Back to top

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

„Nem csak az a feladatunk, hogy hibátlanul üzemeljenek az eszközök, de igény esetén erő- és munkagépek beszerzésében is segítünk”- magyarázta Slánicz János, az Agri Szerviz Kft. kereskedelmi igazgatója, hogy munkagép területén társcégük, az Agrotec Kft. kínálatára támaszkodnak. Emellett az Agri Szerviz az idei év tavaszától a SKY gépek magyarországi hivatalos forgalmazója. A SKY munkagépek élen járnak a talajkímélő művelés terén, Európa több országában is piacvezető pozíciót szereztek a "no-tilling" technológiák piacán. Ennek bevezetése zajlik a hazai felhasználók körében.

Slánicz János: A gép nem állhat meg
Fotó: viniczai

A nagyigmándi központú cég szakemberei Kaposvárról és Kocsordról érik el a gazdákat, de telephelyeket nyitnak az ország különböző pontjain.

Fejér és Békés megyékben folytatnak tárgyalásokat újabb bázisok létrehozásáról, rövid időn belül szeretnének országos hálózattá bővülni.

„Megfontoltan, évente két új telephely nyitását tervezzük”- hangsúlyozta a szakember, így hamarosan minden termelő számára elérhetőkké válnak.

Elsősorban a Case IH szervizelését vállalták fel, de szakembereik felkészültségének köszönhetően más eszközök karbanartását is elvégzik.

A bővülés egyik gátját a megfelelő szervizesek megtalálása jelenti. „Számtalan ’castingoláson’ vagyunk túl, és állunk még előtte, de tapasztalataink szerint nehéz olyan szakemberre lelni, aki nem csak érti a dolgát, hanem dolgozni is akar”- hívta fel a problémára a figyelmet Slánicz János, akik viszont megfelelnek, azok folyamatos képzéseken vesznek részt. Sokan vásároltak eszközöket szervíz-háttér nélküli kereskedőktől, nem volt meglepő számukra, hogy a Bábolnai Gazdanapokon is megkereste a céget olyan gazda, aki ilyen géppel rendelkezik. Szezonban az Agri Szerviz szakemberei 48 órán belül kiszálnak a helyszínre, s – ahogyan a kereskedelmi igazgató hangsúlyozta - azokat sem hagyják cserben, akik nem tőlük vették a gépet.

Az új eszközöket nem csak beüzemelik, de a nyomonkövetésüket is fontosnak tartják. Üzletkötőik és szervizes kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot partnereikkel.

A kiváló minőségű gépek, a versenyképes ár mellett legfontosabbnak a szerviz és alkatrész ellátási hátteret tartják. Az Agri Szerviz hosszú távra tervez a magyar piacon, ami a gazdák számára fontos döntéshozó tényező. Ehhez pedig a hiteles, az ágazatban régóta jelen lévő kollégáik jelentik a garanciát.

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

C-vitamin tarolás: a fejes káposzta kézi és gépi betakarítása

A fejes káposzta betakarításának kezdetét az állomány jellemzői határozzák meg. A káposztafejnek el kell érnie a fajtára jellemző alakot és tömöttségi állapotot. A betakarítás ideje az ültetés után 55-150 nappal esedékes.

Tejhűtés jég formájában tárolt napenergiával

Francia koprodukcióban készül egy olyan jeges vizes tejhűtő rendszer, melynek energiaigénye akár helyben generált, jég formájában eltárolt napenergiával is fedezhető.

Kiegyensúlyozott az agrárgéplízing-piac

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség.

A jövő technológiái a kapuban állnak

Mintegy 18 ezren látogattak el november elején Stuttgartba, az idei IVIFHO – Intervitis Interfructa HortiTechnika nemzetközi szakvásárra. A három nap alatt közel ötven országból utaztak szakemberek a helyszínre - a legtöbben Svájcból, Ausztriából, Olaszországból, Franciaországból és Luxemburgból -, akik a 13 országból érkező 302 kiállító szolgáltatásaival, termékeivel ismerkedhettek.

Messze esik a dió a fájától: héjasok betakarítása

A héjasok (dió, mogyoró, mandula) betakarítását a gépesített dióbetakarításon keresztül mutatjuk be. A diófákat nagy lombkoronájuk miatt nagy sor- és tőtávolságra ültetik.

Francia modell: robotizált tehenészet

Rendkívül izgalmas annak megismerése, miként gondolkoznak a francia gazdák az agrárpolitikai kérdésekről, a piaci lehetőségekről és perspektívákról, milyen jövőképet képzelnek el maguknak, látják-e annak esélyét, hogy nyugdíjba vonulásuk után valaki továbbviszi a gazdaságot?

Stuttgartban a kertészeti innováció krémje

Szakmai berkekben köztudott, hogy a szőlészet-borászat, a gyümölcsfeldolgozó- illetve szeszipar egyik legjelentősebb szakkiállításának számít a Stuttgart új vásárközpontjában tartott IVIFHO - az Intervitis Interfructa HortiTechnika - kiállítás. Az első rendezvény méretei is imponálóak voltak, amikor közel öt hektárnyi területen mutatták be a kiállítók termékeiket, illetve szolgáltatásait .

Új román traktor olasz motorral

Tíz év után újból saját traktort gyárt Románia: az IRUM Reghin gyárában, az erdélyi Szászrégenben mutatták be a TAGRO elnevezésű modellt, amelynek fejlesztése öt évig tartott és nagyjából 6 millió euróba került. A tervek szerint a traktorok sorozatgyártása 2019 áprilisában kezdődhet el.

Intelligens mechanikus gyomirtás

A kultivátorozás időigényes tevékenység, különösen a biotermesztésben. A nagyobb hatékonyság érdekében a gyártók intelligens vezérlőrendszereket fejlesztettek ki. A technikai újdonságokat szántóföldi bemutatón cékla- és cukorrépatáblákban láthatták az érdeklődők. A Gemüse c. német szaklap tudósított az eseményről.

Áfonyaszüret gépesítve

Előző számainkban a szőlőkombájnok működését és típusait mutattuk be. Azokhoz hasonló berendezésekkel takarítják be a bogyósgyümölcsök közül főként a ribiszkét és az áfonyát, illetve más fajok szüretére is kifejlesztettek gépeket.