Back to top

Lovardát álmodott a gyerekeknek

Izgalmas kampányt hirdetett egy bank az idei évben, amelynek ezúttal nagyon komoly települési vonatkozása van. A fődíjat a perkátai fiatal lovasoktató nyerte el, és a pénzből régi álmát valósítja meg, amely egyben a gyermekek javát is szolgálja majd.

A Budapest Bank először hirdette meg az „Álmodók” elnevezésű pályázatát, amely során 2018. május 31-ig a banknak bármelyik ügyfele beküldhette az „álmát” – háromszáz pályamunka érkezett a felhívásra –, amelyek közül közönségszavazás segítségével került ki a győztes.

A legtöbb szavazatot a perkátai Horváth Fanni gyűjtötte össze, aki a „Bokréta Lovasudvar” álmával nyerte el a közönség szimpátiáját - írja a duol.hu. A huszonegy éves fiatal lány jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozik a perkátai Szivárvány Óvodában, emellett pedig gyerekekkel foglalkozik lovas sportoktatóként. Fanni 2016-ban tette le a sportoktatói vizsgát, azóta oktatja a fiatalabb nemzedéket a lovakkal való közös munkára, a körülöttük elvégzendő feladatokra.

Horváth Fanni mert nagyot álmodni – sikerül is megvalósítani, amire vágyott
Fotó: Horváth Dóra
A nyereményből egy telket szeretne vásárolni, ahol esztétikusabb környezetben tudja folytatni a tevékenységét.

– A lovas foglalkozás köztudottan nagyon jó hatással van a gyermekekre, többek között segít oldani a bennük lévő stresszt, valamint feszültséget, továbbá bizonyítottan fejlesztő, pozitív terápiás hatással jár. A nyereményből szebb környezetbe és a mostaninál sokkal nagyobb területre költözhetnek a lovak, hogy még több gyermeket tudjak társaimmal együtt játékosan fejleszteni – mondta Horváth Fanni.

A fiatal lány hozzátette a nyilatkozatához még azt is, hogy nagyon boldog, hiszen ennek a pályázati sikernek köszönhetően megvalósulhat az álma, amivel reméli, nagyon sok örömet okoz majd másoknak is.
Forrás: 
duol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Christoph Hess átfogó edzése

A nemzetközi IGEQ konferencia előestéjén továbbképzést tartott Christoph Hess, a szervezet élére újonnan megválasztott elnök, nemzetközi díjlovasés lovastusa-bíró, számos könyv, cikk szerzője, társszerzője. A továbbképzés tematikája a különböző korú és képzettségű lovak szemszögéből vizsgálta a képzés során felmerülő nehézségeket, mindezt különböző szakágakon keresztül.

Borárverések újragondolva

Most először két tapasztalt fél összefog, hogy útjára indítson egy igazi, klasszikus kereskedelmi borárverést. Az Axioart valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. egy karácsony előtti borárverést szervez abban bízva, hogy az elmúlt néhány évtizedben újra születtek kiemelkedő minőségű és sokáig eltartható bor tételek.

Átadták Az Év Tanyája díjakat

Az idén 15 tanyagazdaság pályázott a díjra, és most először a határon túli magyar lakta térségekből is neveztek egyéni gazdaságok. A díjátadón azokat az egyéni tanyagazdaságokat jutalmazták, amelyek jó mintául szolgálhatnak mások számára is.

Jövő január végéig döntenek a vadgazdálkodási pályázatokról

Az Országos Vadgazdálkodási Alap (OVA) 2018. évi pályázati felhívására összesen 835 pályázatot nyújtottak be a vadászkamarához.

Jönnek a lengyel borok?

A lengyel bort a jellegzetes ízéről és savasságáról lehet felismerni. Az európai desszertital piacon Lengyelország versenyképessé vált a jégborával. A lengyel borászatok már számos nemzetközi versenyen nyertek díjat boraikkal. A szakértők szerint Lengyelország hamarosan komoly versenytársa lesz az ismert bornagyhatalmaknak.

Ökológiai pályázat: öt nappal kitolódott a beadási határidő

Az ökológiai gazdálkodás támogatása kiemelt kormányzati cél, hiszen magasabb hozzáadott értékű, exportképesebb termékek előállítását teszi lehetővé. Az Agrárminisztérium az első ökológiai pályázat sikeréből kiindulva ismét meghirdette ezt a támogatást lehetőséget. A kiírásban megjelent beadási időkertet öt nappal megnövelték, a pályázatokat december 20-ig lehet beadni.

Költözzön Alsómocsoládra!

Magyarország első új típusú közössége jön létre Alsómocsoládon: a község önkormányzata pályázatot hirdetett azoknak, akik jövőjüket egészségesebb környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el. A betelepülőket az otthonteremtésben és a beilleszkedésben az önkormányzat és egy mentor-csapat is segíti majd.

Mi lesz Magyarország étele 2019-ben?

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a Magyarország étele 2019 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, valamint az Okés Országos Közétkeztetési szakács-megmérettetést.

A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör

Bronzérmes lett a Kőszegi Sör Bécsi Lager terméke. Európa egyik legrangosabb sörversenyén, a Brussels Beer Challenge-n első alkalommal kapott magyar sör ilyen rangos elismerést.

A szabadonidomítás világklasszisai Budapesten

A világ legjobb fogathajtói mellett más hazai és nemzetközi lovas kiválóságok is bemutatják tudásukat különböző szakterületeken 2006 óta december elején Budapesten, a Papp László Arénában. Így volt ez idén is, amikor a jelenleg legsikeresebbnek tartott három szabadonidomító tréner lépett a porondra.