0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Német segítség a lepkészeknek

Türingiai szakember segített az immár 14 önkéntesnek, akik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság lepkefelmérésében dolgoznak szerte a megyében.

– Lepkemegfigyelés és adatgyűjtés a 14 önkéntes feladata a Lepkeháló programban – mondta a vaol.hu-nak Sándor András koordinátor.

A résztvevők az észlelt fajokról készült fotókat és tapasztalataikat egy saját Facebook-csoportban osztják meg egymással.

A programot a Deutsche Bundesstiftung Umwelt támogatja, ezért is érkezett Vas megyébe dr. Kers­tin R. Wiesner, a türingiai Wildkatzendorf Hütscheroda Natura 2000 állomás vezetője.

Tapasztalatcsere és tudásátadás is cél a közös programban – gyakorlatilag a Lepkeháló aktualitásairól tájékozódott a német szakember.

Elkalauzolták a fontosabb nappali lepke élőhelyekre, és nem csak a lepkékre volt kíváncsi, a nemzeti park magyartarka szarvasmarha-tartásra alapozott élőhely-kezelési tevékenységének eredményeit is bemutatták neki – tájékoztatott Sándor András. A lelkes lepkészek jóformán lefedik az egész megyét: van kőszegi, szombathelyi, és a csepregi középiskolából jelentkezett diák is. A felmérés, a dokumentálás folytatódik.

Forrás: vaol.hu