0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Case IH ‒ világpremier Szászországban

Július 27-ig tartott az embargó, ezután a szakma számára is kiderül, hogy a világ legnagyobb rotoros betakarítógép-gyártója mennyi és milyen újdonságokkal látta el az Axial Flow® 250 kombájnsorozatának legújabb tagjait.

Ezeket az innovatív megoldásokat az európai szaksajtó képviselőinek Németországban mutatták be a napokban. A Drezdában megtartott sajtótájékoztatón a Case IH képviselői részletesen ismertették, hogy az új sorozat pontosan milyen és mennyi automata funkcióval, szenzorral és egyéb fejlesztésekkel bővült, mennyivel növekszik a gépek teljesítménye, mennyivel csökken a tört szemek aránya, emellett

olyan kiegészítőről is szót ejtettek, amelynek segítségével több ezer kilométer távolságból is láthatják a gép fejlesztőmérnökei, szerviztechnikusai, hogy hol, milyen gondokra vár választ a gép kezelője.

Mindezen fejlesztések lehetővé teszik, hogy maximalizálják a betakarítógépek teljesítményét, és a megőrizzék a termés minőségét.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 250-es sorozat felváltja a meglévő 7240, 8240 és 9240 modelleket. A fejlesztőmérnökök célja az volt az új csúcsmodellekkel, hogy a szükséges beállításokon túl a kombájn korszerű berendezései segítsék a gép kezelőjét a döntéshozatali folyamatokban. Az új Case IH 250 kombájnszéria a módosításokkal 10 százalékkal nagyobb teljesítményre képes mint a jelenlegi 240-es sorozat.

Változás, hogy rotorburkoló felső lemezeinek állításával szabályozható a cséplő-magleválasztó rotor áteresztőképessége. Szenzorok vezénylik a rosták áteresztőképességét és tisztítási hatékonyságát.

A nagyobb munkaszélességű adapterekhez megerősítették a kombájnok ferdefelhordóját. Csaknem 30 százalékkal megnövelték a járószerkezeti hidrosztatikus hajtás teljesítményét, amely két móduszban – szántóföldi és transzport − kapcsolható. Mindezek mellett megnövelték a szalmaszecskázók teljesítményét is.

Az automata rendszernek köszönhetően (AFS Harvest CommandTM) minimalizálhatók a veszteségek, anélkül, hogy a gép teljesítménye változna.

A több tucat érzékelőkön kívül például egy speciális kamera vigyázza a learatott termény minőségét,

a fülkében lévő AFS® Pro700 kezelőterminálon pedig minden adat megjelenik, ezt értékelve a gép automatikusan szabályozza a rotor fordulatszámát, a kosár távolságát, a kombájn sebességét, ennek köszönhetően változó körülmények között is biztosítja az optimális tisztítást. Az új fedélzeti elektronika négy üzemmódot kínál a vezető számára:

– Teljesítmény módusz: a sebességet, a cséplő rotort és a rostaszerkezet szabályozása automatikusan a veszteség függvényében

– Konstans áteresztőképességi módusz: a stabil áteresztőképességre szabályoz mindent

– Maximális áteresztőképességi módusz: mindig maximális áteresztőképességre szabályoz

– Szemminőségi módusz: a minimális szemtörésre és maximális szemtisztaságra szabályozza kombájnt.

Case IH Axial Flow kombájnok ürítőrendszerei szintén segítik a termelékenység növelését, az új modellek magtartályának 14 és félezer literes térfogata 91 másodperc alatt üríthető. És ez csak egy adat a számos fejlesztéssel ellátott, korszerűsített kombájncsalád újdonságaiból.

A sajtótájékoztatót követően egy Drezda közelében lévő területen, a szakmai program szervezői gyakorlati gépbemutatót szerveztek, ahol az újságírók saját maguk is kipróbálhatták a bemutatott gépeket,

meggyőződhettek a Case IH új kombájnsorozat tagjainak munkájáról, megtapasztalhatták, hogy milyen újdonságokkal bővült a gépek választéka, amelyek majd csak 2019-től lesznek elérhetők.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu