0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Még tovább növekedne Csányi vágóhídja

Néhány éven beindulna a második műszak a mohácsi vágóhídon, amely már jelenleg is az ország legnagyobb ilyen jellegű üzeme. A mostani egyműszakos termelésben az idén 900 ezer állatot vágnak, hamarosan ez a duplájára nőhet.

Már középtávon, 3-5 év múlva beindítaná a második műszakos termelést az MCS Vágóhíd Zrt., amellyel jelentősen növelné kapacitásait a mohácsi üzem – mondta el Pókos Gergely, a cég vezérigazgatója a Magyar Mezőgazdaságnak. A XIII. Coop Rally alkalmából a mohácsi vágóhíd is egy állomása volt a megmérettetésnek. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pükos Gergely lapunknak kifejtette:

idén a tervek szerint mintegy 830 ezer normál méretű hízót, 60 ezer kocát és kisebb számban mangalicát vágnak le az üzemben.

Ez a hozzávetőleg 900 ezer állat jelenti az egyműszakos kapacitását a vágóhídnak.

Az eredeti terveknek megfelelően a későbbiekben tovább növelnék Magyarország legnagyobb vágóhídjának jelenlegi kapacitását. A néhány év múlva beinduló második műszak tehát a mostani állatszámot jelentősen növelné.

Ehhez az alapanyagot már a Bonafarm csoport is jelentős részben vásárlással teremtené elő, vagyis a disznók egy részét a piacon venné meg.

Pókos Gergely hozzátette: biztosítottnak látja az alapanyag-ellátást, nem aggódik amiatt, hogy honnan lesz sertés a vágóhídra.

Az idei Coop Rally során a résztvevők többféle üzemet, így például tésztagyárat, vágóhidat, épülő papíripari üzemet, borászatot, valamint két COOP üzletet kerestek fel. A rendezvény ismételten lehetőséget biztosított az üzemlátogatásokra is, így a résztvevők megismerkedhettek az egyes helyszíneken az élelmiszer-előállítás folyamatával, az üzemek mindennapi munkájával is. A magyar élelmiszer-előállítókat bemutató Coop Rallyt a COOP üzletlánc 2006-ban rendezte meg első alkalommal.

Forrás: