Back to top

Beindult Bábolna

Minden adott egy tökéletes agrár hétvégéhez. A Bábolnai Gazdanapok végre megnyitotta kapuit. A kiállítók elfoglalták helyeiket, a gépek fényezése csillog a napfényben, a szakértők pedig várják a mezőgazdaság után érdeklődők kérdéseit.

Már hajnalban nagy volt a nyüzsgés a Bábolnai Gazdanapok teljes területén. A kiállítók  elvégezték az utolsó simításokat, kilenc órától pedig már a látogatók is beléphettek a kiállítás területére.

Az égiek is kegyesek hozzánk, az esős időjárás után végre süt a nap és felszáradt a víz a gyönyörű mezőgazdasági gépekről is.

Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán azonban nem csak a fenséges masinákat nézhetik meg a látogatók. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok minden napra lovas programokkal készül az érdeklődőknek.

A kiállítók között mindenki megtalálja a számítását. Lehet kérdése takarmányozással, vagy logisztikával kapcsolatban, itt biztos talál szakértőket, akik segítenek. A jogi környezet, szabályozás témakörben a NAK és Nébih munkatársai adnak tanácsot, akiket az oktatás vagy a legfrissebb kutatások érdekelnek, keressék fel a Pannon Egyetem vagy a NAIK pavilonját.

A precíziós gazdálkodás szerelmesei nem csak a kiállítókkal vehetik fel a kapcsolatot, de

a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és gyakorlati bemutatót.

A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők ezen a minden területet átfogó konferencián.

Mivel egyre jobb az idő, ezért örömmel adhatjuk hírül, hogy a SMARTFARM bemutatókat a kiírtnak megfelelően megtartják.

Bár eléggé ránk ijesztett a sok eső, de pénteken és szombaton - hála a szakszerű és gyors munkának - a szántőföldi gépbemutatót is megtartják. Azért aki kilátogat esernyővel, esőkabáttal készüljön.

És hogy valóban a hazai mezőgazdaság teljes spektrumát lefedi a kiállítás, olyan érdekességekkel is megismerkedhetnek az idelátogatók, mint az ipari császárfa ültetvények működése és gazdasági lehetőségei, vagy a legmodernebb GPS megoldások, esetleg a legjobb pénzügyi konstrukciók mezőgazdasági vállalkozások részére, sőt a magyar sólymászat történelmében és jelenébe is bepillanthatnak.

A kiállítás díszvendég országa Hollandia. A holland konzulátus szakember-találkozót szervez a kis- és középvállalkozások számára, ezzel is segítve a két ország gazdasági kapcsolatait.

A sok látnivaló közepette megéhezik az ember, de aggodalomra semmi ok, már reggel elkezdték sütni a kiállítás vendéglátói a finomabbnál finomabb sülteket, és aki vásárfiával szeretne hazatérni, az is meg fogja találni a számítását.

A következő napokban folyamatosan tudósítunk a Bábolnai Gazdanapokról itt a honlapon és facebook oldalunkon egyaránt. Cikkek, videók, képgalériák - bemutatjuk a kiállítás minden fontos mozzanatát.

Velünk és magazinjainkkal pedig a bejárattal szemben felállított pavilonban találkozhat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hallotta már a gyökerek növekedését?

A gyökerek növekedését meg lehet hallani, sőt, a talajban élő giliszták mozgását is. Az ETH Zürich és a Francia Nemzeti Mezőgazdasági Kutatóintézet egy új módszerrel állt elő a talajok vizsgálatához.

Két díjat is nyert a KITE Zrt. pénzügyi szekciója egyet pedig a cég megújult honlapja

Idén másodszor rendezte meg Business and Finance Summit konferenciáját a Portfolio és a Credit Management Group, amelyen a nemzetközi szinten is elismert CFO of the year díj, a CFO Master és az Év Credit Management Csapata elismerések is átadásra kerültek. Utóbbi kettőben a KITE is érintett idén.

Virtuóz módon költöttek el kétszázmilliót az egyetemisták

Az egy hónapos selejtező után végre elérkezett az Agrovirtus döntője: az agrárhallgatókból álló nyolc csapatnak négy órája volt virtuális gazdaságuk fejlesztéseinek tökéletesítésére. A versengést szakmai programokkal színesítették a szervezők.

C-vitamin tarolás: a fejes káposzta kézi és gépi betakarítása

A fejes káposzta betakarításának kezdetét az állomány jellemzői határozzák meg. A káposztafejnek el kell érnie a fajtára jellemző alakot és tömöttségi állapotot. A betakarítás ideje az ültetés után 55-150 nappal esedékes.

Tejhűtés jég formájában tárolt napenergiával

Francia koprodukcióban készül egy olyan jeges vizes tejhűtő rendszer, melynek energiaigénye akár helyben generált, jég formájában eltárolt napenergiával is fedezhető.

Magyar Ködsárkány és zempléni hordók Stuttgartban

Az idei stuttgarti kiállításon több magyar cég is sikeresen mutatkozott be. Nagy kérdés, vajon mivel tudják a magyar gyártók meghódítani a nemzetközi piacokat?

Kiegyensúlyozott az agrárgéplízing-piac

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség.

A jövő technológiái a kapuban állnak

Mintegy 18 ezren látogattak el november elején Stuttgartba, az idei IVIFHO – Intervitis Interfructa HortiTechnika nemzetközi szakvásárra. A három nap alatt közel ötven országból utaztak szakemberek a helyszínre - a legtöbben Svájcból, Ausztriából, Olaszországból, Franciaországból és Luxemburgból -, akik a 13 országból érkező 302 kiállító szolgáltatásaival, termékeivel ismerkedhettek.

Megnyitotta kapuit az idei Bakony Expo

A hazai agrárium felemelkedésének kulcsa a magyar termék, ezáltal a magyar gazdák versenyképességének megerősítése, az agrárfoglalkoztatás növelése és a magasabb hozzáadott értékkel rendelkező mezőgazdasági termékek, élelmiszerek piacra jutásának elősegítése – hangsúlyozta Viski József Veszprémben, a Bakony Expo ünnepélyes megnyitóján.

Jó piaca lesz Kína a magyar prémium termékeknek

Jó kilátásai vannak a magyar exportáruknak Kínában, mert a kínai középosztály, amely Magyarországnak fontos vásárló lehet, évről évre milliós nagyságrendben gyarapszik - közölte az agrárminiszter csütörtökön a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.