0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Videón elemzik ellenfeleiket a somogyi lovasok

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamain induló 72 település sorrendjét: a lovasok szeptember 15-én a Hősök terén állnak rajthoz, a Kaposvári Vágtáról négyen jutottak a fővárosi döntőbe.

– Már most nagy az izgalom, a lovasok videón elemzik a leendő versenytársakat – mondta a sonline.hu-nak Kisné Meiszterics Edit, a kaposvári Meisztro Lovastanya lovasedzője. – A felkészülés során részben arra keresik a választ az indulók, hogy a kanyar után hol, s mikor érdemes kiengedni a lovat azért, hogy teljes erőbedobással vágtassanak. Nagyon szoros, izgalmas küzdelmekre van kilátás.

Nyilván sok minden befolyásolhatja a verseny végeredményét, ám szerintem rengeteget számít a rutin, a tapasztalat, s persze az is lényeges, hogy a ló ne fáradjon el, végig jól bírja az erős tempót.

A VII. Kaposvári Vágtán nyolc lovas rajtolt el, s három előfutamot tartottak, ám a döntő elmaradt, így a tapsonyi, a botykapeterdi és a polányi színekben induló lovason kívül Kaposvár is tovább jutott az országos fordulóba.

A jövő heti két napos Nemzeti Vágtán összesen 12 előfutamot tartanak, ahol 72 magyarországi és határon túli település lovasa vesz részt a küzdelemben. A Kaposvárt képviselő Somogyi József Fernando Délceg nevű lovával szeptember 15-én rajtol a hatodik előfutamban a 4-es pályán.

Kisné Meiszterics Edit szerint nagyon képzett a lovas és a ló, s remélhetően minél jobb eredményt érnek el. Abban az előfutamban egyébként Torja, Újszilvás, Kovászna, Hortobágy mellett Temerint képviselő lovasok indulnak. A polányi színekben versenyző Rostási Klaudia Pipacs nevű lovával vesz részt a Nemzeti Vágta 10-es előfutamában, Vigh Dániel (Botykapeterd) az ötödik, míg Ducsai Gabriella (Tapsony) a nyolcas előfutamban méri össze tudását a többi versenyzővel.

Forrás: sonline.hu