Sertésből (vagy döntően sertésből) készült termékeket vakteszteltek, három kategóriában összesen 44 tételt. A gyártók színes palettája vonult fel a „történelmi” márkától családi kisüzemig, széles körben gyűjtött ajánlások alapján – szemlézi a gaultmillau.hu-t a beol.hu.
A főszakácsokból, szalámi- és kolbászkészítőkből, szakértőkből, szakírókból, polgári fogyasztókból álló zsűri három kategóriában kóstolt. Az asztalra kerültek klasszikus fehér szalámik/paprikamentes vastagkolbászok, paprikás szalámik/paprikás vastagkolbászok, illetve csabai kolbászok.
Az értékelés három zsűricsoportban zajlott, húszpontos rendszerben:
- Klasszikus fehér szalámi/paprikamentes vastagkolbász
- Paprikás szalámi/paprikás vastagkolbász
- Csabai
14 pontot szerzett a Nádas kolbász, Péli István terméke.
Ezt megközelítő pontszámokat kapott Kovácz Zoltán, Lukoviczky Pál, Sajben Csaba és Szudár Béla terméke (11-13pont).
A teljes beszámolót és a további nyertesek ide kattintva érheti el.