0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Modellértékűek a mezőgazdasági kapcsolataink Laosszal

Magyarország elkötelezett a Laosszal megkötött, mezőgazdasági tárgyú együttműködések folytatásában – jelentette ki a mezőgazdaságért felelős államtitkár, amikor az Agrárminisztériumban fogadta a délkelet-ázsiai ország küldöttségét. Feldman Zsolt kiemelte, hazánk már a harmadik kötött segélyprogramot indította el Laoszban.

Pany Yathitou, Laosz Nemzetgyűlésének elnöke, a laoszi küldöttség vezetője hangsúlyozta, hogy érdemes folytatni a laoszi-magyar együttműködéseket a mezőgazdaság területén, hiszen az eddigi programok tapasztalata az, hogy azok érdemi változást hoztak a helyi mezőgazdaságban és élelmiszeriparban.

Feldman Zsolt hozzátette, Magyarország számára modellértékű a kapcsolat, hiszen például a 160 millió dollárnyi, immáron harmadik kötött segélyprogram olyan gyakorlati kérdésekre reflektál, amelyek kulcsfontosságúak Laosz élelmiszer-ellátásában. Ilyenek például az élelmiszer-biztonsági, a kérődző-egészségügyi és a takarmányozási programok és további lehetőségek vannak az erdészeti és halászati együttműködések fejlesztésében is.

Feldman Zsolt emlékeztetett, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj-program keretében eddig 300 laoszi diák tanulhatott Magyarországon és idén újabb 50 egyetemi hallgató tanulmányainak finanszírozására nyílik mód.
Forrás: AM Sajtóiroda