0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

„A legjobb döntést hozták”

„Erkölcsi kötelességünk, hogy korszerű tudást adjunk át hallgatóinknak. Célunk egy modern, fenntartható, szolgáltató egyetem megteremtése” – erről beszélt a Kaposvári Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján Szávai Ferenc rektor. Az eseményen az Agrár- és Környezettudományi Kar több munkatársát is elismerte a Kaposvári Egyetem vezetése, emellett átadták a kar által adományozott Guba Sándor-emlékérmet is.

Az elsőévesek a lehető legjobb döntést hozták, amikor a Kaposvári Egyetemet választották – hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. A gólyákhoz szólva kiemelte:

a biztonság záloga ma a folyamatos fejlődés és átalakulás, ehhez pedig a hallgatók támogatására is nagy szükség van.

Az ünnepi kö­­szöntőt követően a Rippl-Rónai Művészeti Kar másodéves színművész hallgatói adtak műsort, majd a fogadalomtételt követően a karok dékánjai kézfogással köszöntötték az elsőéveseket, akik ezzel hivatalosan is a Kaposvári Egyetem polgáraivá váltak.

Az ünnepség keretében Prof. Dr. Mézes Miklóst és Prof. Dr. Varga Gyulát a Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktorává és professzorává avatták.

Mézes Miklós az egyetem megalakulása óta tagja az Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskolának, a doktori képzést segítő egyetemi testületeknek. Vezetőként, oktatóként és kutatóként is elkötelezett segítője a Kaposvári Egyetemnek, egyik legaktívabb tagja a doktori képzésüknek. Országosan és nemzetközileg széles körben elismert oktató és kutató, aki a tudomány és oktatás iránti elkötelezettségével kivívta a hallgatók és a kutatók, valamint az egész tudós társadalom és a gyakorlati szakemberek elismerését.

Magas rangú állami kitüntetése után szűkebb környezete is elismerte Prof. Dr. Holló István munkáját. A Kaposvári Egyetem szenátusa több mint négy évtizedes, oktatói, kutatói, oktatásszervezési és kari vezetői munkájának elismeréseként Kaposvári Egyetem Életmű Díjat adományozott Holló Istvánnak. Mint ismert, az egyetemi tanár augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt ki­­tüntetést vehetett át.

A Kaposvári Egyetemért Emlékplakettet ezúttal Prof. Dr. Kerekes Sándornak adták át. A Kaposvári Egyetemért Emlékérmet Buzási Éva formai, tárgyi feldolgozó könyvtáros érdemelte ki. Kovács-Mesterházy Zoltán, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területkezelési osztályvezetője pedig címzetes egyetemi docens címet kapott.

Az eseményen adták át a Kiváló Dolgozó kitüntetéseket is. A Kaposvári Egyetem rektora által adományozott elismerést ezúttal Bencéné dr. Fekete Anikó Andrea, a Pedagógiai Kar oktatási dékánhelyettese és Sudár Gergő egyetemi tanársegéd, az Agrár- és Környezettudományi Kar Takarmányozástani Intézeti Tanszék munkatársa kapta meg, akit a kutatás-fejlesztési, pályázati- és projekt-menedzsment feladatokban végzett kiemelkedő munkájáért díjaztak.

A Kaposvári Egyetem kancellárja Anka Zoltánnak, a Szolgáltatási és Informatikai Igazgatóság Informatikai Osztály informatikusának, Fazekas Nikolettának, a Rippl-Rónai Művészeti Kar Médiaművészeti Intézet intézeti titkárának, valamint Lengyel Gabriellának, az Egyetemi Könyvtár szaktájékoztató könyvtárosának munkáját ismerte el a Kiváló Dolgozó kitüntetéssel. A Kaposvári Egyetem Főmunkatársa címet ezúttal Alsó Csaba, a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság Kontrolling Osztály könyvelője, Berendiás Imre, a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság gépkocsivezetője, valamint Nyáriné Stadler Erzsébet, a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság Pénzügy és Számvitel Osztály ügyintéző könyvelője vehette át. Tóth Ildikónak, a Kaposvári Egyetem Hallgatói Ügyek Igazgatósága Pedagógus- és Felnőttképzési Központ felnőttképzési koordinátorának munkáját pedig a Kaposvári Egyetem Tanácsosa címmel ismerték el.

A hagyományokhoz híven az Agrár- és Környezettudományi Kar Tanácsa által adományozott Guba Sándor-em­lékérmet Prof. Dr. Tossen­ber­ger János dékán adta át. A rangos elismerést ezúttal Torma Sándor igazgató vehette át az agrárszakképzés területén a Kar és az FM DASzK, Szakképző Iskola – Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Is­­kola és Kollégium közötti kiváló kapcsolat fenntartása és ápolása, valamint a közös szakmai rendezvények megszervezésében kifejtett kimagasló tevékenysége és Dr. Gu­ba Sán­dor alapító főigazgató emlékének méltó megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként.

A tanévnyitón bejelentették a Kar közelmúltban kapott elismerését. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmi­szer­tudományi és Környezetgazdálkodási Kar Pro Meritis Interfacultatis Díjat adományozott a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara részére.
Forrás: Magyar Mezőgazdaság