0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Aludjon hordóban!

Szüret táján különösen kényelmes megoldás lehet, ha valaki haza sem megy a szőlőtőkék közül, hanem rögvest ott is marad éjszakára. Valójában ezt a szálláslehetőséget inkább a borkedvelő vendégek számára találták ki.

A német Sasbachwalden elsősorban borhoteljéről nevezetes, bár ezzel még nem lenne egyedül, hiszen számos világhírű borvidék szolgál effajta szállodával. Itt azonban régi, hatalmas boroshordókban alakították ki a szobákat. Ezek komfortja főleg ágyakra és vizesblokkokra korlátozódik, de ennyi elégnek is tűnik e különleges környezetben.

A hordóhotel télen is működik, ha szükséges, villanyradiátorokkal fűthető, s természetesen arra is lehetőséget nyújt, hogy borkóstolókat rendezzenek benne

– tájékoztat az Insider. Mint a lap megjegyzi, hasonló lehetőségek vannak Washingtonban a patinás amerikai borvidéken, Walla Wallában is. Ma már több mint 100 pincészet működik a völgyben, ahol több helyen hasonló széles körű komforttal és vendéglátással várják a borivó turistákat.

A hollandiai Stavarenben lévő borhotel hordóit Svájcból hozták és alakították át szobákká. Ezekben korábban több ezer liter francia bozsolé pihent, és még mindig árasztják magukból ezt az illatot. Egy hordóban töltött éjszakáért akár 119 eurót is fizethet a vendég, de szezontól függően jelentős kedvezmény is van. A romániai Mileştii Mici-ben, a világ legnagyobb borospincéjében is berendeztek már hasonló szálláshelyeket.

 

Forrás: insider