Back to top

Lovardát álmodott a gyerekeknek

Izgalmas kampányt hirdetett egy bank az idei évben, amelynek ezúttal nagyon komoly települési vonatkozása van. A fődíjat a perkátai fiatal lovasoktató nyerte el, és a pénzből régi álmát valósítja meg, amely egyben a gyermekek javát is szolgálja majd.

A Budapest Bank először hirdette meg az „Álmodók” elnevezésű pályázatát, amely során 2018. május 31-ig a banknak bármelyik ügyfele beküldhette az „álmát” – háromszáz pályamunka érkezett a felhívásra –, amelyek közül közönségszavazás segítségével került ki a győztes.

A legtöbb szavazatot a perkátai Horváth Fanni gyűjtötte össze, aki a „Bokréta Lovasudvar” álmával nyerte el a közönség szimpátiáját - írja a duol.hu. A huszonegy éves fiatal lány jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozik a perkátai Szivárvány Óvodában, emellett pedig gyerekekkel foglalkozik lovas sportoktatóként. Fanni 2016-ban tette le a sportoktatói vizsgát, azóta oktatja a fiatalabb nemzedéket a lovakkal való közös munkára, a körülöttük elvégzendő feladatokra.

Horváth Fanni mert nagyot álmodni – sikerül is megvalósítani, amire vágyott
Fotó: Horváth Dóra
A nyereményből egy telket szeretne vásárolni, ahol esztétikusabb környezetben tudja folytatni a tevékenységét.

– A lovas foglalkozás köztudottan nagyon jó hatással van a gyermekekre, többek között segít oldani a bennük lévő stresszt, valamint feszültséget, továbbá bizonyítottan fejlesztő, pozitív terápiás hatással jár. A nyereményből szebb környezetbe és a mostaninál sokkal nagyobb területre költözhetnek a lovak, hogy még több gyermeket tudjak társaimmal együtt játékosan fejleszteni – mondta Horváth Fanni.

A fiatal lány hozzátette a nyilatkozatához még azt is, hogy nagyon boldog, hiszen ennek a pályázati sikernek köszönhetően megvalósulhat az álma, amivel reméli, nagyon sok örömet okoz majd másoknak is.
Forrás: 
duol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Döntős a magyar díjugrató csapat

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján.

A világ szeme rajtunk van

A bábolnai CSI-n beszélgettem a verseny nemzetközi bírónőjével, az osztrák Inés Bejdllel, akiről kiderült, hogy magyar ősökkel rendelkezik. Gyerekkorától lovagol, sikeres fiatal lovas volt díjlovaglásban és díjugratásban is, díjugratóként Európa- és világbajnokságokon szerepelt eredményesen, tagja volt az osztrák díjugrató-válogatottnak.

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, ahol ezen a napon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szervezésében családi napot rendeznek

Minden ötödik górcső alatt

A VinAgora Nemzetközi Borverseny a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságával együttműködve idén egyedülálló és úttörő gyakorlatot vezetett be a verseny hitelességének további erősítése érdekében.

Csoportképzés, rangsor – amire ügyelnünk kell a lovaknál

A lovak társas lények. Semmi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a szabad természetben csapatokba szerveződve élnek. Ezen magatartásforma kialakulása az ősidőkre, több millió évre, azaz arra a korszakra vezethető vissza, amikor még az őslovaknak az életben maradásukért meg kellett küzdeniük a ragadozókkal.

Új állattenyésztési törvény: hol tartanak az előkészítéssel?

November 1-jétől az európai állattenyésztési rendelet hatályba lépését követően az eddigi nemzeti hatáskörből az EU illetékességébe kerül a szarvasmarha-, a ló-, a sertés-, a juh- és a kecsketenyésztés-szervezésének szabályozása. Hol tart az uniós állattenyésztési rendelet hazai jogharmonizációja? Elkészül-e addig a hazai állattenyésztési törvény – kérdeztük az Agrárminisztériumtól.

Kitartó és szívós: ez a kunfakó ló

Őseink lovához hasonló fajta kitenyésztése a cél a kunfakóval, amely bő évtized múltán már hivatalosan elismert lófajta lehet. A kunfakósok a hétvégén közös ünnepre gyűlnek a félegy­házi parkerdőben.

Etetés vagy táplálás?

A szájüreg mirigyei feladataik szerint két csoportba sorolhatók. A nyálkamirigyekre, amelyek a szájüreg falában vannak és nyál helyett nyálkát termelnek; valamint a szájüregtől távolabb elhelyezkedő páros, nagy nyálmirigyekre. Az egészséges nyáltermelés szempontjából nem mindegy, hogy mit, mennyit és hogyan eszik a lovunk.

Növekszik az Opus Global Nyrt. alaptőkéje

Az idén februárban bejelentett tőkeemelés-sorozat első lépéseként 36,8 milliárd forinttal emelik az OPUS Global Nyrt. alaptőkéjét - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Megmenekülnek a vadlovak: folyamatosan születnek csikók

A korábbiakhoz képest több Przsevalszkij-ló pusztult el a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, vadlórezervátumként is ismert Pentezugban. Szakértők szerint az elhullások több ökológiai és viselkedéstani tényező egymást erősítő hatásaira vezethetők vissza.