0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

24 órás versenyen: háromszáz kiló hal akadt horogra

A legnagyobb halat egy helyi horgász fogta a községben nyolcadik alkalommal megrendezett 24 órás versenyen, a végső mérlegeléskor azonban egy muravidéki pecás örülhetett a legjobban.

A szervezők egyike, Bertalics-Kulcsár Diána a zaol.hu-nak elmondta: a Baksa-tavon az idei volt az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért rendezvény – harmincnyolc nevezővel.

– A legtöbben végig kitartottak, bár kétszer is kaptunk záport

– részletezte a szervező. – A halak igen aktívak voltak, hiszen már röviddel a verseny kezdete után voltak kapások, és sikerült is a versenyzőknek szép pontyokat fogniuk. A legnagyobb hal éjszaka akkor akadt horogra.

A horgászok összteljesítménye 279,71 kg volt, ennek kicsivel több mint negyedét, 70,17 kilogrammnyi halat egyetlen horgász, a lendvai Tkalec Dániel fogta ki, így méltán övé a győzelemért járó serleg. A második helyen a kustánszegi Zsemberi Dávid végzett (29,96), a harmadik a szintén muravidéki Pintér Borisz (22,5) lett, a negyedik helyen a lenti Fülöp Márk (20,33) zárt.

A legnagyobb halat, egy 6,53 kilós pontyot a zalabaksai Varga Ádám fogta, illetve a rendezők külön díjazták a legnagyobb, 6,17 kg-os amurt is, ez utóbbit a gáborjánházai Láng Zsoltnak sikerült megakasztania.

Forrás: zaol.hu