új kihívásokra.

Beszámolónkban büszkeséggel adtunk számot elért eredményeinkről, amelyeket tevékenységünk sokszínűsége, az értékesítések mennyiségének és értékének számottevő növekedése jellemzett. A kft. teljes forgalma elérte az 1,2 milliárd forintot. Ennek felét a szaporítóanyagok teszik ki, másik fele a többi termék forgalmán belül oszlik meg.

A Holstein Genetika Kft. 29. éve támogatja kiváló minőségű termékekkel és a partnereink igényeihez szabott szolgáltatásokkal az együttműködő gazdaságok nyereségtermelő képességének növelését. Portfóliónkat úgy építettük fel, hogy a genetika legjobb hasznosulását tegyék lehetővé

  • minőségi tömegtakarmány-tartósítóink (Lallemand Sil-All),
  • a stresszhelyzetekben segítséget jelentő, innovatív takarmánykiegészítőink tehenek (YMCP, Bovine BlueLite, Tri Mic, Tri Start) és borjak (Calf Renova, Calf PreRD, Bluelite Replenish) számára,
  • fejéshigiéniai anyagaink (Pre-Gold, Uddergold Platinum, 4XLA tőgybimbó-fertőtlenítők, Ansell és KimTech fejőkesztyűk),
  • valamint környezethigiéniai technológiánk (SOP),

de ezért szervezzük az amerikai és hazai képzési programjainkat is.

A széles termékválaszték természetesen üzleti stabilitásunk, több lábon állásunk egyik kulcsa.

Világszerte bővül a telepi utódnemzedékek genomvizsgálata a tenyésztői döntések pontosabbá tétele érdekében. Ma már a tulajdonságok rendkívül széles körére terjednek ki a kapott információk. Mérhetővé válnak az eddigi munka eredményei, és kirajzolódnak a követendő irányok. Az állományauditok terjedésével a genetika lassan visszatalál az őt megillető fontos pozícióba a tehenészeti telepek életében, s ez a jövőbeni hatékonyság egyik kulcsa. Ezen folyamatok jegyében nagyra értékeljük, hogy a kft. a spermaforgalmazásban 107 585 adag eladását teljesítette, ami 11,5%-kal haladta meg az előző évi, akkor szintén rekord mennyiséget.

WMS párosítási programunk a funkcionális küllemjavítás mellett a rokontenyésztettség észszerű minimalizálását is elvégzi. A szolgáltatás segíti a spermaforgalmazás szakmai szempontjainak érvényesülését. A program erősítésére, a rugalmas szolgáltatás biztosítására egész évben nagy gondot fordítottunk.

A TechMix céggel fenntartott üzleti és szakmai együttműködésünk jelentős bővülést hozott 2017-ben, és nem csupán takarmánykiegészítők eladásában mutatkozott meg, hanem a CDP (Complex Dairy Program) további fejlődésében is. Ebben a több gazdaságot magában foglaló együttműködésben közvetlen amerikai szaktanácsadói és technikai szolgáltatást bocsájtunk rendelkezésre.

A Holstein Genetika Kft. rangos eredményeket (köztük két nagydíjat) tudott felmutatni az országos és regionális szakmai kiállításokon.

Összességében a cég csapatmunkája, sok-sok erőfeszítésnek köszönhetően, nagyon eredményesnek bizonyult a múlt esztendőben. (x)

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2018/1 számából

Forrás: 
Holstein Genetika Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az „akváriumi halak királya”, a vitorlás

Akinek megfelelő méretű az akváriuma, annak bizton ajánlható a vitorláshal. Ma már szinte minden állatkereskedésben beszerezhető, gondozása egyszerű és több változata is ismert. Ám nem volt mindig így.

Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

Az állattartás nemcsak örömet okoz vagy hasznot hajt az állattartónak, hanem felelősséggel is jár. A állatokkal kapcsolatos jogi felelősség egy olyan örökzöld téma, amihez többször vissza kell térnünk, mivel Kistermelők Lapjának olvasói is keresnek minket ebbe a körbe tartozó konkrét kérdésekkel.

Elkutyásodott macskák: mit értenek belőlünk?

Az ELTE Etológia Tanszék kutatói az Intelligence folyóiratban megjelent tanulmányukban azt állítják, hogy a gyűjtőnéven „mutatásnak” nevezett emberi gesztusokat nem csak a kutyák értik.

Mitől függ a nyulak születési súlya? I.

A szopós-, a növendék-, sőt még a kifejlett nyulak termelésének alakulásában is kisebb vagy nagyobb szerepe van az anyai hatásnak, mivel a magzatok tápláltsága egy hónapon, a szopósnyulaké 3 héten keresztül kizárólag az anyjuktól függ. Bár elválasztás után a vágónyulak növekedését már saját képességük határozza meg, ennek ellenére esetenként mégis kimutatható a korai életszakasz hatása.

Drágább lett termelni az agráriumban

Idén szeptemberében a mezőgazdasági termelői árak 2017 azonos időszakához képest 6,2 százalékkal nőttek, amit a növényi termékek árának 12 százalékos emelkedése, illetve az élő állatok és állati termékek árának 2,8 százalékos csökkenése eredményezett.

Miniszteri előadás és elnökválasztás a MÁSZ küldöttgyűlésen

Erős magyar mezőgazdaság nincs erős szuverén magyar állattenyésztés és fejlett tenyészállat-előállítás nélkül, emelte ki Nagy István agrárminiszter Herceghalmon, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) küldöttgyűlésén, ahol Zászlós Tibort a szervezet elnökévé választották.

A ketreces termelés szabadsága

Piackutatási és tájékoztatási kampányt indít a Baromfi Termék Tanács a magyar vásárlók tojásfogyasztási igényeinek felmérésére. A BTT szerint fel kell lépni az ellen, hogy az üzletláncok kiszorítsák kínálatukból a ketreces tojásokat, mert szerintük ezzel nemcsak a tojáspiaci szereplők, hanem a fogyasztók is rosszul járnának.

Átrendeződik a magyar szarvasmarha-kivitel

Átrendeződőben van a magyar szarvasmarha-kivitel, bár az exportban még mindig domináns szerep jut a török piacnak, az állattartók egyre több jószágot adnak el a volt jugoszláv, tenyészállatot pedig a hajdani szovjet tagállamokban.

Egy elfeledett hüllőnk: az amúrsikló

A terrarisztika hőskorában, a ’70–80-as években nagyon nehéz volt beszereznie kedvenceket annak, aki nem a hazai faunát akarta „dézsmálni”. Gyakorlatilag csak Kubából, illetve a volt Szovjetunió területéről lehetett egzotikus fajokra szert tenni.

Emu: így is, úgy is szerethető

Targuba Miklós egy egész csomag szeletelt kenyérrel érkezett az emuk „birodalmához”, és a madarak szemmel láthatóan örültek a fotózás miatti plusz élelemnek: valósággal megrohamozták a gazdájukat.