0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ki az erősebb, a ló vagy a gyerekek?

A FarmerExpo talán legnépszerűbb és leglátogatottabb eseményei az állattenyésztési bemutató téren rendezett lovasprogramok voltak. A felvezetések és a versenyek közötti időt a szervezők játékos vetélkedőkkel töltötték ki, amelyekbe főként a gyerekeket sikerült bevonniuk. Ők lelkesen vállalkoztak minden feladatra, köztük a kötélhúzásra is.

A tenyészállatok felvezetése, a felvezetők versenye, a fjord karusszel, a fogatbemutató és a fogatok versenye minden nap megtöltötte a lelátókat. A programok közötti szünetekben a szervezők játékos versenyekkel próbálták a közönséget szórakoztatni. Nagy nevetések, sikongatások kísérték például a kötélhúzó versenyt. A tizennyolc éves hidegvérű mént gyerekek és fiatal lányok, asszonyok egy-egy csoportja is megpróbálta elhúzni. A kezdeti nyolc gyerek minden körben öt-öt fővel gyarapodott, és néha ugyan

már úgy tűnt, hogy a 10-13 évesek egyesült erővel elbírnak a fekete hidegvérűvel, de végül még huszonhárom ifjúnak sem sikerült megmozdítania.

Aztán jöttek hölgyek, tizenketten vállalták a megmérettetést. Hangos buzdításokkal próbáltak a nézők erőt adni nekik, de ők sem tudták elhúzni a hidegvérű lovat. A ló néha-néha ugyan „csalt” kicsit, úgy tett, mintha nem bírna a csapatokkal, egyszer-egyszer hagyta magát kicsit elhúzni, ilyenkor aztán dőltek, borultak a kötél végén lévők, de aztán megmutatta ki az úr. Mindenki nagyon jól szórakozott, és igaza volt a műsorvezetőnek, mert végül is nyertek a gyerekek, a hölgyek és persze első sorban a közönség, de győzött a fekete.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu