A borsorban a borászok legkiválóbb évjárataikat vonultatják fel, bemutatva ezzel a fajta sokszínűségét és lehetőségeit.
A mesterkurzuson számos kékfrankos megkóstolása mellett, három fiatal egri borász, ifj. Lőrincz György, Böjt Gergő és Stumpf Péter előadását hallgathatják meg, akik lelkesen és részletesen mesélnek majd a kékfrankosról.
A Kékfrankos leginkább a Szekszárdi, Villányi, Soproni, Egri, valamint a Mátraaljai borvidékre jellemző, de az ország egész területén megtalálható, ahol kékszőlőt termelnek.
2018-ban ünnepeljük a Kékfrankos Évét Magyarországon. A Kékfrankos az egyik legnépszerűbb és a legnagyobb területen termesztett eredeti magyar kékszőlőfajta hazánkban. Ezzel a fajtával szinte mind a 22 magyar borvidéken foglalkoznak, országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami nagyjából a 12-13%-át teszi ki a hazai szőlőskerteknek. Egerben ugyanez a szám a borvidék 5400 hektárjának 20%-a, az
Nem csoda, hogy a méltán híressé vált Egri Bikavér gerincét képezi a Kékfrankos, ideje azonban megismerni önálló borként is a fajtát.