Back to top

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

A 31. Bábolnai Gazdanapok 20 ezer négyzetméternyi szabad kiállítóterének nagy részét a legkülönbözőbb típusú és fajtájú mezőgépek foglalják el. Számos gyártó és márkaképviselet települt ki ugyanis a rendezvényre ezúttal is, köztük a Case IH gépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is ismert Agro-Békés Kft. is. A cég standján járva Bogdán Gábor Case IH termékmenedzser számolt be az eddigi s az elmúlt évek tapasztalatairól. Mint mondta, Bábolna mezőgép-kiállítása az ágazat szempontjából rendkívül fontos – csakúgy, mint például az AGROmashEXPO –, éppen ezért cégük már sokadszor vesz részt rajta. Úgy véli, a kiállítók számától vagy a rendezvény éppen aktuális méretétől függetlenül a Bábolnai Gazdanapokra jellemző hangulat változatlan maradt az évek alatt.

„A rendezvény az év olyan időszakában van, amikor szívesen jönnek el a gazdálkodók akár nézelődni, akár beszélgetni, ugyanakkor elmondható, hogy az idei rendezvényen sokkal több komoly érdeklődő látogatott el eddig a standunkra, mint a korábbi években”

– hangsúlyozta Bogdán Gábor.

Ez talán nem véletlen, hiszen az Agro-Békés Kft. a termékpalettájuk legnépszerűbb modelljeit állította ki ez alkalomból. „Nagyon keresett mostanság a 80-100 lóerős kategória, ezért hoztuk magunkkal például a Case IH Farmall 95C típusú traktorunkat, amiben 3400 köbcentis motor és 24/24 fokozatú sebességváltó dolgozik” – emelte ki a cég termékmenedzsere, akinek tapasztalatai szerint a 100 lóerős traktorok az eladott gépeik mintegy 40 százalékát teszik ki. A többség ugyanakkor a 100 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkező gépek mellett voksol, így a cég standján ilyen típusokból, például Magnum 280-as vagy éppen Puma 185-ös sorozatból is láthatnak traktorokat az érdeklődők.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Dutra-találkozó lesz Komáromban

Az egykor Kispesten gyártott Dutra rakodók és traktorok rajongói tartanak találkozót szombaton a komáromi Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Sofőr nélkül, rekord sebességgel tolta le a havat a Valtra

Országúti hóeltakarításban állított fel 73,17 km/h sebességi világrekordot Dél-Finnországban, egy vezető nélküli (autonóm) Valtra T254 Versu traktor.

Jotodeer és társai

Van a világnak egy pontja, ahol igen elterjedt a legkedveltebb típusú autómárkák másolása. Nem lehet elmenni amellett, hogy a jelenség egyre inkább kapcsolódik a mezőgazdasági gépekhez is.

Precíziós vagy sem, működjön a gyakorlatban

Bár az elektronizálás az egyik fejlesztési irány a kertészeti gépek gyártásában, elektromos traktort csak korlátozottan lehet használni a ma ismert akkumulátorok mellett, nagyobb jövő előtt állnak a különböző robotok és önjáró eszközök. Gyümölcsszedő robotok is léteznek mechanikus vagy pneumatikus fogószerkezettel, amelyek fölismerik és leszedik a gyümölcsöt.

Nagy gépek kicsiben - nem csak gyerekeknek

A holland Martin Limpens nagyméretű betakarítógépek és traktorok élethű működőképes modelljeit készíti el 1:32/1:4/1:5-ös méretekben, távirányítható kivitelben.

Futurisztikus traktor már létező technológiákból összerakva

Futurisztikus MTZ modellt mutattak be a BelarusCrossway elnevezésű fehérorosz gazdasági fórumon november végén Minszkben. Az új MTZ modell érdekes koncepciójának kigondolója Alexander Nasyr, a Minszk Traktorgyár fiatal formatervezője.

Guminyomás GPS-vezérléssel

Az osztrák GeoCare GmbH traktorokra és magajáró gépekre utólag felszerelhető guminyomás szabályzót fejlesztett ki, mely számos tényezőt figyelembe véve képes automatikusan állítani az erőgépek gumiabroncsának belső nyomását.

Hogy került gumi a traktorra?

1928-ban a Continental elsőként vezette be az európai piacra a traktorok számára készült sürített levegős gumiabroncsot. A kilencven év során végrehajtott fejlesztések biztosították a Continental nemzetközi sikerét a gumiabroncs ágazatban. Az elkövetkező években a vállalat azt tervezi, hogy bővíti a kínálatot erre a szegmensre.

Új megjelenésű török ​​traktorok törnek be az uniós piacra

Törökország a közelmúltban komoly traktorgyártóként jelent meg Nyugat-Európa térképén. A Hattat, a Tumosan és az Armatrac, mellett, egy új gyártó, a Basak Traktor is beszállt az EU -s piacra.