Back to top

Újabb rekordévet zártunk - HG2018/1

A Holstein Genetika Kft. dinamikus gazdasági évet tudhat maga mögött. 2017-es forgalmi számaink ismét rekordokat döntöttek, minden korábbinál többféle anyagot és szolgáltatást nyújtottunk partnereinknek.

A március 26–29. között tartott értékelő tárgyalásokon anyavállalatunk, a World Wide Sires képviseletében Steve Winnington regionális igazgatón kívül ismét személyesen tisztelt meg bennünket John Schouten, a cég vezérigazgatója. A rendes éves taggyűlés volt hivatott a 2017-es évet lezárni, de alkalmunk nyílt kötetlen beszélgetésekre is, amelyeken áttekintettük a korábbi tapasztalatokat, és felkészültünk az új kihívásokra.

Beszámolónkban büszkeséggel adtunk számot elért eredményeinkről, amelyeket tevékenységünk sokszínűsége, az értékesítések mennyiségének és értékének számottevő növekedése jellemzett. A kft. teljes forgalma elérte az 1,2 milliárd forintot. Ennek felét a szaporítóanyagok teszik ki, másik fele a többi termék forgalmán belül oszlik meg.

A Holstein Genetika Kft. 29. éve támogatja kiváló minőségű termékekkel és a partnereink igényeihez szabott szolgáltatásokkal az együttműködő gazdaságok nyereségtermelő képességének növelését. Portfóliónkat úgy építettük fel, hogy a genetika legjobb hasznosulását tegyék lehetővé

  • minőségi tömegtakarmány-tartósítóink (Lallemand Sil-All),
  • a stresszhelyzetekben segítséget jelentő, innovatív takarmánykiegészítőink tehenek (YMCP, Bovine BlueLite, Tri Mic, Tri Start) és borjak (Calf Renova, Calf PreRD, Bluelite Replenish) számára,
  • fejéshigiéniai anyagaink (Pre-Gold, Uddergold Platinum, 4XLA tőgybimbó-fertőtlenítők, Ansell és KimTech fejőkesztyűk),
  • valamint környezethigiéniai technológiánk (SOP),

de ezért szervezzük az amerikai és hazai képzési programjainkat is.

A széles termékválaszték természetesen üzleti stabilitásunk, több lábon állásunk egyik kulcsa.

Világszerte bővül a telepi utódnemzedékek genomvizsgálata a tenyésztői döntések pontosabbá tétele érdekében. Ma már a tulajdonságok rendkívül széles körére terjednek ki a kapott információk. Mérhetővé válnak az eddigi munka eredményei, és kirajzolódnak a követendő irányok. Az állományauditok terjedésével a genetika lassan visszatalál az őt megillető fontos pozícióba a tehenészeti telepek életében, s ez a jövőbeni hatékonyság egyik kulcsa. Ezen folyamatok jegyében nagyra értékeljük, hogy a kft. a spermaforgalmazásban 107 585 adag eladását teljesítette, ami 11,5%-kal haladta meg az előző évi, akkor szintén rekord mennyiséget.

WMS párosítási programunk a funkcionális küllemjavítás mellett a rokontenyésztettség észszerű minimalizálását is elvégzi. A szolgáltatás segíti a spermaforgalmazás szakmai szempontjainak érvényesülését. A program erősítésére, a rugalmas szolgáltatás biztosítására egész évben nagy gondot fordítottunk.

A TechMix céggel fenntartott üzleti és szakmai együttműködésünk jelentős bővülést hozott 2017-ben, és nem csupán takarmánykiegészítők eladásában mutatkozott meg, hanem a CDP (Complex Dairy Program) további fejlődésében is. Ebben a több gazdaságot magában foglaló együttműködésben közvetlen amerikai szaktanácsadói és technikai szolgáltatást bocsájtunk rendelkezésre.

A Holstein Genetika Kft. rangos eredményeket (köztük két nagydíjat) tudott felmutatni az országos és regionális szakmai kiállításokon.

Összességében a cég csapatmunkája, sok-sok erőfeszítésnek köszönhetően, nagyon eredményesnek bizonyult a múlt esztendőben. (x)

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2018/1 számából

Forrás: 
Holstein Genetika Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Több országgal folyik egyeztetés a sertéspestis kapcsán

Ukrajnán kívül több más országgal is egyeztetés folyt vagy folyik a sertéspestis ügyében - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hogyan rendezzük be a galambdúcot?

A legkedveltebbek a dúc legmagasabb helyén lévő fészkek, ezekért folyik a folytonos küzdelem a hímek között. A fészekberendezések legalább 70 centiméter szélesek, 50 centiméter magasak és 50 centiméter mélyek legyenek, és biztosítsák azt, hogy a galambok a fészekben párosodni is tudjanak.

Kivétel a pulyka

2018 első öt hónapjának összegzése szerint a pulyka kivételével valamennyi fontosabb állat és állati termék felvásárlási ára meghaladta az előző év azonos időszakának árait – derül ki a KSH gyorstájékoztatójából.

A génektől a gépekig: Magyartarka szakmai nap

A jövő állattenyésztését a precíziós gazdálkodás szolgálatába kell állítani – összegezhetnénk a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének teveli szakmai napján elhangzottakat. Tíz év múlva már csak az a fajta lesz versenyképes, aminek küllemi és a belső tulajdonságai lehetővé teszik a termelés szinte teljes gépesítését.

Egy párjához hűséges gyönyörű víziszárnyas

A mandarinréce gácsérja kétségkívül a világ egyik leggyönyörűbb szárnyasának számít. Nem véletlen tehát, hogy már hosszú évszázadok óta tartják őshazájában is, Ázsiában mint díszréce. Európába az 1840-es években importálták először.

A hortobágyi pásztorok titkos kincse: a sinka

A sinka egy rövid, sima szőrű, hegyes, felálló fülű kutyafajta kunkorodó farokkal. A fajta neve küllemére utal, a sinka szó simát jelent a hortobágyi tájnyelvben. Bár a fajtának kialakultak a meghatározó külső jegyei, a sinkatenyésztés és szelekció elsődleges szempontja napjainkban is a terelőképesség.

A szarvastej az új-zélandi séfek új kedvence

A különleges italból készült ételek egyelőre csak Auckland és Wellington öt felsőkategóriás éttermében érhetőek el. Az új, szokatlan alapanyag már díjat is nyert és a szakácsok az egekig magasztalják.

Kényszerből fogott bele, mára díjakat nyer vele

Godó Oszkár, helyi lakos nyolcéves kora óta foglalkozik különféle nyulakkal. Ez a tevékenység azóta is végigkíséri életet, mindennapjainak részévé vált, és saját bevallása szerint ez idő alatt bele is szeretett ezekbe az állatokba.

Kezdődik a kecskék szerelmi időszaka

Közeleg a nyár vége, amikor a kecskéknél megkezdődik a „szerelem időszaka”. Jól gondoljuk meg, melyik gödölyét, melyik anyát nem érdemes fedeztetni. Bármily szomorú ugyan, de a nem megfelelőket ki kell selejtezni.

Nagy István: A büdzsé garantálja az agrárium biztonságos növekedését

A jövő évi költségvetés garantálja a magyar agrárium erősödését, biztonságos növekedését és újabb áfacsökkentéssel segíti a családokat - mondta az agrárminiszter.