Back to top

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

A 31. Bábolnai Gazdanapok 20 ezer négyzetméternyi szabad kiállítóterének nagy részét a legkülönbözőbb típusú és fajtájú mezőgépek foglalják el. Számos gyártó és márkaképviselet települt ki ugyanis a rendezvényre ezúttal is, köztük a Case IH gépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is ismert Agro-Békés Kft. is. A cég standján járva Bogdán Gábor Case IH termékmenedzser számolt be az eddigi s az elmúlt évek tapasztalatairól. Mint mondta, Bábolna mezőgép-kiállítása az ágazat szempontjából rendkívül fontos – csakúgy, mint például az AGROmashEXPO –, éppen ezért cégük már sokadszor vesz részt rajta. Úgy véli, a kiállítók számától vagy a rendezvény éppen aktuális méretétől függetlenül a Bábolnai Gazdanapokra jellemző hangulat változatlan maradt az évek alatt.

„A rendezvény az év olyan időszakában van, amikor szívesen jönnek el a gazdálkodók akár nézelődni, akár beszélgetni, ugyanakkor elmondható, hogy az idei rendezvényen sokkal több komoly érdeklődő látogatott el eddig a standunkra, mint a korábbi években”

– hangsúlyozta Bogdán Gábor.

Ez talán nem véletlen, hiszen az Agro-Békés Kft. a termékpalettájuk legnépszerűbb modelljeit állította ki ez alkalomból. „Nagyon keresett mostanság a 80-100 lóerős kategória, ezért hoztuk magunkkal például a Case IH Farmall 95C típusú traktorunkat, amiben 3400 köbcentis motor és 24/24 fokozatú sebességváltó dolgozik” – emelte ki a cég termékmenedzsere, akinek tapasztalatai szerint a 100 lóerős traktorok az eladott gépeik mintegy 40 százalékát teszik ki. A többség ugyanakkor a 100 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkező gépek mellett voksol, így a cég standján ilyen típusokból, például Magnum 280-as vagy éppen Puma 185-ös sorozatból is láthatnak traktorokat az érdeklődők.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új román traktor olasz motorral

Tíz év után újból saját traktort gyárt Románia: az IRUM Reghin gyárában, az erdélyi Szászrégenben mutatták be a TAGRO elnevezésű modellt, amelynek fejlesztése öt évig tartott és nagyjából 6 millió euróba került. A tervek szerint a traktorok sorozatgyártása 2019 áprilisában kezdődhet el.

Nem létező mezőgazdasági gépeket hirdettek - lebuktak

Jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség öt férfi ellen, akik országszerte összesen 48 sértettet tévesztettek meg valótlan internetes hirdetésekkel 2016 augusztusától kezdődően.

Állami pénzből pörgetnék fel az orosz mezőgéppiacot

Megemelték a támogatásintenzitást, és Oroszország egyes térségeiben az eddigi 10 százalék helyett már 25, sőt akár 30 százalék ártámogatás is jár a mezőgazdasági termelőknek, ha hazai gyártású gépet vásárolnak – írja az osztrák agrárhír-iroda.

A mezőgazdaság szolgálatában

A hazai mezőgazdasági gépgyártás történetét néhány nagyobb mezőgazdasági gépeket előállító vállalat fémjelzi. Ezek közé tartozott az Első Magyar Gazdasági Gépgyár (EMAG) Rt., a Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth (HSCS) Gépgyár és a mosoni Kühne gyár. Számos tőkés nagyvállalkozás alapítását más cél vezérelte eredetileg, ennek ellenére jelentős részt vállaltak a hazai mezőgazdasági gépgyártásban.

Gépújdonságok a gyakorlatban

A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.

Közös úton a gépesítésért

Stratégiai megállapodást kötött Mezőhegyesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK – és a Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége - MEGOSZ - a második alkalommal megrendezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow pénteki napján.

Gazdálkodási Napló vezetése könnyedén

„Egy olyan program létrehozásán dolgoztunk, ami egyszerűvé, könnyen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a Gazdálkodási Napló elkészítését”- hangsúlyozta Szávayné Baksa Gyöngyvér, az Arasz Informatikai Kft. ügyvezetője.

"Hosszú idő után ismét fontos tényező lehet az agráriumban Mezőhegyes"

A legkülönbözőbb gépekkel, hasznos előadásokkal és fajta-, illetve növénytermesztési bemutatókkal várják a gazdákat a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szervezői. Az esemény megnyitóján felszólalok szerint a helyszínt adó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság számára ez egy nagy lépés afelé, hogy hosszú évtizedek után ismét meghatározó mezőgazdasági vállalkozás váljon belőle.

Informatika az istállóban

„Az informatika rendszerekben, míg a gazdálkodó megoldásokban gondolkodik”- hívta fel a figyelmet Kövesdi József. Az Okosfarm Kft. ügyvezetője hozzátette, informatikai kultúrát kell teremteni a mezőgazdaságban.

Okosan a földeken

„Nem csak műtrágyát árulunk, hanem okos eszközökkel és megoldásokkal igyekszünk megkönnyíteni a gazdák munkáját”- kezdte előadását Tóth Milena, a Yara Hungária Kft. szaktanácsadója.