0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mindenki készüljön: az év eddigi legmelegebb hete jön

Perzselő forróság várható. Az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Két fontos kérdés vetődik fel, ebből egy biztos, a másik bizonytalan: mikor és milyen értékekkel tetőzik, és meddig tart a hőség? – tette fel a kérdést az OMSZ facebook oldalán.

Ami biztos: szerdától péntekig jó eséllyel fölülmúljuk az év eddigi legmagasabb maximumát (36.6 Celsius fok Budakalász július 29.). Bár a 36, esetleg 37 fok közeli csúcshőmérséklet nem lesz jellemző, de az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30-hoz.

Jó eséllyel országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait.

Ez természetesen egyáltalán nem ritka augusztus első felében, jól mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól (39, 40 fok körüli értékek) várhatóan jócskán elmaradunk.

Ami bizonytalan: A jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóan, egy nyugatról érkező és felettünk lassuló, majd gyengülő/feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető (ebben jelentősebb változások is lehetnek a következő napokban).

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldala