Back to top

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

„Nem csak az a feladatunk, hogy hibátlanul üzemeljenek az eszközök, de igény esetén erő- és munkagépek beszerzésében is segítünk”- magyarázta Slánicz János, az Agri Szerviz Kft. kereskedelmi igazgatója, hogy munkagép területén társcégük, az Agrotec Kft. kínálatára támaszkodnak. Emellett az Agri Szerviz az idei év tavaszától a SKY gépek magyarországi hivatalos forgalmazója. A SKY munkagépek élen járnak a talajkímélő művelés terén, Európa több országában is piacvezető pozíciót szereztek a "no-tilling" technológiák piacán. Ennek bevezetése zajlik a hazai felhasználók körében.

Slánicz János: A gép nem állhat meg
Fotó: viniczai

A nagyigmándi központú cég szakemberei Kaposvárról és Kocsordról érik el a gazdákat, de telephelyeket nyitnak az ország különböző pontjain.

Fejér és Békés megyékben folytatnak tárgyalásokat újabb bázisok létrehozásáról, rövid időn belül szeretnének országos hálózattá bővülni.

„Megfontoltan, évente két új telephely nyitását tervezzük”- hangsúlyozta a szakember, így hamarosan minden termelő számára elérhetőkké válnak.

Elsősorban a Case IH szervizelését vállalták fel, de szakembereik felkészültségének köszönhetően más eszközök karbanartását is elvégzik.

A bővülés egyik gátját a megfelelő szervizesek megtalálása jelenti. „Számtalan ’castingoláson’ vagyunk túl, és állunk még előtte, de tapasztalataink szerint nehéz olyan szakemberre lelni, aki nem csak érti a dolgát, hanem dolgozni is akar”- hívta fel a problémára a figyelmet Slánicz János, akik viszont megfelelnek, azok folyamatos képzéseken vesznek részt. Sokan vásároltak eszközöket szervíz-háttér nélküli kereskedőktől, nem volt meglepő számukra, hogy a Bábolnai Gazdanapokon is megkereste a céget olyan gazda, aki ilyen géppel rendelkezik. Szezonban az Agri Szerviz szakemberei 48 órán belül kiszálnak a helyszínre, s – ahogyan a kereskedelmi igazgató hangsúlyozta - azokat sem hagyják cserben, akik nem tőlük vették a gépet.

Az új eszközöket nem csak beüzemelik, de a nyomonkövetésüket is fontosnak tartják. Üzletkötőik és szervizes kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot partnereikkel.

A kiváló minőségű gépek, a versenyképes ár mellett legfontosabbnak a szerviz és alkatrész ellátási hátteret tartják. Az Agri Szerviz hosszú távra tervez a magyar piacon, ami a gazdák számára fontos döntéshozó tényező. Ehhez pedig a hiteles, az ágazatban régóta jelen lévő kollégáik jelentik a garanciát.

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jelentős áremelés jöhet a fuvarozóknál

A mikro- és kisvállalkozások után már a közepes és a nagyvállalatok is bajban vannak az önköltséget sem fedező alacsony fuvardíjak miatt – mondta az InfoRádiónak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. Karmos Gábor hozzátette: ezért két számjegyű, körülbelül 10-20 százalékos fuvardíj emelésre lenne szükség.

Megújuló Valtra traktorszériák

Az AGCO konszernhez tartozó finn traktorgyártó a Valtra, ebben az évben az N-, T- és S szériájú traktorainál áttér a Tier 5/Stage V normás motorokra, ezzel a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket képes teljesíteni.

Két évtizede együtt a korszerű mezőgazdaságért

Húsz esztendeje, azaz 1999. május 19-én alakult meg a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. Jubileumi közgyűlésüket április 17-én Gödöllőn, a SZIE Gépészmérnöki Karának Tudástranszfer Központjában tartották.

Tovább növelte teljesítményét a német mezőgépipar

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6 százalékkal – növelte a termelését. Tavaly 8,628 milliárd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket.

Axiál Gyakorlati Akadémia

A hagyományokat folytatva, az idén immár 8. alkalommal rendezte meg a bajai székhelyű cég az AXIÁL Gyakorlati Akadémiát április 10-én Sárváron.

Tizenhét traktort kötöttek el Ausztriában tavaly, most kapták el őket

Négy román férfit vettek őrizetbe, akik tavaly március és december között tizenhét traktort loptak el Ausztriában. Erdőben rejtették el a gépeket, ott igyekeztek eltüntetni róluk mindent, ami nyomra vezethet.

Jánoshalmi diák a legjobb mezőgépész-technikus

Szerdán véget ért a Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője Vépen. Az első és a harmadik díj is Jánoshalmára, az AM KASzK Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumhoz került.

25 év után vissza a mezőgazdaságba

Takács Béla hosszú idő után tért vissza a mezőgazdaságba – gyermekkorának élményei miatt is –, és egyáltalán nem bánta meg. Bár rengeteget kell dolgoznia, és hetvenedik évét taposva egyelőre csak reménykedni tud a jövőben, minden nap örömmel indul a munkába. Merthogy szerinte az agrárium a kudarcok ellenére is hálás terület, legyen szó akár növénytermesztésről vagy állattenyésztésről.

Károsanyag-kibocsátás nélkül

A 8 m3-es függőleges kúpos, csigás keverőtartályos, magajáró takarmánykeverő-kiosztó kocsit beépített akkumulátorral meghajtott villanymotorok működtetik. Kétféle 465 Ah-ás és 620 Ah-ás akkumulátorteleppel rendelhető.

Mezőgazdasági gépésztechnikus-jelöltek csapnak össze Vépen

Tíz magyarországi mezőgazdasági szakiskola 18 mezőgazdasági gépész-technikus tanulója, az ország legjobb leendő szakemberei mérik össze tudásukat és ügyességüket a hétfőn kezdődött, és két napon át tartó Mezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjén, Vépen, AM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.