Back to top

Lovardát álmodott a gyerekeknek

Izgalmas kampányt hirdetett egy bank az idei évben, amelynek ezúttal nagyon komoly települési vonatkozása van. A fődíjat a perkátai fiatal lovasoktató nyerte el, és a pénzből régi álmát valósítja meg, amely egyben a gyermekek javát is szolgálja majd.

A Budapest Bank először hirdette meg az „Álmodók” elnevezésű pályázatát, amely során 2018. május 31-ig a banknak bármelyik ügyfele beküldhette az „álmát” – háromszáz pályamunka érkezett a felhívásra –, amelyek közül közönségszavazás segítségével került ki a győztes.

A legtöbb szavazatot a perkátai Horváth Fanni gyűjtötte össze, aki a „Bokréta Lovasudvar” álmával nyerte el a közönség szimpátiáját - írja a duol.hu. A huszonegy éves fiatal lány jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozik a perkátai Szivárvány Óvodában, emellett pedig gyerekekkel foglalkozik lovas sportoktatóként. Fanni 2016-ban tette le a sportoktatói vizsgát, azóta oktatja a fiatalabb nemzedéket a lovakkal való közös munkára, a körülöttük elvégzendő feladatokra.

Horváth Fanni mert nagyot álmodni – sikerül is megvalósítani, amire vágyott
Fotó: Horváth Dóra
A nyereményből egy telket szeretne vásárolni, ahol esztétikusabb környezetben tudja folytatni a tevékenységét.

– A lovas foglalkozás köztudottan nagyon jó hatással van a gyermekekre, többek között segít oldani a bennük lévő stresszt, valamint feszültséget, továbbá bizonyítottan fejlesztő, pozitív terápiás hatással jár. A nyereményből szebb környezetbe és a mostaninál sokkal nagyobb területre költözhetnek a lovak, hogy még több gyermeket tudjak társaimmal együtt játékosan fejleszteni – mondta Horváth Fanni.

A fiatal lány hozzátette a nyilatkozatához még azt is, hogy nagyon boldog, hiszen ennek a pályázati sikernek köszönhetően megvalósulhat az álma, amivel reméli, nagyon sok örömet okoz majd másoknak is.
Forrás: 
duol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nyugat-nílusi láz lovaknál

Hazánkban lovaknál a nyugat-nílusi láz vírusát először 2007-ben izolálták, majd 2008-ban 18 ló betegedett meg, melyből 5 elhullott, és a betegséget átvészelt állatokból három egyednek maradandó idegrendszeri elváltozása maradt fent. A helyzet nem javul, hiszen napjainkig a vírus nagy utat tett meg, számos országban kimutatták jelenlétét.

Felejthetetlen világjátékok

A 2018-as Lovas Világjátékokra sokan örökre emlékezni fognak. Van, aki a Florence hurrikán okozta bonyodalmak, van, aki a szervezés hiányosságai miatt, és persze van, aki élete legnagyobb eredményét érte el 2018-ban. Legjobb hazai eredményünk a lovastornász Bence Balázs előkelő 10. helye.

A bírálat nem hibakeresés

A ló törzskönyvezésének első lépése (a származásellenőrzés után) a küllemi és mozgás bírálat. Ezzel a munkával, szinte minden tenyésztő találkozik, aki törzskönyvezett lovat tart.

Módosultak egyes agrártámogatásokat szabályozó rendeletek

2018. október 5-én megjelent a Magyar Közlönyben az egyes mezőgazdasági támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szóló 28/2018. (X.5.) AM rendelet. A jogszabály több, támogatási témájú rendeletet is módosít, melyeket az alábbiakban foglal össze a NAK.

Esőben is felfedezték az erdőt az erdészekkel

Az Erdők Hetén ötödik alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű programot. A nyíregyházi Sóstói-erdőben két nap alatt csaknem 1100 gyerek és mintegy 110 kísérőjük ismerkedett az erdészek tevékenységével.

Pincefeltörést is megakadályoznak a lovas polgárőrök

Lovas polgárőrök gyakorlati továbbképzését tartották a mögöttünk hagyott hétvégén, péntektől vasárnapig Békésen. Az ilyen jellegű szolgálatot vállaló lovasok több területen tevékenykednek, például az illegális fakitermelések, illegális szemétlerakók és parlagfűvel szennyezett területek felszámolásában.

Dromedár is várta az ovisokat a lovardában

Hagyományos Mihály-napi Lóvoda napon látták vendégül a környék óvodásait a Sjáli Szórakoztató Parkban. A kicsik megismerkedhettek a park új lakójával is.

Új szakág születőben: Working equitation Magyarországon

Kappel Edit neve ma már valószínűleg senkinek nem cseng ismeretlenül a hazai lovas életben. A Philippe Karl nevével fémjelzett Ecole de Légèreté hazai instruktora, a klasszikus lovasművészet művelője és oktatója.

Négyszeres német győzelem

2014 után az idén ismét Kaposváron rendeztük a lovastorna junior Európa-bajnokságot, ahol a versenyzők négy kategóriában – junior leány, fiú, páros és csapat – mérték össze tudásukat. A rekkenő hőség ellenére Németország remekelt, négy aranyérmet vitt haza. A magyar versenyzők közül többen most debütáltak kontinensviadalon. A junior csapatunk és Király Ákos pedig a döntőbe került.

Hiába röpködnek a drónok, az ekére mindig szükség lesz

Összesen 19 fiatal mérte össze tudását pénteken a 9. Középiskolás Szántóversenyen: két kategóriában – ágyeke és váltva forgató eke – gyűjtötték a pontokat. A zsűri szerint erős volt a mezőny, s lelkesedésből sem volt hiány: diáktársak szurkoltak az agráros tanulóknak.