Back to top

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

„Nem csak az a feladatunk, hogy hibátlanul üzemeljenek az eszközök, de igény esetén erő- és munkagépek beszerzésében is segítünk”- magyarázta Slánicz János, az Agri Szerviz Kft. kereskedelmi igazgatója, hogy munkagép területén társcégük, az Agrotec Kft. kínálatára támaszkodnak. Emellett az Agri Szerviz az idei év tavaszától a SKY gépek magyarországi hivatalos forgalmazója. A SKY munkagépek élen járnak a talajkímélő művelés terén, Európa több országában is piacvezető pozíciót szereztek a "no-tilling" technológiák piacán. Ennek bevezetése zajlik a hazai felhasználók körében.

Slánicz János: A gép nem állhat meg
Fotó: viniczai

A nagyigmándi központú cég szakemberei Kaposvárról és Kocsordról érik el a gazdákat, de telephelyeket nyitnak az ország különböző pontjain.

Fejér és Békés megyékben folytatnak tárgyalásokat újabb bázisok létrehozásáról, rövid időn belül szeretnének országos hálózattá bővülni.

„Megfontoltan, évente két új telephely nyitását tervezzük”- hangsúlyozta a szakember, így hamarosan minden termelő számára elérhetőkké válnak.

Elsősorban a Case IH szervizelését vállalták fel, de szakembereik felkészültségének köszönhetően más eszközök karbanartását is elvégzik.

A bővülés egyik gátját a megfelelő szervizesek megtalálása jelenti. „Számtalan ’castingoláson’ vagyunk túl, és állunk még előtte, de tapasztalataink szerint nehéz olyan szakemberre lelni, aki nem csak érti a dolgát, hanem dolgozni is akar”- hívta fel a problémára a figyelmet Slánicz János, akik viszont megfelelnek, azok folyamatos képzéseken vesznek részt. Sokan vásároltak eszközöket szervíz-háttér nélküli kereskedőktől, nem volt meglepő számukra, hogy a Bábolnai Gazdanapokon is megkereste a céget olyan gazda, aki ilyen géppel rendelkezik. Szezonban az Agri Szerviz szakemberei 48 órán belül kiszálnak a helyszínre, s – ahogyan a kereskedelmi igazgató hangsúlyozta - azokat sem hagyják cserben, akik nem tőlük vették a gépet.

Az új eszközöket nem csak beüzemelik, de a nyomonkövetésüket is fontosnak tartják. Üzletkötőik és szervizes kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot partnereikkel.

A kiváló minőségű gépek, a versenyképes ár mellett legfontosabbnak a szerviz és alkatrész ellátási hátteret tartják. Az Agri Szerviz hosszú távra tervez a magyar piacon, ami a gazdák számára fontos döntéshozó tényező. Ehhez pedig a hiteles, az ágazatban régóta jelen lévő kollégáik jelentik a garanciát.

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Dutra-találkozó lesz Komáromban

Az egykor Kispesten gyártott Dutra rakodók és traktorok rajongói tartanak találkozót szombaton a komáromi Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Olcsóbb gyümölcs, drágább zöldség, és a munkaerőhiány

Tavaly sokféle nyavalya sújtotta a mezőgazdaságot és annak egyik nagyon fontos ágát, a kertészetet is. Az ezutáni kilátásokról foglaltuk össze szakértőnk, ifjabb Csizmadia György álláspontját.

Robotok szállítják a nassolnivalót a megfáradt egyetemistáknak

Télen-nyáron, esőben, lejtőn fel és le szállítják a finomságokat egy amerikai egyetemen a PepsiCo önjáró robotjai a tanulóknak és az iskola alkalmazottainak.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Drónok segítik a megporzást

Tavaly a méhek munkáját egy drón is segítette az USA New York államában a 150 hektáros Beak and Skiff almáskertben. Peter Fleckenstein, a cég friss gyümölcs értékesítéssel foglalkozó ügyvezetője talált rá arra a start-up cégre a közeli Syracuse-ban, amelyik mandulában kísérletezett drónos megporzással.

Az ember helyett kapáljon a robot

Már nem a jövő, hogy robotok dolgozzanak a kertészetekben is. Szükség is van rájuk, hiszen egyre nehezebben találni megbízható munkaerőt. A két francia robottechnikai mérnök által alapított Naio Technologies cég már négy robotot fejlesztett, és ebből kettőnek már számos példánya dolgozik főként francia kertészetekben.

Szőlőbe vágó kérdés: melyik metszésmód a menő?

A metszés az egyik legfontosabb, legmunkaigényesebb művelet a szőlőtermesztő gazdaságokban. Munkacsúcsot jelent és nem mindig a legjobb, szakmailag képzett munkaerő végzi el, ezért számos törekvés van a munkafolyamatok optimalizálására és a költségek csökkentésére.

Magyar tulajdonban maradt a csornai mezőgazdasági alkatrészeket gyártó cég

Magyar tulajdonban maradt a Hantech Zrt. A csornai székhelyű mezőgazdasági alkatrészeket és részegységeket gyártó céget a közelmúltban Leisztinger Tamás vásárolta meg.

Nagydíjat kapott az AXIÁL gépe az AgrárgépShow pályázatán

Nagydíjas lett a CLAAS TUCANO 450 kombájn, különdíjas lett a Fendt 900 Vario MT széria, a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetező és a Berthoud VANTAGE vontatott szántóföldi permetező is az AgrárgépShow pályázatán.

Sofőr nélkül, rekord sebességgel tolta le a havat a Valtra

Országúti hóeltakarításban állított fel 73,17 km/h sebességi világrekordot Dél-Finnországban, egy vezető nélküli (autonóm) Valtra T254 Versu traktor.