0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az ecetes hal hazájában folytatódik a „Kapj rá!”

Különleges halételekkel, koncertekkel és szórakoztató programokkal várják a halételek szerelmeseit a Győrtől néhány kilométerre fekvő Vámosszabadiban, 2018. szeptember 22-én. A település horgásztavánál már évek óta egy egész napos fesztivállal ünneplik a térség halételeit, például az ecetes, pácolt halat

A halételek készítésének nagy hagyománya van a Szigetközben, nem csoda, hogy a horgásztóval is büszkélkedő Vámosszabadiban minden évben halfesztivált rendeznek. A halgasztronómiai napon a szórakozásnak is komoly szerep jut, hiszen helyi és országos hírű zenekarok szolgáltatják a talpalávalót.

Az esemény egyben a „Kapj rá!” roadshow egyik állomása, ahol ízletes kóstoló falatokkal – füstölt halfilével és halpástétommal – várják a látogatókat. A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő gyermeksarokban színező feladatokkal és játékhal horgászattal várják a kicsiket, a felnőttek pedig változatos, halas recepteket tartalmazó kiadványokkal lehetnek gazdagabbak.

A fesztiválon természetesen a térség egyik legnépszerűbb, tájjellegű halétele, az ecetes rántott hal is terítékre kerül. A finomságot egyedi módon készítik a helyiek: a halfilét vagy patkót a szokásos módon kirántják, lecsepegtetik, tálba helyezik és egy ecetes burgonyához hasonló páclevet készítenek hozzá, rengeteg vöröshagymával. Az így elkészített ételt legalább két napig érlelik, mielőtt fogyasztják. A szigetközi ecetes hal azonban csak az egyik a sok-sok különleges finomság közül, amit meg lehet kóstolni, így a Vámosszabadi Halfesztivál a halrajongók számára kitűnő hétvégi programnak ígérkezik.

Forrás: AMC sajtóközlemény