Back to top

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

„Nem csak az a feladatunk, hogy hibátlanul üzemeljenek az eszközök, de igény esetén erő- és munkagépek beszerzésében is segítünk”- magyarázta Slánicz János, az Agri Szerviz Kft. kereskedelmi igazgatója, hogy munkagép területén társcégük, az Agrotec Kft. kínálatára támaszkodnak. Emellett az Agri Szerviz az idei év tavaszától a SKY gépek magyarországi hivatalos forgalmazója. A SKY munkagépek élen járnak a talajkímélő művelés terén, Európa több országában is piacvezető pozíciót szereztek a "no-tilling" technológiák piacán. Ennek bevezetése zajlik a hazai felhasználók körében.

Slánicz János: A gép nem állhat meg
Fotó: viniczai

A nagyigmándi központú cég szakemberei Kaposvárról és Kocsordról érik el a gazdákat, de telephelyeket nyitnak az ország különböző pontjain.

Fejér és Békés megyékben folytatnak tárgyalásokat újabb bázisok létrehozásáról, rövid időn belül szeretnének országos hálózattá bővülni.

„Megfontoltan, évente két új telephely nyitását tervezzük”- hangsúlyozta a szakember, így hamarosan minden termelő számára elérhetőkké válnak.

Elsősorban a Case IH szervizelését vállalták fel, de szakembereik felkészültségének köszönhetően más eszközök karbanartását is elvégzik.

A bővülés egyik gátját a megfelelő szervizesek megtalálása jelenti. „Számtalan ’castingoláson’ vagyunk túl, és állunk még előtte, de tapasztalataink szerint nehéz olyan szakemberre lelni, aki nem csak érti a dolgát, hanem dolgozni is akar”- hívta fel a problémára a figyelmet Slánicz János, akik viszont megfelelnek, azok folyamatos képzéseken vesznek részt. Sokan vásároltak eszközöket szervíz-háttér nélküli kereskedőktől, nem volt meglepő számukra, hogy a Bábolnai Gazdanapokon is megkereste a céget olyan gazda, aki ilyen géppel rendelkezik. Szezonban az Agri Szerviz szakemberei 48 órán belül kiszálnak a helyszínre, s – ahogyan a kereskedelmi igazgató hangsúlyozta - azokat sem hagyják cserben, akik nem tőlük vették a gépet.

Az új eszközöket nem csak beüzemelik, de a nyomonkövetésüket is fontosnak tartják. Üzletkötőik és szervizes kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot partnereikkel.

A kiváló minőségű gépek, a versenyképes ár mellett legfontosabbnak a szerviz és alkatrész ellátási hátteret tartják. Az Agri Szerviz hosszú távra tervez a magyar piacon, ami a gazdák számára fontos döntéshozó tényező. Ehhez pedig a hiteles, az ágazatban régóta jelen lévő kollégáik jelentik a garanciát.

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A mezőgazdaság szolgálatában

A hazai mezőgazdasági gépgyártás történetét néhány nagyobb mezőgazdasági gépeket előállító vállalat fémjelzi. Ezek közé tartozott az Első Magyar Gazdasági Gépgyár (EMAG) Rt., a Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth (HSCS) Gépgyár és a mosoni Kühne gyár. Számos tőkés nagyvállalkozás alapítását más cél vezérelte eredetileg, ennek ellenére jelentős részt vállaltak a hazai mezőgazdasági gépgyártásban.

Gépújdonságok a gyakorlatban

A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.

Közös úton a gépesítésért

Stratégiai megállapodást kötött Mezőhegyesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK – és a Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége - MEGOSZ - a második alkalommal megrendezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow pénteki napján.

Gazdálkodási Napló vezetése könnyedén

„Egy olyan program létrehozásán dolgoztunk, ami egyszerűvé, könnyen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a Gazdálkodási Napló elkészítését”- hangsúlyozta Szávayné Baksa Gyöngyvér, az Arasz Informatikai Kft. ügyvezetője.

Az ehető almát kézzel szedik - de attól még lehet gépesíteni

A fogyasztásra szánt almát kézzel szedik, hogy ne sérüljön. A szedés az alma megfogásából, leszakításából, szedőedénybe helyezéséből, majd a szállítórekeszbe/ládába töltésből áll. Mindezekhez számos segédeszköz áll rendelkezésre.

Informatika az istállóban

„Az informatika rendszerekben, míg a gazdálkodó megoldásokban gondolkodik”- hívta fel a figyelmet Kövesdi József. Az Okosfarm Kft. ügyvezetője hozzátette, informatikai kultúrát kell teremteni a mezőgazdaságban.

Digitalizációval lehet fenntartható a termelés

A gazdálkodók nyitottak az innovációkra, amelyek hozzásegítik őket a komolyabb terméshez és bevételhez, anélkül, hogy az élelmiszerbiztonság veszélybe kerülne – mondta Liam Condon, a Bayer igazgatósági tagja, Crop Science elnöke a társaság által szervezett Future of Farming Dialogue konferencián.

Okosan a földeken

„Nem csak műtrágyát árulunk, hanem okos eszközökkel és megoldásokkal igyekszünk megkönnyíteni a gazdák munkáját”- kezdte előadását Tóth Milena, a Yara Hungária Kft. szaktanácsadója.

Szükség van a „hantrugdosó” agrármérnökre

„A kiállítás kiváló találkozási hely, ahol a termelőkkel lehet a kapcsolatokat ápolni”- magyarázta Nagy Lajos, az IKR Agrár Kft. ügyvezetője, termékeiket is bemutathatják, s rendszeresen testvérvállalatukkal, az Agrotec Kft.-vel közösen állítanak ki. A Bábolnai Gazdanapokat 31. alkalommal rendezték meg, visszatekintve mindig komoly szakmai seregszemlének számított, az ágazat kiemelt ünnepe.

Aprítjuk a metélőket: levélzöldségek betakarítása

A levélzöldségek közé tartoznak a különböző, színben és formában eltérő saláták (fejes saláta, madársaláta, tépősaláta, rukkola), továbbá a spenót, a sóska, a mángold, a kapor, a levélpetrezselyem, a metélőpetrezselyem, a metélőzeller és a metélőhagyma. Betakarításukra speciális vágógépeket alkalmaznak.