Back to top

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

A 31. Bábolnai Gazdanapok 20 ezer négyzetméternyi szabad kiállítóterének nagy részét a legkülönbözőbb típusú és fajtájú mezőgépek foglalják el. Számos gyártó és márkaképviselet települt ki ugyanis a rendezvényre ezúttal is, köztük a Case IH gépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is ismert Agro-Békés Kft. is. A cég standján járva Bogdán Gábor Case IH termékmenedzser számolt be az eddigi s az elmúlt évek tapasztalatairól. Mint mondta, Bábolna mezőgép-kiállítása az ágazat szempontjából rendkívül fontos – csakúgy, mint például az AGROmashEXPO –, éppen ezért cégük már sokadszor vesz részt rajta. Úgy véli, a kiállítók számától vagy a rendezvény éppen aktuális méretétől függetlenül a Bábolnai Gazdanapokra jellemző hangulat változatlan maradt az évek alatt.

„A rendezvény az év olyan időszakában van, amikor szívesen jönnek el a gazdálkodók akár nézelődni, akár beszélgetni, ugyanakkor elmondható, hogy az idei rendezvényen sokkal több komoly érdeklődő látogatott el eddig a standunkra, mint a korábbi években”

– hangsúlyozta Bogdán Gábor.

Ez talán nem véletlen, hiszen az Agro-Békés Kft. a termékpalettájuk legnépszerűbb modelljeit állította ki ez alkalomból. „Nagyon keresett mostanság a 80-100 lóerős kategória, ezért hoztuk magunkkal például a Case IH Farmall 95C típusú traktorunkat, amiben 3400 köbcentis motor és 24/24 fokozatú sebességváltó dolgozik” – emelte ki a cég termékmenedzsere, akinek tapasztalatai szerint a 100 lóerős traktorok az eladott gépeik mintegy 40 százalékát teszik ki. A többség ugyanakkor a 100 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkező gépek mellett voksol, így a cég standján ilyen típusokból, például Magnum 280-as vagy éppen Puma 185-ös sorozatból is láthatnak traktorokat az érdeklődők.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megújuló Valtra traktorszériák

Az AGCO konszernhez tartozó finn traktorgyártó a Valtra, ebben az évben az N-, T- és S szériájú traktorainál áttér a Tier 5/Stage V normás motorokra, ezzel a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket képes teljesíteni.

Tovább növelte teljesítményét a német mezőgépipar

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6 százalékkal – növelte a termelését. Tavaly 8,628 milliárd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket.

Így keltettek nagy hírverést az agrárszakmáknak

Mint arról beszámoltunk, véget ért az I. Agrár Szakma Sztár Fesztivál, amelyet a jó hangulat és a feszült pillanatok egyaránt jellemeztek. A hagyományteremtő célú rendezvényen alaposan körbenéztünk – következzenek bővebb tapasztalataink.

Életekbe kerül az átgondolatlan kaszálás

A természetbarát gyepgazdálkodás elvének alkalmazása vagy figyelmen kívül hagyása az e területeken élő állatok sorsának kulcsa. Különös nagy a gazdák felelőssége akkor, amikor a kaszálási idő megválasztására kerül a sor: a döntéstől függően számos élőlény pusztulhat el – vagy élhet tovább.

Tizenhét traktort kötöttek el Ausztriában tavaly, most kapták el őket

Négy román férfit vettek őrizetbe, akik tavaly március és december között tizenhét traktort loptak el Ausztriában. Erdőben rejtették el a gépeket, ott igyekeztek eltüntetni róluk mindent, ami nyomra vezethet.

Károsanyag-kibocsátás nélkül

A 8 m3-es függőleges kúpos, csigás keverőtartályos, magajáró takarmánykeverő-kiosztó kocsit beépített akkumulátorral meghajtott villanymotorok működtetik. Kétféle 465 Ah-ás és 620 Ah-ás akkumulátorteleppel rendelhető.

Egy kis reklámtörténelem: a hazai gépipar aranykora

Az Országos Magángyűjtők hagyományos tavasz-eleji Találkozójának tizenegyedik alkalommal adott helyet Gödöllőn a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeum az Agrár Technikatörténeti Egyesülettel közös szervezésben.

Jó évet zárt a CNH Industrial

A CNH Industrial 2018-ban 29,706 milliárd dollár árbevételt ért el, amely meghaladja az előző évit. A cégcsoport nettó nyeresége 1,1 milliárd dollárt tett ki, és a részvényeik árfolyama is nőtt.

Tavaly 175 milliárd forintot költöttek mezőgépekre

A magyar mezőgéppiac a 2017. évi fellendülés után 2018-ban is dinamikusan növekedett és ezzel rekordforgalmat ért el – közölte az AKI.

Elfurbo, a sokoldalú mini traktor

A háromféle (18/27/40 LE-s Lombardini motorral) készülő, hidrosztatikusan hajtott, négy keréken gördülő, magas csővázas, hidas kialakítású traktor kertészetekben, faiskolákban és kísérleti parcellákon használható jól ki.