0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A MAGOSZ folytatja a Magyarok Kenyere Programot

Az idén nyolcadik éve megszervezett Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági programot az elindító és ötletgazda Korinek László, illetve a magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) megállapodása szerint a hazai gazdákat képviselő szervezet folytatja.

A Magyarok Kenyere Program – a jótékonysági kezdeményezés sokéves hagyományaihoz híven – a továbbiakban is a magyar gazdák összefogásával, a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében valósul meg.

A jogászprofesszor által 2011-ben indított karitatív kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vitte igazán sikerre, mely

mára meghetvenszerezte az első évben gyűjtött mennyiséget. Ennek eredményeként a határokon innen és túl sok ezer rászorulónak sikerül biztosítani a mindennapi betevő falatját.

A kezdeményezés megbecsültségét jelzi, hogy „példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért” a Programot 2018. szeptember 29-én Magyar Örökség címmel tüntetik ki.

Tekintettel életkorára, Korinek professzor úr úgy döntött, hogy a magyar gazdákat tömörítő MAGOSZ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamerával összefogva tudja legjobban továbbvinni a kezdeményezését, ezért a programmal kapcsolatos minden teendőit és jogait átadja a szövetségnek, bízva az eredeti célok és értékek csorbítatlan továbbvitelében.

Forrás: MAGOSZ sajtóközlemény