0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Világbajnoktól tanultak az ifjú halasi horgászok

Nem mindennapi élményben lehetett részük a kiskunhalasi Sóstó Sporthorgász Egyesület nyári táborában résztvevő gyerekeknek, akik Döme Gábor horgász világbajnoktól sajátíthatták el a horgászás alapvető fogásait a halasi Ezüst-tó partján.

Az egyhetes tábor a Sóstó partján kezdődött, előbb a kikötőben dobták vízbe a csalit a gyerekek, majd a tó bentebbi részébe is bemehettek horgászni – írja a baon.hu. A tábor csúcspontja az Ezüst-tó parti pecázás volt, ahol

Döme Gábor horgász világbajnok látta vendégül a gyerekeket, akik három napon keresztül ismerkedtek a horgászat alapfogásaival és kulisszatitkaival.

Jáger Szabolcs, a Sóstó Sporthorgász Egyesület elnöke, a tábor szervezője elmondta, hogy húsz gyermek számára sikerült tartalmas időtöltést szervezni érdekes programokkal a közel egyhetes tábor során. Az egyesület vezetője szerint fontos, hogy a gyerekek kimozdulva a szobából, a tévékészülékek és számítógépek mögül, a szabadban töltsék a nyári szünidőt. Erre kiváló alkalom volt a tábor, amely során a gyerekek többek között megismerték a horog helyes használatát, az etetőanyagokat, az etetőszerelés alapjait.

A Sóstó Sporthorgász Egyesület eltökélt szándéka, hogy a fiatalok minél fiatalabb korban megismerkedhessenek a sporthorgászat szabályaival, örömeivel. A tábor ideje alatt sok szép pontyot fogtak a gyerekek, a kifogott halak között volt több 13-14 kilogrammnál is nagyobb, amiket a mérés és fényképezés után visszaengedtek a tóba – a részletes képgalériát a baon.hu oldalán tekintheti meg.

Forrás: baon.hu