0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

EuroSkills Budapest 2018 – A szakmák Európa-bajnoksága

Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

EuroSkills nemcsak egy verseny, sokkal inkább egy fesztivál, ahol minden érdeklődő találhat magának izgalmas programot. Például a pályaválasztás előtt álló általános iskolások, szüleik és tanáraik is megismerhetik a jövő szakmáit, azt, hogy változó világunkban milyen tudással tudnak biztosan elhelyezkedni. A már szakképzésben tanulók láthatják, hogyan dolgoznak a legjobbak, kik jelentik a mércét. A munkaadók és munkavállalók pedig találkozhatnak a jövő szakembereivel. Mert a EuroSkills valójában nem a jelenről, hanem a jövőről szól.

Nemcsak az 530 versenyző és a 37 versenyszakma miatt érdemes kilátogatni az ingyenes rendezvényre, hanem a kapcsolódó programok miatt is. Az érdeklődők egyebek mellett megtekinthetik a EuroSkills 10 éve kiállítást, amely a verseny elmúlt évtizedének emlékezetes pillanatait, egyéni történeteit mutatja be.

A magyar csapat 26 szakmában száll versenybe az „Európa legjobbja” címért. Jó eséllyel, hiszen a szakmák Európa- és Világbajnokságának számító EuroSkills és WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben.

A fiatal szakemberek mellett a már bizonyított mesterekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 26-án, a EuroSkills 2018 verseny első napján, ünnepélyes ceremónia keretében adja át a „Magyar Kézműves Remek” elismeréseket a legjobb hazai alkotóknak. A díjazott alkotásokból az MKIK kiállítást is szervez, amely ingyenesen megtekinthető a EuroSkills verseny teljes időtartama alatt.

A EuroSkills 2018 versenyre a belépés ingyenes, regisztrálni az alábbi linken lehet.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara