Back to top

Segítettek a cserkészek a Kisbéri Erdészetben

A Vértesi Erdő Zrt. Kisbéri Erdészetének területén táborozó cserkészek egy napig az erdészek szakmai munkájában is közreműködtek.

Cserkészek a Kisbéri Erdészetben
Fotó: Vértesi Erdő Zrt.

Júniusban a tatai 722. sz. Öveges József Cserkészcsapat tagjai a Vértesi Erdő Zrt. Kisbéri Erdészetének egyik területét választották táborozásuk helyszínéül. A szokásos tábori programok mellett, az erdészettel kiépített jó kapcsolat eredményeképpen az egyik napon 12 cserkész táborozó segítette az erdészet erdőművelési munkáját. A diákok egy szálra metszést végeztek mintegy 2 hektáros nemes nyár erdőfelújításban az erdészet szakmai irányítása alapján az erdősítés fejlődéséért. Az erdészet munkatársai ezúton is köszönik a tatai cserkészet közreműködését, hogy ezt a szakmai tevékenységet összeegyeztethetőnek találták a táborozás szellemével, és beillesztették programjukba.

Forrás: 
A Mi Erdőnk/magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az arborétum a második otthona

Vérbeli kiránduló izgalmával és ezernyi kérdéssel érkezem az Agostyáni Arborétumba. Amint belépek a nagy székely kapun, a csönd magával ragad. A lombok árnyékában közelítek a kicsi faházikó felé, ahol Rozmann Hajnalka mindig mosolygós arca fogad. Mint vendéget a házigazda köszönt, ő az arborétum vezetője.

Évszázadok a Vértes déli oldalán

Néha ránézek a múzeum falán lógó korabeli képre, amelynek hátoldalán a következő olvasható: uradalmi erdészek éves vadászata, Csákvár, 1881. A képen csoportba összeállt erdész urak néznek a kamera felé, előttük fácán-, nyúl- és fogolyteríték. Vajon nekik milyen gondjaik lehettek nap mint nap? Bizonyára mások, mint a mai erdésznemzedéknek. Talán rosszabb életük volt, talán jobb, ki tudja?