Back to top

Lovardát álmodott a gyerekeknek

Izgalmas kampányt hirdetett egy bank az idei évben, amelynek ezúttal nagyon komoly települési vonatkozása van. A fődíjat a perkátai fiatal lovasoktató nyerte el, és a pénzből régi álmát valósítja meg, amely egyben a gyermekek javát is szolgálja majd.

A Budapest Bank először hirdette meg az „Álmodók” elnevezésű pályázatát, amely során 2018. május 31-ig a banknak bármelyik ügyfele beküldhette az „álmát” – háromszáz pályamunka érkezett a felhívásra –, amelyek közül közönségszavazás segítségével került ki a győztes.

A legtöbb szavazatot a perkátai Horváth Fanni gyűjtötte össze, aki a „Bokréta Lovasudvar” álmával nyerte el a közönség szimpátiáját - írja a duol.hu. A huszonegy éves fiatal lány jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozik a perkátai Szivárvány Óvodában, emellett pedig gyerekekkel foglalkozik lovas sportoktatóként. Fanni 2016-ban tette le a sportoktatói vizsgát, azóta oktatja a fiatalabb nemzedéket a lovakkal való közös munkára, a körülöttük elvégzendő feladatokra.

Horváth Fanni mert nagyot álmodni – sikerül is megvalósítani, amire vágyott
Fotó: Horváth Dóra
A nyereményből egy telket szeretne vásárolni, ahol esztétikusabb környezetben tudja folytatni a tevékenységét.

– A lovas foglalkozás köztudottan nagyon jó hatással van a gyermekekre, többek között segít oldani a bennük lévő stresszt, valamint feszültséget, továbbá bizonyítottan fejlesztő, pozitív terápiás hatással jár. A nyereményből szebb környezetbe és a mostaninál sokkal nagyobb területre költözhetnek a lovak, hogy még több gyermeket tudjak társaimmal együtt játékosan fejleszteni – mondta Horváth Fanni.

A fiatal lány hozzátette a nyilatkozatához még azt is, hogy nagyon boldog, hiszen ennek a pályázati sikernek köszönhetően megvalósulhat az álma, amivel reméli, nagyon sok örömet okoz majd másoknak is.
Forrás: 
duol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növekvő agrárrészesedésre számít a Raiffeisen

Tovább növelné mintegy 150 milliárd forintnyi agrárhitel-állományát a Raiffeisen Bank, amely már most is a hazai bankpiac harmadik helyezettje a mezőgazdaság finanszírozásában – mondta el a pénzintézet vezérigazgató-helyettese lapunknak. Kementzey Ferenc szerint a nagyvállalatok körében meghatározó szereplők már most is, ezért az agrár-kkv körben van igazi tere a további növekedésnek.

Fenntartható-e eredményesen a magyar lótenyésztés?

Hogyan vészelte át a rendszerváltás zavaros időszakát a lovaságazat? Nyereséges-e a tenyésztés? Lesznek-e még Kincsemek a Magyar Derbyn? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről tanácskoztak gazdák, kutatók, tenyésztők és a szaktárca képviselői a „Fenntartható állattenyésztés Herceghalomból nézve” című szakmai rendezvénysorozat hatodik fórumán.

Tornapálya, kilátó és parkoló is készül az erdészetnél

Hét európai uniós pályázat keretében közel 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg a természetjárás feltételeit javító fejlesztések 2020. szeptember végéig Magyarországon, köztük az EGERERDŐ Zrt. területén is.

Április végéig lehet nevezni a konyhakertek versenyére

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

Megújult a Kincsem - Imperiál kiállítás

Kedden nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem - Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása, amely átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit.

Az állattartás elkötelezettje

Országh Béla gazdaságának legújabb jövevénye egy alig néhány napos cigája kosbárány. A fiatal gazdálkodó gyerekkora óta tart állatokat, jelenleg őshonos jószágokat tenyészt. Balatonszentgyörgyi birtokán számos négylábú és többféle baromfi található. Mint lapunknak elmondta, az állattartás amellett, hogy nem könnyű és áldozatokat kíván, sok élményt nyújt, így mindenkinek ajánlja legalább hobbi szinten.

Célpontban az Érték és Minőség

Március 12-én a Benczúr Házban tartott sajtótájékoztatón útjára indították az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, ahol 39 kategóriában, több mint 100 témakörben lehet jelentkezni a gazdaság szinte teljes spektrumából.

Az ökológiai vetőmagok elterjedéséért dolgoznak

Az ökológiai minősítésű vetőmagok piaci részesedése még mindig rendkívül alacsony Magyarországon - áll egy 2017-ben készült Európai Uniós jelentésben. E helyzet nem példa nélküli a kontinensen, így az unió egy 2021-ig tartó, nagyszabású projektet indított útjára. Az egyik cél, hogy az érintett országokban, műhelymunkák alkalmával szakértői csoportok jöjjenek létre.

Lovak a tájvédelem szolgálatában

Németország egyes tájvédelmi körzeteibe 2002-től kezdve holland mintára konyik lovakat telepítettek a táj védelmének elősegítésére, főleg réti madarak élőhelyeinek fenntartására és a félig nyílt legelő tájak megőrzésére.

Közös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése

Az MKB Pénzügyi Csoport, valamint a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége újabb egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A három esztendeje aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési szerződés tapasztalatai igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.