0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Változatos túraidő és zenés kisvasutazás

A nyári erdő sok kalandot ígér, szerencsére a meteorológusok szerint a hétvégén szép napos időben lehet részünk. Néhol a napsütést megzavarhatják a felhők, mint ahogy a héten több alkalommal is tapasztaltuk a Mátrában és a Bükkben, de egy pár perc intenzív eső után előbújik újra a nap.

A hirtelen jött esőben fontos, hogy megőrizzük józan ítélőképességünket és biztonságos helyre húzódjunk. Ilyen esetekben a megfelelő ruházat és lábbeli is elengedhetetlen, hogy mindenki baleset nélkül térhessen haza.

Erdész szemmel

A nyár legfontosabb feladatát, a fiatal erdők ápolását nagy mértékben hátráltatja az eddig hullott jelentős mennyiségű csapadék. A csemeték jobb termőhelyen fél métert is nőttek, de a fafajok hajtásnövekedése mellett a gyomkonkurencia is rohamos ütemben fejlődött.

A csemeték növő terének kitisztítása és a gyomok eltávolítása a fő cél, melyet hegyvidéken kizárólagosan kézi erővel végeznek, egyesével, soronként haladva a több hektáros erdőrészletekben.

Az erdőművelők terepi munkáját a folyamatos sár is nehezíti, nem beszélve a sok darázsról.

Kisvasutas rendezvények

Szeretettel ajánljuk a kiránduló családoknak az EGERERDŐ közelgő kisvasúti rendezvényeit!

A július 28-án Szilvásváradon megrendezésre kerülő Zenélő vonat programon a Marching Jazz Band zenéje töri meg a Szalajka-völgy csendjét. Újra útnak indul Szilvi-gőzös, nosztalgiakocsiaira szállva igazi hangulatos pillanatokban lehet része a vendégeknek, melyre már elindult a regisztráció.

Az azt következő hétvégén, augusztus 4-én pedig Felsőtárkányba várják a kisvasút szerelmeseit, ahol népzenével és népi játékokkal fűszerezett Kisvasúti Napját tartja az EGERERDŐ Zrt. A programra látogatók figyelmébe ajánljuk a felsőtárkányi Rétesnapokat, ahol igazi kézzel húzott rétest is kóstolhatnak különböző ízkombinációkban.

 

 

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény