0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Különleges helyen gyűltek össze a nyugdíjas erdészek

Közel száz nyugdíjas gyűlt össze Szomolyán, az EGERERDŐ Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi Csoportjának Nyugdíjas Találkozóján.

Egy riolittufába vájt kőhodályba várta a vendégeket az Egri Erdészet, mint házigazda, akik helyi kulturális programokkal készültek a nyugdíjasok szórakoztatására.

Elsőként Szomolya polgármestere köszöntötte a vendégeket, akitől megtudtuk, hogy a hodályt, ahol vagyunk, korábban az erdészet is használata, makk tárolás céljából. Majd Dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója és a Helyi Csoport elnöke és Dobre-Kecsmár Csaba, vezérigazgató-helyettes, a Helyi Csoport titkára méltatta a nyugdíjasokat. A részvevők megemlékeztek az előző évben elhunyt tagtársakról, majd kezdetét vette a színes program.

A hodály hatalmas boltívei között elsőként a Szomolyai Férfikórus bordalai csendültek fel, majd egy rövid séta után gyönyörűen felújított barlanglakásokat nézhetett be az érdeklődő vendégsereg.

Mint megtudtuk, Magyarországon Szomolyán található a legtöbb barlanglakás, ahol a könnyen megmunkálható riolittufába vájt „házakban” az elmúlt évszázad végéig életvitelszerűen laktak emberek.

Egy helyi vállalkozó, felkarolva ennek a hagyománynak az újjáélesztését, különleges szálláshelyeket alakít ki a régi barlanglakásokban. Bár még a munka javában zajlik, de már egy-két kész, vendégeket fogadó apartmanba bepillanthattunk. A terméskőből kialakított gyönyörű belső terek, eszközök, különleges élményt nyújtanak a Cavernumba látogatóknak.

A barlanglakásokból visszatérve a kőhodályba Kelemen Károly nyugalmazott kollégánk tárogatómuzsikája emelte a hangulatot, melyben a szívekhez oly közel álló Erdész himnusz dallami is felcsendültek.

A finom ebédet hegedűszó kísérte, mely hosszan tartó baráti beszélgetés, nótázás követett. Nagy örömünkre Wágner Tibor nyugalmazott kollégánk is elhúzta egyik kedvenc nótáját.

Ez a nap a megbecsülés napja volt, mellyel tisztelegtünk elődjeink munkája előtt. Bízunk benne, hogy jövőre más helyszínen, de ugyanilyen körben ismét találkozhatunk!
Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény