Back to top

A legjobbak között a magyar kukoricacsíra-olaj

Great Taste nyertes a magyar Grapoila. A Great Taste a világ leghíresebb és leghitelesebb vakteszten alapuló ételkóstoló versenye. A verseny zsűrijének nagyon ízlett a hidegen sajtolt BIO kukoricacsíra-olaj.

A Great Taste a világ leghíresebb és leghitelesebb vakteszten alapuló ételkóstoló versenye, melyen több száz neves séf, újságíró, szakember értékeli a benevezett ételeket és italokat - írja az elelmiszer.hu.

Idén több mint 12 600 terméket teszteltek csomagolásuk, márkajelzésük, marketing eszközök befolyása nélkül, csak a termék ízére, illatára, állagára koncentrálva.

A verseny célja, hogy az étel és ital üzletágban működő kis cégek is megmérettethessék magukat egy független és hiteles szakmai értékelő rendszerben.

2018-ban a Grapoila hidegen sajtolt BIO kukoricacsíra-olaj elnyerte a Great Taste csillagot.

Miről szól tehát a nyertes termékeken megjelenő Great Taste logó? Semmi másról, mint az ízről. Ha a verseny neves szakmai zsűrije a csomagolásban rejlő terméket átlagon felül ízletesnek találta, akkor valószínűleg a vásárló sem fog benne csalódni.

A garantáltan GMO-mentes magyar alapanyagból, Magyarországon gyártott

Grapoila hidegen sajtolt BIO kukoricacsíra-olaj íze, illata és arany színe folyékony kukoricapehelyre emlékeztette, és lehengerelte a zsűrit.

Forrás: 
elemiszer.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megrohamozták a magyar pavilont a torinói ízfesztiválon

Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban, amelyet a hétfői zárónapig az becslések szerint mintegy másfél millióan keresnek fel.

A sötétzöld arany titka

Ősszel se szeri se száma a tökkel kapcsolatos programoknak. Már ott vannak a tökök a falvak őszi díszleteinél, tökfesztiválokat hirdetnek a közösségek, tökfaragásos kézműves foglakozásokra invitálnak a művelődési házak, az iskolák.

Nébih farm a belvárosban

Két új városrésszel bővíti a MiniPoliszt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság egyúttal bekapcsolódik az interaktív kiállítás élménypedagógiai programjaiba is. E csatlakozásnak köszönhetően a jövőben a felelős állattartásról, az állatorvosi hivatásról, az élelmiszerlánc-biztonságról vagy éppen az erdőtűz-megelőzésről is tanulhatnak az érdeklődő gyermekek.

A koffeinmentes kávé titka

Sokan kedvelik a kávé ízét, azonban a koffein mellékhatásai miatt nem élvezhetik az ital hagyományos változatát. De vajon hogy lehet kiszedni a koffeint a kávébabból?

„Eltört” kakaó helyett fenntartható gazdálkodás

Amerika egyik legnagyobb magánkézben lévő élelmiszeripari vállalat, a Mars új „kakaó stratégiával” rukkolt elő, melynek célja újratervezi az ellátási láncukat annak érdekében, hogy visszaszorítsák az erődirtásokat és a gyermekmunkát a kakaóültetvényekre építő országokban.

Jól szerepelt a magyar tökmagolaj

A Great Taste Awards szakmai zsűrije ismét 3 csillaggal díjazta a Donum Terrae Tökmagolaját, a cég Tökmagkrémje pedig végre belépett a 2 csillagosok táborába.

Nem az élelmiszerek húzták a júliusi kiskereskedelmi forgalmat

Júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 5,4 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Törökországba költözik a Negro

A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig, ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben - tájékoztatta a Mondelez Hungária Kft., valamint a Győri Keksz Kft. kommunikációs tanácsadója csütörtökön az MTI-t.

Vitaminoktól a rovarokig: mit is eszünk?

Új élelmiszerekről és komponensekről, valamint innovatív technológiákról tanácskoznak az Európai Unió táplálkozástudományi szakemberei a Debreceni Egyetemen. A 3. Food Structure Design Konferencián tradicionális helyi termékeket is bemutatnak a külföldi kutatóknak.

Az ecetes hal hazájában folytatódik a „Kapj rá!”

Különleges halételekkel, koncertekkel és szórakoztató programokkal várják a halételek szerelmeseit a Győrtől néhány kilométerre fekvő Vámosszabadiban, 2018. szeptember 22-én. A település horgásztavánál már évek óta egy egész napos fesztivállal ünneplik a térség halételeit, például az ecetes, pácolt halat