Back to top

Beindult Bábolna

Minden adott egy tökéletes agrár hétvégéhez. A Bábolnai Gazdanapok végre megnyitotta kapuit. A kiállítók elfoglalták helyeiket, a gépek fényezése csillog a napfényben, a szakértők pedig várják a mezőgazdaság után érdeklődők kérdéseit.

Már hajnalban nagy volt a nyüzsgés a Bábolnai Gazdanapok teljes területén. A kiállítók  elvégezték az utolsó simításokat, kilenc órától pedig már a látogatók is beléphettek a kiállítás területére.

Az égiek is kegyesek hozzánk, az esős időjárás után végre süt a nap és felszáradt a víz a gyönyörű mezőgazdasági gépekről is.

Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán azonban nem csak a fenséges masinákat nézhetik meg a látogatók. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok minden napra lovas programokkal készül az érdeklődőknek.

A kiállítók között mindenki megtalálja a számítását. Lehet kérdése takarmányozással, vagy logisztikával kapcsolatban, itt biztos talál szakértőket, akik segítenek. A jogi környezet, szabályozás témakörben a NAK és Nébih munkatársai adnak tanácsot, akiket az oktatás vagy a legfrissebb kutatások érdekelnek, keressék fel a Pannon Egyetem vagy a NAIK pavilonját.

A precíziós gazdálkodás szerelmesei nem csak a kiállítókkal vehetik fel a kapcsolatot, de

a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és gyakorlati bemutatót.

A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők ezen a minden területet átfogó konferencián.

Mivel egyre jobb az idő, ezért örömmel adhatjuk hírül, hogy a SMARTFARM bemutatókat a kiírtnak megfelelően megtartják.

Bár eléggé ránk ijesztett a sok eső, de pénteken és szombaton - hála a szakszerű és gyors munkának - a szántőföldi gépbemutatót is megtartják. Azért aki kilátogat esernyővel, esőkabáttal készüljön.

És hogy valóban a hazai mezőgazdaság teljes spektrumát lefedi a kiállítás, olyan érdekességekkel is megismerkedhetnek az idelátogatók, mint az ipari császárfa ültetvények működése és gazdasági lehetőségei, vagy a legmodernebb GPS megoldások, esetleg a legjobb pénzügyi konstrukciók mezőgazdasági vállalkozások részére, sőt a magyar sólymászat történelmében és jelenébe is bepillanthatnak.

A kiállítás díszvendég országa Hollandia. A holland konzulátus szakember-találkozót szervez a kis- és középvállalkozások számára, ezzel is segítve a két ország gazdasági kapcsolatait.

A sok látnivaló közepette megéhezik az ember, de aggodalomra semmi ok, már reggel elkezdték sütni a kiállítás vendéglátói a finomabbnál finomabb sülteket, és aki vásárfiával szeretne hazatérni, az is meg fogja találni a számítását.

A következő napokban folyamatosan tudósítunk a Bábolnai Gazdanapokról itt a honlapon és facebook oldalunkon egyaránt. Cikkek, videók, képgalériák - bemutatjuk a kiállítás minden fontos mozzanatát.

Velünk és magazinjainkkal pedig a bejárattal szemben felállított pavilonban találkozhat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Olcsóbb gyümölcs, drágább zöldség, és a munkaerőhiány

Tavaly sokféle nyavalya sújtotta a mezőgazdaságot és annak egyik nagyon fontos ágát, a kertészetet is. Az ezutáni kilátásokról foglaltuk össze szakértőnk, ifjabb Csizmadia György álláspontját.

Robotok szállítják a nassolnivalót a megfáradt egyetemistáknak

Télen-nyáron, esőben, lejtőn fel és le szállítják a finomságokat egy amerikai egyetemen a PepsiCo önjáró robotjai a tanulóknak és az iskola alkalmazottainak.

Fejlesztőket és innovátorokat keres a NAK

Fejlesztők és innovátorok jelentkezését várják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal ötletversenyére 2019. február 18-ig!

Educatio 2019: célkeresztben az agrárképzések

A magyar oktatási ágazat seregszemléjének tartott kiállítás 19. alkalommal várta a továbbtanulni kész fiatalokat. Az idei tapasztalatok azt mutatták, a végzős gimnazisták körében többségben vannak, akiknek határozott elképzeléseik vannak a jövőjüket illetően, közöttük pedig sokan kifejezetten agrárképzéseket keresnek.

Münchenben a Mátraparkett

2019. január 14-19 között megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legjelentősebb Építkezési – Építészeti Kiállítása, a BAU 2019 München, melyen több, mint 200 ezer négyzetméteren várják az érdeklődőket.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Kutyamúzeum nyílik New Yorkban

2019-től új látványossággal bővül New York repertoárja. Hivatalos kutyamúzeum nyílik „Museum of the Dog” néven, amely kutyás témájú képzőművészeti alkotások gazdag gyűjteményét mutatja majd be.

London, Amszterdam, Sanghaj – most kell jelentkezni az AMC-nél

Két egy európai és egy tengerentúli élelmiszeripari kiállításra kezdte el szervezni a magyar közösségi részvételt az AMC. Aki a londoni IFE-n szeretne részt venni, annak már nem sok ideje van gondolkozni, az amszterdami PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show-ra viszont még január 31-ig, a sanghaji SIAL Chinára pedig február 15-ig lehet jelentkezni.

A poszméh, mint eleven drón - videó

A mezőgazdasági termelők már használják a drónokat a növények megfigyelésére és a hőmérséklet vagy a páratartalom ellenőrzésére. Ezek az eszközök azonban eléggé energiaigényesek. Új módszereket keresnek. Az energiafogyasztó drónok helyett a Washingtoni Egyetem kutatói egy olyan rendszert hoztak létre, amely elég kis érzékelővel rendelkezik ahhoz, hogy azokat egy poszméh hátán helyezzék el.

Drónok segítik a megporzást

Tavaly a méhek munkáját egy drón is segítette az USA New York államában a 150 hektáros Beak and Skiff almáskertben. Peter Fleckenstein, a cég friss gyümölcs értékesítéssel foglalkozó ügyvezetője talált rá arra a start-up cégre a közeli Syracuse-ban, amelyik mandulában kísérletezett drónos megporzással.