Back to top

Beindult Bábolna

Minden adott egy tökéletes agrár hétvégéhez. A Bábolnai Gazdanapok végre megnyitotta kapuit. A kiállítók elfoglalták helyeiket, a gépek fényezése csillog a napfényben, a szakértők pedig várják a mezőgazdaság után érdeklődők kérdéseit.

Már hajnalban nagy volt a nyüzsgés a Bábolnai Gazdanapok teljes területén. A kiállítók  elvégezték az utolsó simításokat, kilenc órától pedig már a látogatók is beléphettek a kiállítás területére.

Az égiek is kegyesek hozzánk, az esős időjárás után végre süt a nap és felszáradt a víz a gyönyörű mezőgazdasági gépekről is.

Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán azonban nem csak a fenséges masinákat nézhetik meg a látogatók. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok minden napra lovas programokkal készül az érdeklődőknek.

A kiállítók között mindenki megtalálja a számítását. Lehet kérdése takarmányozással, vagy logisztikával kapcsolatban, itt biztos talál szakértőket, akik segítenek. A jogi környezet, szabályozás témakörben a NAK és Nébih munkatársai adnak tanácsot, akiket az oktatás vagy a legfrissebb kutatások érdekelnek, keressék fel a Pannon Egyetem vagy a NAIK pavilonját.

A precíziós gazdálkodás szerelmesei nem csak a kiállítókkal vehetik fel a kapcsolatot, de

a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és gyakorlati bemutatót.

A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők ezen a minden területet átfogó konferencián.

Mivel egyre jobb az idő, ezért örömmel adhatjuk hírül, hogy a SMARTFARM bemutatókat a kiírtnak megfelelően megtartják.

Bár eléggé ránk ijesztett a sok eső, de pénteken és szombaton - hála a szakszerű és gyors munkának - a szántőföldi gépbemutatót is megtartják. Azért aki kilátogat esernyővel, esőkabáttal készüljön.

És hogy valóban a hazai mezőgazdaság teljes spektrumát lefedi a kiállítás, olyan érdekességekkel is megismerkedhetnek az idelátogatók, mint az ipari császárfa ültetvények működése és gazdasági lehetőségei, vagy a legmodernebb GPS megoldások, esetleg a legjobb pénzügyi konstrukciók mezőgazdasági vállalkozások részére, sőt a magyar sólymászat történelmében és jelenébe is bepillanthatnak.

A kiállítás díszvendég országa Hollandia. A holland konzulátus szakember-találkozót szervez a kis- és középvállalkozások számára, ezzel is segítve a két ország gazdasági kapcsolatait.

A sok látnivaló közepette megéhezik az ember, de aggodalomra semmi ok, már reggel elkezdték sütni a kiállítás vendéglátói a finomabbnál finomabb sülteket, és aki vásárfiával szeretne hazatérni, az is meg fogja találni a számítását.

A következő napokban folyamatosan tudósítunk a Bábolnai Gazdanapokról itt a honlapon és facebook oldalunkon egyaránt. Cikkek, videók, képgalériák - bemutatjuk a kiállítás minden fontos mozzanatát.

Velünk és magazinjainkkal pedig a bejárattal szemben felállított pavilonban találkozhat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Drón-sereg porozza be a kínai gyümölcsfákat

A Kína északnyugati részén található Hszincsiang tartomány, ahol Korla város gazdálkodói drónokat vetnek be gyümölcsfáik hatékonyabb megporzása érdekében.

Jelentős áremelés jöhet a fuvarozóknál

A mikro- és kisvállalkozások után már a közepes és a nagyvállalatok is bajban vannak az önköltséget sem fedező alacsony fuvardíjak miatt – mondta az InfoRádiónak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. Karmos Gábor hozzátette: ezért két számjegyű, körülbelül 10-20 százalékos fuvardíj emelésre lenne szükség.

Szlovén mezőgazdasági kiállításra szervez közösségi standot az AMC

A szlovéniai Gornja Radgonában a nyár végén, augusztus 24–29. között rendezik meg a hagyományos mezőgazdasági vásárt. Az Agrármarketing Centrum elkezdte szervezni a magyar közösségi megjelenést, május 10-ig várják a kiállítani szándékozókat.

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Megújuló Valtra traktorszériák

Az AGCO konszernhez tartozó finn traktorgyártó a Valtra, ebben az évben az N-, T- és S szériájú traktorainál áttér a Tier 5/Stage V normás motorokra, ezzel a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket képes teljesíteni.

Két évtizede együtt a korszerű mezőgazdaságért

Húsz esztendeje, azaz 1999. május 19-én alakult meg a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. Jubileumi közgyűlésüket április 17-én Gödöllőn, a SZIE Gépészmérnöki Karának Tudástranszfer Központjában tartották.

Tovább növelte teljesítményét a német mezőgépipar

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6 százalékkal – növelte a termelését. Tavaly 8,628 milliárd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket.

Élénkülő agrárkapcsolatok Szerbia és Magyarország között

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter Goran Trivan, szerb környezetvédelmi miniszterrel, valamint Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási miniszterrel az ötödik Magyar - Szerb Kormányzati Csúcstalálkozón, Szabadkán.

A mezőgazdaság űrtechnológiája

A precíziós gazdálkodás sajátos pályát írt le Magyarországon. Amerikában fedezték fel gyakorlati szakembereink, és immár két évtizede, hogy a KITE Zrt. gondolt egy merészet, és belefogott a rendszer műszaki kialakításába hazánkban. Ez akkor több mint 3 milliárd forintjába fájt a vállalatnak - azonban hamar bebizonyosodott, hogy nagyon megérte.

Axiál Gyakorlati Akadémia

A hagyományokat folytatva, az idén immár 8. alkalommal rendezte meg a bajai székhelyű cég az AXIÁL Gyakorlati Akadémiát április 10-én Sárváron.