0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 25.

„Mindig a legjobbat kívánjuk egymásnak”

Ahogy a tudósításban olvasható, másnak esélyt sem hagyva nyerte meg a budapesti U25 Grand Prix-t a nem akármilyen teljesítményre képes Máriás Sára. Őt kérdeztük a verseny után.

Sikert sikerre halmozol mostanában. Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Köszönöm szépen. Büszke vagyok a lovaimra, hiszen minden versenyen a maximumot hozzák ki magukból.

A legértékesebbnek a 2017-es országos bajnokságon szerzett bronzérmet, és az Olomoucban rendezett EY Cup fináléjában elért első helyezésemet tartom.

Párod egyben edződ is. Igazi családi ünnep volt a Nemzeti Lovarda GP-fordulója, hiszen ifj. Szabó Gábor nyerte az újra top formában levő Timpex Bölcsésszel a nagy létszámú felnőtt GP-t. Mit jelent neked Gáborral együtt versenyezni, hogyan segítitek egymást? Milyen előnyei vannak ennek a szoros együttlétnek?

Gabóval nagyon szoros a kapcsolatunk és maximális bizalommal vagyunk egymás felé, ezért gondolom azt, hogy a legjobb eredményeket tudjuk a közös munkánkkal elérni. Az ugróedzéseimen együtt dolgozunk és bár néha nagyon nehéz feladatokat kér tőlem és elakadok bennük, mindig pozitívan zárulnak a közös edzések. Sokszor versenyzünk „ellenfelekként”, de mindig a legjobbat kívánjuk egymásnak és támogatjuk egymást! Fontosabb versenyeken hatalmas segítség számomra, hogy ő ott van és számíthatok rá bármiben.

Mi lehet a sikereid titka? Mutasd be kérlek Cantus Clayt és fiatal lovadat, Medállt.

A rengeteg, kemény és alázatos munka és a szerencse a titok! Cantus Clayt 4,5 évesen választotta édesapám nekem. Félénken, de annál több reménnyel foglalkoztam vele, hiszem akkor még kislány voltam és egy félig nyers, félig vak, bolondos csikóval nem volt könnyű dolgom. Hamar rájöttem, hogy ő nemcsak egy szimpla ló lesz az életemben, hanem ő lesz az, aki majd az én legelőmre fog nyugdíjba vonulni. Különleges ló, mindent megtesz azért, hogy én boldog lehessek, tőle nem tudnék olyat kérni, amit ne oldana meg értem.

Imád versenyezni, amikor meghallja a csengőt, megkomolyodik és csak az ugrásokra figyel, ő egy igazi versenyló!

Medállt édesapám tenyésztette nekem. Nagyon érzékeny kanca, sok nehézség van vele lovaglás terén, de nagyon gyors és precíz ló. Remélem, hasonló sikereket érek el vele, mint Cantus Clay-jel.

Hogyan telik egy átlagos heted? És hogyan készülsz a versenyekre?

Általában két ugróedzésük van a lovaimnak és három idomító, legalább egyszer kimegyek terepre velük és van egy pihenőnapjuk. Verseny után mindig mennek terepen, szerintem mentálisan zseniális hatással van az erdő a lovakra. Versenyek előtt minden lovammal más feladatokat szoktunk ugrani, hiszen minden ló más és más.

Mik a terveid erre a szezonra a lovaiddal?

Ez az utolsó fiatal lovas évem, szeretnék jól szerepelni az ob-n. A fiatal lovamnak pedig a tenyészverseny a fő cél.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Minden télen elutazunk közösen az egész családdal síelni, és imádok sütni is, szoktam próbálkozni szülinapi tortákkal. És amíg én sütögetek, Gabó mindent megszerel körülöttem…

 

Forrás: Pegazus