0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A BASF-nél a Nunhems-fajták

Augusztus 16-án lezárult az ügylet, a BASF megvásárolta a Bayer zöldségvetőmag-üzletágát, amely leginkább a Nunhems márkáról ismert. 24 zöldségkultúra mintegy 2600 fajtájáról van szó, illetve természetesen a hozzá tartozó kutatási programokról – olvasható a német fruchthandel.de hírportálon.

Több mint száz program fut jelenleg a cég kutatási, nemesítési tevékenysége keretében, több mint 15 zöldségkultúrát érintve, ezek is mind a BASF neve alatt futnak majd tovább.

A németországi székhelyű, de világszerte aktív BASF a zöldségfajta-platform megszerzésével tovább erősítette a vetőmagot, fajtákat, kémiai és növényvédelmi megoldásokat, talajmenedzsmentet és digitális megoldásokat magában foglaló agrárportfólióját, és saját közleménye szerint világszerte bővíteni is fogja a gazdáknak szóló ajánlatait.

Meglehetősen komoly vagyon kerül így a BASF-hez – írja a fruchthandel.de –, tavaly, még a Bayer színeiben legalábbis 2,2 milliárd eurós forgalmat bonyolított ez az üzletág. Eladására azért került sor, mert a Bayer–Monsanto fúzió egyik feltételéül ezt írták elő a versenyhatóságok.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu