0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ízlett a dinnye az Erzsébet-táborokban is

Az Erzsébet-táborokban nyaraló gyermekek idén is nagy örömmel fogadják a friss dinnyét. Az Agrármarketing Centrum Fonyódligeten 1500, Zánkán pedig 2500 kg sárga- és görögdinnyét osztott szét. Volt, aki életében először most evett dinnyét, más azt mondta, hogy ilyen finomat még soha nem kóstolt korábban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is útjára indította „Nyár, dinnye, szeletem” elnevezésű dinnye fogyasztásösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárminisztérium támogatásával. A promóció során az Agrármarketing Centrum munkatársai 2018. július 17-én a fonyódligeti, július 18-án pedig a zánkai Erzsébet-táborban kínáltak friss sárga- és görögdinnyét az ott nyaraló gyerekeknek.

A mézédes hazai dinnye a nyár egyik slágere. Idén a sok napsütésnek köszönhetően különlegesen jó minőségű termést arattak a gazdák, a szezon is már korábban, június végén elkezdődött.

A sárga- és görögdinnye többek között A, C, B6 és E-vitamint, illetve vasat és foszfort tartalmaz, víztartalma pedig kiválóan hidratál, ami a fejlődő szervezet számára kimondottan előnyös.

Az Erzsébet-táborokban nyaraló gyermekek minden évben nagy örömmel fogadják a friss dinnyét, hiszen ez a gyümölcs az egyik kedvencük. Az Agrármarketing Centrum Fonyódligeten 1500, Zánkán pedig 2500 kg sárga- és görögdinnyét osztott szét, ami remek frissítőnek és hűsítőnek bizonyult a nyári melegben, ráadásul rendkívül egészséges is.

Az AMC fontosnak tartja a fiatalabbakkal megismertetni a friss, helyi termékek fogyasztásának fontosságát, hogy aztán később felnőttként, tudatos vásárlóként válasszanak.

A kampányról Végváriné Henter Lilla, az AMC szóvivője elmondta:

-A munkánk legszebb része, egyben a leghitelesebb visszajelzés a gyerekek felhőtlen öröme és hálája. Volt, aki életében először most evett dinnyét, más azt mondta, hogy ilyen finomat még soha nem kóstolt korábban. Ezekért a mondatokért is tartjuk fontosnak, hogy már négy éve folyamatosan jelen legyünk az Erzsébet-táborokban is a kampány alatt.

A kóstoltatásnak minden évben helyet ad a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor. A táborokat szervező és lebonyolító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára, Hornyák Tibor elmondta:

Az Erzsébet-táborok nem csak a gyermekek élménydús és biztonságos kikapcsolódását és a megfelelő minőségű és mennyiségű étkezéseket biztosítják.

A szervező Erzsébet Alapítvány az ételallergiával küzdő, például lisztérzékeny és cukorbeteg gyermekek étrendjére is külön odafigyel. Már a táborokba történő jelentkezés pillanatában elkezdődik a speciális igények felmérése és az egészséges étkezés is kiemelt szerepet kap. Éppen ezért a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban nyaraló gyerekek számára 11 héten át, hetente összesen 2600 kg friss gyümölcsöt biztosítunk, és örömmel adunk teret olyan kezdeményezéseknek, amelyek az egészséges életmódra és a rendszeres gyümölcsfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az Erzsébet-táborokon kívül a nyár folyamán számos belföldi rendezvényen (VOLT Fesztivál, Belvárosi Foci Mozi) kóstoltatott dinnyét az AMC a közös kampány keretében. A kampány elsődleges célja, hogy minél többen keressék és fogyasszák a kiváló minőségű hazai dinnyét. Jelenleg évente fejenként 13-15 kg-ot fogyasztanak Magyarországon ebből a nyári gyümölcsből.

Forrás: AMC sajtóközlemény